reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Milena co do podgrzewania mleka hmm wydaje mi sie że powinno sie troche podgrzac, sama juz nie wiem.ale takie w poojowej temp moze nie być takie smaczne :).... Co do łózeczka to frajda przy tym niesamowita :tak:, jak mój M przyniósł łóżeczko do skłądania to cieszyłam sie jak dziecko przy tym... A moi rodzice namawiali mnie ciągle na kołyskę,że kupią Zosi, bo ktos ze znajomych ma do sprzedania, najpierw nie chcialam ale jak dzis mama pokazala mi na googlach jaka kołyska to sie zakochalam, biała a do tego baldachim. Wkleje zdjęcie jak mniej wiecej wyglada ale to akurat nie ta :-p
indeks.jpg

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 41
Montana rozporządzenie min zdrowia określa jasno jakie świadczenia nam sie należą.
http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU20101871259&type=2

ja to mam wydrukowane od początku ciazy i nie dyskutuje z lekarzem w luxmedzie, tylko wyjmuje i pytam, czy mi nie przepisze badan, jesli tak, to straszę dyrekcją. Wiec przypisują, choć niechętnie.

Magda no te staniki kosztują w sklepie od 80 zł. W necie troche taniej, ale trzeba przesyłkę zapłacić. Nie opłaca sie.

Kupilam ten:
https://sklep.alles.pl/produkt,mama-inez-u,814.html
ale za 93 złote.

No ale ja zawsze kupuje drogie staniki, musza byc super dobrane, wytrzymałe jakościowo i usztywniane. Jestem przyzwyczajona raczej do cen ok. 150-200 zł.

agaawa, Ja mam podobnie ze stanikami, teraz w ciąży kupiłam stanik francuskiej marki, dałam prawie 70 euro ale jest to najwygodniejszy stanik jaki miałam, dobrze dobrany i noszę go non stop, zakładam tylko inny jak tamten w praniu :D Te z Hm są beznadziejnej jakości, jeszcze mothercare ma staniki do karmienia ale też takie miękkie

montana8, mój lisek ma taką kołyskę :D Tylko nie na kółkach i bez baldachimu . Mam nadzieje że się sprawdzi .

Montana kołyska to moim zdaniem praktyczna rzecz. tak planuję, żeby łóżeczko synek miał w swoim pokoju i dzięki temu będzie mogł się do niego przyzwyczaić, a kołyskę na noc będę zabierała do swojej sypialni i poza tym będę mogła jeździć z kołyską po mieszkaniu i mieć synka na oku.

Agaawa fajne te staniki

Dzięki Agawaa za to rozporządzenie. No wynika tam że od 40 tc powinnam mieć KTG. Więc jak do 26.02 nie urodze to pojadę do szpitala i może zrobią bez skierowania od lekarki.

Liska poważnie masz taką kołyskę, super, to tym bardziej przemawia do mnie ze warto, dziś pojadę ją zobaczyć. A jak z pościelką do kołyski, pewnie szyłaś sama zdolniacho :). Zastanawiam sie czy kupi sie gdzies taką na allegro, musze popatrzec.

Aisa ja też właśnie pod tym kątem zaczęlam sie zastanawiać na kołyską, bo łózeczko stoi u nas w sypialni, a taka kołyska to w salonie by mogla stać,czy gdziekolwiek bo ma kóleczka :-).

Wiecie co zachorowałam też na fotel bujany po tych zdjęciach Kasik, super sprawa, juz sobie wyobrazam jak sie bujam z Zosią i ją karmię cycuchem :happy:

Montana8, tak dokładnie ta sama, tylko bez kołek . My akurat nie bedziemy nia wyjeżdżać bo mały bedzie tam spal w nocy a w dzien w swoim pokoju w łóżeczku .
Nasza ma 105x50 a materac do niej wchodzi 90x40 . Ja uszyłam kołderkę ale zastanawiam sie cały czas jeszcze nad śpiworkiem. Ale skoro ty będziesz używać jej w ciagu dnia to myśle ze jak na materac dasz przecieradlo to sam kocyk wystarczy w zupełności .
Nasza kołyska jesCze w pudle czeka do złożenia .

Jeśli chodzi o fotel , to tez podoba mi sie ten co ma Kasik ale dla mnie byłby za mało wygodny, nawet z poduszkami pod pupa , a gdyby moj maz chciał nakarmić czasem to nie widzę go na takim .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry