reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny, wiem że był juz ten temat ale ja sie oczywiscie musze obudzic po czasie.... ale powiedzcie mi materacyk do łozeczka jaki polecacie ? Gryka- kokos ? pianka ? czy jaki ?

Liska rzeczywiście fotel świetny, aż mi sie oczy zamykają jak sobie wyobraże jak na nim wygodnie ;-).
Aisa no popatrzylam teraz na allegro i wyskoczył mi tylko jeden zestaw pościeli i to za 169 zł :szok:, drożej niż kołyska, ale moja mama jest krawcową wieć moze cosik wymyśli :tak:

Edit: Wpisałam teraz pościel do kołyski i wyskoczyło juz sporo i za rozsądniejsza cene, wczesniej wpisalam zestaw i znalazlo 1 :)

Moja mama ma taki zwykły fotel bujany. Tylko ja akurat nie wiem czy byłoby mi wygodnie karmić na fotelu bujanym

Załączniki

• 1423745736635.jpg
    1423745736635.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 34
Montana wpisz sobie na stronie glównej allegro w wyszukiwarkę pościel do kołyski i wyskoczy więcej kompletów w różnych cenach.

Kotuśka ja mam materac gryka pianka kokos Danpol

montana, super walentynkowe plany macie ;-)
Liskka, super fotel, można maluszka karmić i przy okazji się trochę zdrzemnąć :-D

Co do kąpieli to ja też nie wyobrażam sobie nie myć przez 2 tyg. Ja sama bym nie wytrzymała 1 dnia bez umycia się, a co dopiero przy dziecku, gdzie pupcia cały czas w pampersach. Wydaje mi się bardziej higieniczne niż samymi chusteczkami umyć tak na "sucho". U mnie w szpitalu myją na chyba 2 dobę po porodzie a potem codziennie.

A co do karmienia, to nie wiem jak Wy, ale na dzień dzisiejszy mam plan nie podawać dziecku z butli mleka, którego nie dopiło. I odgrzewać je lub nie. Ja sama jestem taka, że za każdym razem muszę mieć świeżą herbatę, kawę itp i w dodatku w czystym kubku/filiżance, bo nie wypiję drugi raz z tej samej. I niestety tak samo będę robić z butlami małej.

Ja stanika jeszcze nie kupuję. Póki co wchodzę w swoje staniki, bo niestety piersi za bardzo mi nie urosły. Troszkę się powiększyły, ale nieznacznie. Wolę poczekać aż do porodu z kupnem żeby się nie przeliczyć z rozmiarem.

Magda, a czym myjesz główkę? W tym samym płynie co do kąpieli, czy w jakimś innym? Myjesz codziennie? Zaczęłaś od razu myć, czy odczekałaś trochę czasu?

Anulla, w szpitalu myli na drugi dzień i później codziennie rano. Jak wróciłysmy do domu to mała była myta następnego dnia wieczorem. Używam ziajki ten płyn do wody i główkę też myje tylko tym na razie. Kąpiel codziennie i staram się ustawić młodą tak żeby koło 19 ją myć wtedy cyc i spać na noc ;)

Magda dzięki:) Jeszcze pewnie dowiem się na szkole rodzenia ciekawych rzeczy ale i tak pewnie niektóre po swojemu będę robić. Zastanawiałam się tylko nad główką. Dobrze, że Twoja lubi kąpiele, żeby wszystkie maluchy takie były :-)

Kotuska my mamy gryka-kokos materac.

reklama
Kotuska, my tez lateksowy .

Właśnie był kurier z kocykiem minky i jest taki jaki chciałam a bałam sie ze bedzie za ciemny :-) no to teraz mogę isc na miasto ;)

Aisa79, tez moi mieli kiedyś taki fotel , pamietam jak sie czasem rozbujałam to sie fotel do góry nogami wywracał ze mną . Nie wiem czy by był wygodny do karmienia , kwestia czy lubisz miec miękko jak siedzisz :)

Do góry