reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta, nie mam porównania z innymi glukozami ale na prawdę była w porządku a nastawiałam sie na jakies paskudztwo, moze właśnie dlatego ze zimna była i ten smak taki orzeźwiajacy jakby.

Ah widziałam i upatrzyłam kocyki , jeden Z rodzaju minky a drugi taki dziergany .
A tygodnie lecą szybko, jeszcze zostało mi 15 aby dobić do 40.
Genna, każdy sie boi ale myśle ze instynkt nam dużo pomoże, nawet o tym teraz nie wiemy.

Mi moj M podniósł ciśnienie bo on uważa ze powinnismy rodzic w prywatnym a ja wolałabym w publicznym. W publicznym do którego jesteśmy przypisani preferują porody naturalne, i dziecko jest w sali po porodzie na noc, pomagają i uczą jak karmić, i nawet jest pojedynczy pokój. Dodatkowo sa specjaliści w razie czego. A w prywatnym nie ma dyżurów nocnych wiec jak przyjedzie sie w dzien ale okaże sie ze akcja porodowa sie nie rozwinie to robią cesarkę. Zabierają dziecko na noc, nie uczą karmić wogole lipa. I nie wiem dlaczego moj M tak nalega tak jakby on miał rodzic, twierdzi Że tam moze byc moja lekarka i położna ale przeciez to nie jest na 100 procent a poza tym to nie jest dla mnie priorytet.
Jeśli z góry bedzie wiadomo ze mam miec Cc, moze byc prywatny ale tak to nie chce. Boże, on jest uparty jak osioł.

reklama
smerfeta ja tez prałam w 40 stopniach pieluchy

Kotuska to faktycznie nie ciekawie masz z tymi ketonami, ja je mierze ale nie wychodza mi nigdy. jestem dzis po wizycie u diabetologa ale mowi ze ok i nadal jestem bez insuliny chociaz wogole nie tyje wrecz teraz lece z wagi ale skoro dziecko rosnie to jest ok....

ja jeszcze 10 tyg do konca zeby jeszcze wytrzymac chocby z 6...
Genna ja tez mam coraz czestsze mysli czy dam rade....bardzo sie boje o to malenstwo zeby wszystko było ok

liskka zazdroszcze wyboru miedzy prywatnym a publicznym ja bym chetnie w prywatnym rodzila ale u mnie nie ma za bardzo gdzie moja lekarka nie pracuje w zadnym szpitalu i ciagle nie umiem sie zdecydowac gdzie rodzic:/

Cześć Dziewczyny!

Genna Ty to ciagle masz jakies przeboje z ta ciaza. Ale za to pewnie Maluch Ci wynagrodzi wszystko.

Kotuska przechlapane z tą cukrzycą. Poważnie to wszystko brzmi. &&&&& żebyś wytrzymała do terminu.

a ja byłam wczoraj na wizycie. Piotruś duży wazy 2400g, duzy chłop, jajka wielkie wywala na ekran:)) buziaka nie chce pokazywać. I nie widac juz plamek na serduszku. Szyjka długa i twarda, do terminu powinnam dotrwać bez problemu.

Agawaa, dobrze, że wszystko ok i teraz spokojnie czekaj aż Piotruś zechce wyjść:) Te dzieciaczki jakieś wstydliwe, buzi nie chcą pokazać, za to tyłek i co mają między nóżkami to chętnie :-D
Liskka, jeśli jesteś nastawiona na sn, to pewnie, że lepiej w publicznym - bo z tego co piszesz jest lepsza opieka i przede wszystkim pielęgniarki Ci pomogą i pokażą jak karmić i pielęgnować maluszka. Trudna decyzja przed Tobą. Tylko mi się zdaje, że to Ty powinnaś podjąć decyzję, bo Ty nosisz maleństwo 9 miesięcy i Ty rodzisz a nie facet :) Dlatego mój nie ma co do gadania przy wyborze szpitala, bo to ja powinnam czuć się tam bezpiecznie i w miarę komfortowo:)

Kotuska, współczuję tej cukrzycy. Mam nadzieję, że u mnie cukier będzie ok, bo boję się tej diety, badania cukru i tego co jest z tym wszystkim związane, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Nawet sprzętu do mierzenia.

