reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A co do wkładów to panie w sklepie mówiły ze te piankowe podklady sa siedliskiem bakterii i jak juz cos używać to lepiej taki plastikowy wkład.
Ja nie kupowałam bo będę kąpać na pieluszce i dziecko tez ma lepszą swobodę

reklama
2 tygodnie nie kapac dziecka ??? Pierwsze slysze. U mnie w szpitalu 1 dobe nie kapali ani nie myli tylko maluch byl w mazi. A na druga dobe juz kapiel i tak codziennie

milena87, czyli tak jak tutaj mówią. A dokładnie do odpadnięcia pępka . A do tego czasu przemywanie na przewijaku.

Ja też nie mam zamiaru używać tej wkładki, dokładnie tak jak piszesz wydaje mi się to siedliskiem bakterii a te plastikowe średnio wydaja się wygodne. A poza tym tutaj one są 3 razy droższe niż sama wanienka którą kupiłam :)

Cześć!
Wczoraj zamówiłam kilka stanikow na allegro. Takie pierwsze szmaciaki, najwyżej pozniej coś fajnego kupię bo tak na prawdę zupełnie nie wiem jak dobrać rozmiar. Póki co cyc mam tylko ciut większy. Dobralam zgodnie z rozpiska rozmiarowki producenta + troszkę w miseczce na wyrost

Lilka U mnie w szpitalu tak samo kapia jak u Ciebie. 2 tyg nie myć dziecka to moim zdaniem przesada, położna mówiła że można 3 dni po porodzie nie myć.

Dokładnie do odpadniecia pępka. Temu małemu kąpanemu codziennie nie chcial odpasc, ślimaczył mu się i odpadł dopiero po ponad dwóch tygodniach a temu nie kąpanemu odpadł juz chyba po 8 czy 10 dniach.
Tez mi się te nakładki plastikowe wydają nie wygodne i nie skusilam się kupić ale podobno rewelacja.
Liskka a gdzie ty jesteś?

Smerfetka a gdzie Twój suwaczek się podzial??

Agawaa moja forumowa bliźniaczko :-pno to mnie wystraszyłaś z tym KTG, moim zdaniem jest to duze zaniedbanie mojej lekarki. Ale powiedz mi jeszcze te KTG to robi sie po terminie, czy juz teraz sie powinno monitorować?? Na wczorajszej wizycie wszystko było w porzadku i ze mną i z Zosią.... No ale powiem Ci ze chcialabym urodzić troche szybciej, najlepiej w przyszlym tygodniu :). Dlatego tez zapowiedzialam męzowi ze sexik od soboty bedzie codziennie, czytalam ze nie dość ze ułatwia to poród to hormony z nasienia wpływają super na skurcze, niby podobne dzialanie jak oxytocyna :), tak wiec bedzie przyjemne z użytecznym :-D

Liska ja kupiłam taki leżaczek do wanienki z frotte, i to pożniej spokojnie mozesz przepłukać i wysuszyć, o tych gąbkowych też słyszalam ze są siedliskiem bakterii a ten lezaczek polecala nam polozna na szkole rodzenia. Z reszta pamietam jak z 23 lata temu mama uzywala podobnego do kąpieli brata. Ja kupilam taki Duet Mata Leżaczek Do Wanienki Kąpieli Frotte (4951655669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

montana8, dokładnie takie leżaczki co wkleiłaś z frotty tutaj kosztują prawie 100zł :D No nieźle, mamy euro ale bez przesady że aż taka różnica:) Na razie się nie decyduje ale ,zobaczę jeszcze co powiedzą w szkole rodzenia.

Hej.
Ja kupiłam do wanienki tzw foczkę. na nią będę kładła pieluszkę tetrową.

Nie wiem jak w gdańsku wygląda z kąpielami, pewnie każdy szpital ma swoją szkołę. Zobaczy się jeszcze.

Co do staników do karmienia, to słyszałam, że z h&m są takie sobie, a z esotiq sobie chwalą. Oba mają miękką miseczkę. Ale też na końcu zabiorę się za zakup stanika bo piersi mi stale rosną :-[

Kasik synek będzie mieszkał jak królewicz :-). I też uważam, że mebelki w kremowym kolorze to dobry wybór :-)

Załączniki

• 1423740532595.jpg
    1423740532595.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Wczoraj złożylismy łóżeczko bo juz nie moglam wytrzymac. Frajda przy tym niesamowita te szwedy z ikei mają łeb :) strasznie fajnie to się składa. Oczywiście nie ubieralam go jeszcze bo po ma się ten materac i reszta kurzyc.

Do góry