reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lenkabar - mozna sie wykonczyc z tymi lekarzami - no ale najwazniejsze ze wszystko dobrze i teraz mozesz sie zrelaksowac...

Emilia - ja dostalam ta pierwsza kartke od poloznej - musialam ja wypelnic i wyslac a po jakims tygodniu przyslali mi tak zwany certyfikat ze moge korzystac z dentysty za darmo i wszystkie recepty sa tez za free wiec raczej polozna bym o to meczyla a moze masz juz ta pierwsza kartke w dokumentach tylko nie zauwazylas bo ja dostalam ja bardzo szybko...

reklama
hej dziewczyny,niewiem czy tylko mnie to dopadło ale zaczeło mi wyskakiwac mnóstwo pypciow takich odstajacych pieprzyków na szyi jest tego multum,niewiem czy to od burzy chormonów ,niewiem czy to zniknie po porodzie-mam ochote je zdrapac,czy któras z was tez tak miała albo ma?

Emilia ja ta kartkę uzupelnialam na 1 wizycie w gp i oni sami mi to już wysłali . Zawsze tak miałam nawet w poprzednich poronionych ciążach kartę dostawałam a potem brałam na nią leki za free do stymulacji :) hihi . Taka ironia losu. Wiec ja bym poszła do gp bo to chyba ich zaniedbanie.

madzia i Piotr to chyba normalne w ciąży, czytałam ze pi ciąży powinno to poznikac. A jak się czujesz ? Jakieś zwiastuny zbliżającego się porodu?

esiek mi się tak zdarzało i wtedy piłam zimny sok z pomarańczy . Moja malutka tak tego nie lubiła ze zawsze reagowała i dostawałam kopniaki a położna mi mówiła ze ze można zjeść kostkę lodu i tez powinna być szybka reakcja .

Lenka widzisz tyle strachu o nic . Dzisiaj na wizycie pytałam o ta szajkę swoją położna ( Polka w uk) i ona powiedziała ze tutaj się tego nie bada bo to nie ma najmniejszego znaczenia . Zdziwiłam się bardzo bo w Polsce robią o to wielkie halo a tu nikt tego nie bada! Ciekawa jestem gdzie jest prawda? Powiedziała ze to normalne ze szyjka się skraca podczas ciąży i nie ma potrzeba tego badać , dziwne

Zadzwoniłam do GP i sie spytałam i powiedzieli żebym przyszła i od razu u nich wypełniła i im oddała to. Wiec chyba jutro sie przejdę. Na stronie było w sumie napisane ze polozna albo GP. A w szpitalu mi powiedzieli ze musze isc do GP. Dziwne. Tak czy siak juz to rozwiązałam.

Madzia i Piotr mi tez te pypcie powyskakiwaly,mam nadzieje ze znikna po porodzie :)

Lenka super wiadomosc,jestes pewnie tak szczesliwa ze nawet nie ma sensu zloscic sie na lekarke.Chociaz ktg Ci zrobili.

Jogo u nas tez nie badaja szyjki ogolnie,ale mnie chyba bedzie jutro badal,zobaczymy.No chyba ze znowu brzuch mi zmierzy tylko:-D.

esiek - co do ruchów i ich braku oprócz słodkiego na mojego Janka świetnie dzia la le zenie na wznak przez jakieś 10 minut... lekarz też powiedział że można trochę potrząsnąć ręką brzuch - maleństwu nie zaszkodzi a mamę może uspokoić...
ja co prawda jestem niżej niż ty ale już czasem ratuję się tymi sposobami bo maluch czasami leniwy... ułożenie też czasami takie figle płata - wydaje mi się że jak się obruci kręgosłupem do przodu to słabiej czuję ruchy - ma chyba jeszcze dużo miejsca...
lenkabar - super że tak się skończyło - szpitala każda z nas by chciała uniknąć, ale wiadomo dla maleństwa wszystko:)

a mnie nie było kilka dni na forum i tu już was czytam prawie godzinę, żeby na bieżąco bardziej być... dużo się rozpisujecie:)
i większości z was zazdroszczę wagi... ja już prawie 9 kg na plusie...

Esiek mnie tez sie mala pare razy nie ruszala.Najedz sie czekolady,popij tym sokiem i za polgodziny poloz sie na lewym boku.Szczegolnie jak jest duszno to dzieci sie malo ruszaja,to normalne.

Wypilam jakis zimny slodki sok, zaleglam na wznak po jakis 5 min Goska z wielka łaska obrucila sie i wiecej dalej nic ;) Dobre i to a leniwa to ma po kim byc wiec nie bede jej winic :d

Lenkabar strasznie sie ciesze ze wszystko sie dobrze zakonczylo, niezle Cie zestresowali. Wyobrazam sobie jak teraz musi Ci byc lekko na duszy.

Ja mam usg polowkowe we wtorek wiec wtedy powiem jeszcze raz o tych napieciach podbrzusza. Na ostatnim usg 2 tygodnie temu, lekarz byl pewny ze to pecherz, wszystko inne, szyjka, lozysko itd. wygladalo ksiazkowo, a wlasnie na usg miala twardawy brzuch i lekarz to widzial. No ale wedlug niego to wlasnie pelny pecherz wypycha mi macice i przez to jest napieta. Nawet kazal odstawic lutinus, bo twierdzil ze nie potrzeba. Zdarza mi sie to moze 2 razy na dobe i szczegolnie gdy leze na wznak, no chyba faktycznie zrezygnuje z takiego lezenia. Najgorsze, ze w nocy na snie nie moge tego kontrolowac. Nie wiem jak Wy ale ja te 9 miesiecy wcale nie odczuwam jako piekny czas oczekiwania na dziecko, tylko jak dzien za dniem przepelniony strachem o mojego synka.
Trzymajcie kciuki za moje wtorkowe usg.

reklama
jogo jak narazie żadnych zwiastunow nie widac ,a lekarz mówi ze jeszcze wysoko mała jest,ja juz jestem tak opuchnieta,szczególnie na nogach,kostek nie ma wogóle i 20 kg do przodu:tak:a ty jak sie czujesz?
peti tobie tez na szyi powyskakiwały te pypcie,to chociaż sama nie jestem mam nadzieje ze poznikaja troszke,zeby tylko takie ciemne nie były bo nieładnie wyglądaja;-).A tak wogóle co tu jeszcze robisz kochana zmykaj rodzic,nie masz zadnych objawów???

Do góry