Genna, to już niedługo przytulisz Obcego, który tak dał Ci się we znaki na początku ciąży :-)
Magda, zazdroszczę dziewczynie, że w 15min urodziła. Mojej koleżanki siostra po odejściu wód urodziła w 2 godz bez żadnego nacinania itd. Niektóre to mają szczęście:)

Dziewczyny a ile kupujecie opakować pampersów 1 tych z wycięciem lub bez? Nie wiem czy nie kupić 1 opakowania 1 i jednego opakowania 2.

Agawa ja wczoraj bylam na usg genetycznym i msluch ma zwapnienie w lewej komorze serduszka. Odchodze od zmyslow . Lekarz powiedzial zeby sie nie przejmowac bo to od infekcji a ja przeziebiona jrszcze nie bylam w tej ciazy. Juz naczytalam sie w inywrnecie ze to moze byc zespol downa tym bardziej sie martwie bo innych markerow genetycznych mi nie sprawdzil. Dzis na sxybko ide na ptenatalne. Jak to bylo u Ciebie ?? Zalamana jestem....

lilka, może to jakaś infekcja, z którą miałaś kontakt, a niekoniecznie chorowałaś. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i badania wyszły prawidłowe. Na pewno będzie dobrze. Wiem, ze jest teraz Ci ciężko, ale może idź do innego specjalisty i zrób usg i badania z krwi ?

Lilka mam nadzieje ze to nic powaznego. Kurcze ale wiem jak takie cos stresuje, u mnie w 20 tc tez lekarka nastraszyla nas ze malutka moze miec nieprawidlowość naczyń w śródpiersiu, myślalam ze osiwieje do nastepnego badania,ale zrobiliśmy echo serca i wszystko wyszlo prawidlowo. Nosek do góry :), daj nam znaju poźniej co tam na wizycie. Trzymam kciuki

Agawaa no to Piotruś to kawał chłopa :). Super ze wszystko dobrze i nie ma juz tych plamek. A powiedz mi odebralas wypis z Chałubińskiego tego echa serca? Mi głupio sie przyznac ale nie odebralam, bo nie dosc ze dzwonilam to nikt nie odbieral, a jak juz dbierali to twierdzili ze jeszcze nie ma i dalam sobie spokój, najwazniejsze ze wyszlo OK, pewnie jakby cos bylo nie tak to bym odebrala.

Kurcze Kotuska nie dość ze sie męczysz z tą cukrzycą to dodatkowo te ketony sie czepiaja. Ale jeszcze troche i bedziesz tulić swoje maleństwo i zapomnisz o tym co zle.

Magda takie opowiesci o szybkich porodach napawają optymizmem, wczoraj byla u mnie kumela i tez mowi ze przyjechala do szpitala z bólami krzyżowymi o 8:15 a juz o 9:15 tuliła swoje dzieciątko :sorry2:. Wychodzisz dziś ze szpitala?

Smerfeta
ja tez pralam w 40st pieluszki, mysle ze jakbym dala na 60st to wyciągnęlabym chyba juz totalne szmaty, bo po praniu w 40 st to juz lipa wyszla tylko ze tu mam na mysli pieluszki tetrowe wzorzaste a mam ich 5. Zaś pieluszki biale tetrowe zupełnie inny gatunek- wypraly sie pięknie nie zmieniajac kształtu, są grubsze ale i przyjemniejsze niz te we wzorki.

Genna ty to sie nacierpisz, a na KTG nie wyszly ci jakies skurcze? No bo co to za bóle co teraz masz.

Liska ja bym wolala rodzic chyba w publicznym, tak jak piszesz pomagają ci przy dzieciątku, ucza karmic, a skoro w prywatnym jest tak jak piszesz to nie wiem czemu mężulek tak sie upiera na prywatny :sorry2:

Anulla ja mam 4 paczki pampersów 1 , teściu nam kupił z jakies firmy, chyba po 28 szt w jednej paczce, ale mysle ze moze i za duzo tego kupil, sama jakbym kupowala to max 2 paczki 1. Zas 2 kupilismy z bidronki jak byla promocja 156 sztuk.

Bziumelka
czekamy na foteczkę Twojej Soni:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry