reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia i Piotr, ja miałam tak z pieprzykami i "pypciami" w obu ciążach (z przewagą pieprzyków nad pypciami). Niestety nie zniknęły i nie sądzę żeby to się wydarzyło... :(

reklama
Labo: spokojnie. Ksiazkowo to dziecko najpierw chudnie po porodzie a 10 dni pozniej powinno wazyc tyle ile wazylo w dniu urodzin a potem przybierac na wadze. U ciebie to dopiero 3 tygodnie.... Poki mala je, spi dobrze, nie placze z glodu to taki jej urok i wsio dobrze.
A przy zoltaczce dzieci sie szybko mecza i maja tendencje do jedzenia niewiele. Moj synek tez tak mial. Jesli wydaje ci sie ze je malo bo np zasypia przy jedzeniu to karm ja po prostu czesciej. Jesli je normalne zas porcje to nie masz sie czym martwic

Lenka super że wszystko jednak dobrze a dr bilar podobno rewelacja. I dobrze z nim rodzić. Czyli jednak nasz Sienkiewicz to dobry lekarz.

Dziewczyny ja też mam te pypcie.

Madzia i Piotr coraz wiecej nas z pypciami haha.U mnie nie ma ani jednego objawu ze bede niedlugo rodzic,ogolnie czuje sie dobrze,tylko jestem pod taka mala presja bo doradcow mam stu i kazdy wiem ze chce dobrze ale ma inna teorie :))

A jak Ty sie czujesz?Jakies objawy,masz juz skurcze?

Mundek kciuki za wtorkowe usg &&&

Hej

Siedze od rana na krzywej cukrowej - nie jest tak źle jak myslalam, troche muli ale da sie przezyc.
Zapowiada sie kolejny upalny dzien ... jak ja mam juz dosc :(

P.s umowilam dzis usg genetyczne III trymestru u Wegrzynowskiego i ide 29 sierpnia.

fasun no trudno jak zostana ,pogodze sie z nimi:-D
peti u mnie narazie ok z tym ze jestem ociezała,trudno mi sie nawet z łózka podniesc,a najgorsze to nocne sikanie ci godzine,a tak naprawde chciałabym miec juz wszystko za soba i tulic moja córcie:-)

Mam prezent dla ciężarówek :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1407404055.213483.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1407404055.213483.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407404055.213483.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 50
Madzia i Piotr te pypcie to ja tez mam na szyji.To na pewno da sie usunac laserem w razie czego,tak ze nie ma sie czym martwic.Nocne sikanie to jest masakra,wiecej sie nachodzimy niz pospimy:-).Ja sie czuje ok bo pogoda u mnie jest idealna,ale podejrzewam ze jak bym teraz byla w Pl to bym miala to co Ty.Moze urodzisz troszke wczesniej.Koncowki niestety sa najgorsze.

reklama
U mojej babci lepiej, w poniedziałek była jedną a nawet płtorej nogi o drugiej stronie. Problem polegał na tym że nie wydalała moczu i organizm jej się zakaził no i woda ją od środka zalewałą, stąd te problemy z oddychaniem, jedynym problemem było to że ona ma cukrzyce, miazdzyce, chore serce i jeszcze tysiac innych chorób i nie mogli jej wyprowadzić bo jak dali lek na jedną rzecz to druga przestawała funkcjonować i kazali się pozegnać z babcia bo mowili że nie dadza rady jej wyprowadzic z tego stanu. No ale podobno ostatni lek zadziałał no i chyba chec zycia i sie ruszyło. We wtorek rano zanotowali poprawe... Teraz już jest lepiej ale już nigdy nie bedzie tak jak było... No ale sie udało:-):-)

A ja wczoraj byłam u lekarza, to było zwykłe badanie ginekologiczne, brzuch miekki, szyjka zamknieta. Progesteron dopochwowy (utrogestan) mam odstawić tak jak odstawiam czyli jeszcze tydzien i już a dupka dwa razy dziennie mam brac do 22tygodnia minimum. A lekarza zmieniłam na nowego bo ten ostatni to idiota a ta kobitka boska już wiem że napewno jej nie zmienie. 1 wrzesnia ide na badania genetyczne/prenatalne nie wiem jak się to zwie i na echo serduszka dzidzi. A wizyte u niej mam 3 wrzesnia.

A co do usg 3D/4D to powiem wam tak że ja byłam w 12 tygodniu na prywatnej wizycie, płaciłam za nią 80zł i mam nagraną płytkę ze zwykłym usg i z 4D tylko że to było tak wczesnie że ja na tym 4D to zbytnio nic nie widzę ale sam fakt że w tej cenie robił to badanie i wszystko nagrał myślę że tak ws 23-24 tygodniu znowu do niego pojde i mam nadzieje ze tez mi zrobi i nagra na plytke.

Do góry