reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Milena no przydałoby się byśmy od przyszłego tygodnia były zwarte i gotowe. Ty chociaż jesteś obkupiona a ja jestem w tyle, już nawet moja rodzina mnie z lekka popędza :happy: Przyszły tydzień to będzie tydzień kuriera bo tyle rzeczy pozamawiałam i jeszcze pozamawiam.
Mnie też cholera bierze jak mam gdzieś wieźć teścia. On i teściowa nie mają prawka, ani auta. Wcześniej dziadek ich wszędzie woził, ale dziadka już nie ma. Gdy tylko kupiliśmy sobie pierwsze "małżeńskie" auto to teście myśleli, że będziemy ich wszędzie wozić ale z M wybiliśmy im to z głowy, tym bardziej że mieszkamy na dwóch krańcach Trójmiasta. No sorki, ale też mamy własne sprawy i swoje życie

Kasik a mi właśnie ciężej stać niż siedzieć, bo często brzuch mi twardnieje. Miłej zabawy życzę :tak:

Montana udanej randki ;-)

reklama
Milena, współczuję takiego wyjazdu skoro już cię zły humor bierze...
Mnie teściowa pocieszyła chwilę temu... dzwoni i mówi "przyjedziemy jutro na kawę" no dobra przecież ich niewygonie chociaż miałam inny plan ale ona mi dodaje "ale nie sami tylko z wujkiem Jerzym". No kurde to fakt pocieszenie bo zamiast 2 osoby przyjedzie 5.
Po prostu nie mogę ogarnąć radości z tej jutrzejszej wizyty (wujek przyszywany lat 80+ z dziwnym poczuciem humoru i żartami które na każdej wizycie powtarza).
Ale dzisiaj była cudna pogoda spacerowalismy ponad godzinę a moje dziecko na spacer reaguje odwrotnie niż każde inne... Nie śpi na dworze tylko po powrocie ;) mam nadzieję że jej się to zmieni :)

Medalikara gratulacje !!! A jaka duza sie urodzila i ile wazyla ??? A dlaczego tyle bez wod bylyscie . Najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo i tulisz maluszka :-)

Medslikara gratuluje córeczki!

jak znajdziesz czas napisz cos wiecej o porodzie:) no i co z tymi bioderkami sie dzieje, cos powaznego??

Medalikara super że się odzywasz :tak: mam nadzieję, że z bioderkami to nic poważnego i że szybka interwencja lekarza zdziała cuda. Samych pięknych chwil Wam życzę:happy:

Właśnie sfinalizowałam zamówienie na gemini. Aaaale mi wyszło, rachunek prawie 500 zł ale z laktatorem i termometrem bezdotykowym więc nie ma co się dziwić. Dodatkowo zamówiłam sobie i siostrze odżywkę do rzęs z Oceanic - ponoć rewelacja a na gemini najtaniej - a co? mi też się coś należy ;-)

Medalikara- gratulacje:-) zazdroszcze,tulisz juz swoja kruszynke:-)

A ja dziewczyny przyszlam po rade. Od 2 dni bardzo sie schizuje. Teoretycznie dzis zaczelam 8 tydz.
Ale od 2 dni dosc mocno boli mnie brzuch, wczoraj bolala mnie prawa strona w pachwinie ale tak mocno ze myslalam juz o IP plus takie opasajace ciagniecie w macicy a dzis boli troche mniej ale dzis to zas mam wrazenie ze ciagnie sama macice.
Wsumie mnie ciagnie brzuch i boli juz z 2 tyg ale od tych 2 boli mocniej

I zastanawia mnie czy to macica sie powieksza czy to jednak poronienie mi sie zaczyna

Smerfeta a ktory termometr bezdotykowy kupilas bo ja sie nie moge zdecydowac. Teraz maja microlife w promocji ale nie wiem czy dobry.

Kikifish niektore dziewczyny mocniej odczuwaly rozciaganie sie macicy ale jak mocno sie stresujesz to idz w poniedzialek do lekarza bo spokoj jest teraz dla Ciebie i malenstwa bardzo wazny i potrzebny. Lepiej dmuchac na zimne, lekarz Cie uspokoi, po co sie stresowac.

Wytrzymalam na balu do 00:20 :) w sumie dalabym rade dluzej ale towarzystwo coraz bardziej wstawione a ja jak z innej bajki ;) Troche potanczylam, posiedzialam, pogadalam z dawno niewidziana kolezanka ze studiow, bylo bardzo milo a moj bol pod prawym zebrem troche dzisiaj odpuscil. Chyba synek dal dyspense matce na ostatnia impreze przed rozwiazaniem bo na Dzien Kobiet juz chyba nie dam rady isc ;)

lilka1986 , takie liczenie ruchów to rozumiem :) rano i przed spaniem moj mały bardZo aktywny, w ciagu dnia zazwyczaj po posiłku.
Doczytałam na innym wątku ze Hania chorusia, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka .

medalikara , gratulacje jesCze raz i prosimy o jakas fotkę :-)

smerfeta, no wlasnie Jaki termometr i laktator ?

kasik36, czyli walentynki udane :-) my ze znajomymi posiedzieliśmy tez tak do północy.

A w wczoraj kupiłam w aptece smoczki dwa. Ciekawe czy któryś przypadnie małemu do gustu i zamówiłam na Allegro koszule do szpitala, wydawała mi sie najmniej obciachowa z możliwych :-)
Czekam na moje ciuszki ciążowe - juz marze o wiośnie !!

Ed . Odnośnie kapania to właśnie moj M tez mowi ze on sie nie boi i nie moze sie doczekać pierwszej kąpieli . Moze faceci cos takiego maja magicznego ze nie ogarnia ich strach, moZe tak jak pisze Kasik większe dłonie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Medalikara jeszcze raz gratuluje kochana :) napisz nam w wolnej chwili jak wymiary małej :) wiem ze to trudne na początku :)
Kasik szalejesz mamuśka :) ale wyszalej die póki możesz, potem poerwsze tygodnie sa niestety ciężkie szczególnie jak sie wlasnie karmi piersią i ma sie nawal pokarmu :/

Uwielbiam wszystkie opowieści o teściach :) hahaha
Moja nawiedzi mnie we wtorek ;/ ciekawe czy Franiowi cos przyniesie.
Franio dzisiaj wazy 2850 wiec juz ładny Grubcio sie robi :) ze szpitala wyszedł we wtorek z wagą 2540 :)
Miłej niedzieli dziewczynki :)

Do góry