reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

peti - w sumie różnie. Każdej nocy inaczej - wszystkie są nierealne, pokręcone i w pewnym sensie straszne - śniły mi się już wszystkie możliwe porody, śmierć znajomych, zdrada, jakieś dziwne takie rzeczy jakby z filmu since fiction ciągle. Masakra, mam tak już od prawie miesiąca.

reklama
Dzięki dziewczyny za rady ból troszkę ustąpił ja sama nie wiem czy to ból ciążowy czy jelita mnie bolą po tym hemoferze mam problemy z wyróżnieniem po nim jadę ma siemieniu lnianym i tych wszystkich blonnikowyvh produktach na szczęście wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę tego świństwa.
Esiek mnie również cały czas śnią się jakieś bzdury czasem budzę się o czujesz jakie mam spięte ciało aż kończyny mi drętwieją może ten brzuch też z tego powodu. Co do kwasu foliowego to ja nadal biorę i witaminy dla ciężarnych.

witam

zaglądam co jakiś czas i podczytuję, ostatnio brak mi weny do pisania...
ale mam pytanie dzisiaj... wybieram się do pani stomatolog...nie byłam już jakiś czas, więc spodziewam się kilku ubytków - mam zęby tak słabe że koszmar normalnie i boję się że za jakiś czas z tytułu ciąży i nie tylko będą mi grozić jakieś sztuczne chyba... i tu właśnie pytanie o znieczulenie miejscowe - można czy nie???
w pierwszej wersji słyszałam że do końca 12 tyg nie można... ale pytałam swojego gina prowadzącego i mówił że nie zaszkodzi znieczulenie - bardziej stres przy leczeniu bez... tylko żeby oczywiście o ciąży panią doktor uprzedzić...
będę się upewniać co mi ona jeszcze powie ale jakoś nie wiedzę możliwości leczenia bez zastrzyku... taką panikarą jestem...
co wy na to??

ema mnie w piątek czeka to samo... ja też z tych bardzo słabych ząbków, już mam 4 korony :/ z tego co wiem to niektórzy dentyści, żeby dać znieczulenie wymagają zaświadczenia, że ciąża nie jest zagrożona, ale nie wszyscy. Też sobie nie wyobrażam bez znieczulenia ;-) nie ma takiej opcji. Podobno są specjalne znieczulenia dla ciężarnych

no to zobaczymy co to będzie...
ja zaraz jadę na nieszczęsną wizytę, więc dam znać po jak było i czy żyję jeszcze...
szkoda że mi jeszcze do końca I trymestru trochę zostało...ale obawiam się że jak mi powie, że robimy bez znieczulenia to wymięknę i przełożę wizytę na te dwa tygodnie do przodu:)

Hej,

Dziewczyny musicie mieć znieczulenie nie obkurczające naczyń krwionośnych. Dentysta powinien wiedziec jakie dać ciężarnym, a zęby trzeba leczyć w ciąży natychmiastowo!!!

Esiek dokładnie, podobno to bardzo ważne, żeby ząbki były zdrowe i nic się z nimi nie działo, dlatego znając moje dmucham na zimne i idę na kontrolę.

Ema daj znać jak było i 3mam kciuki, żeby jednak było możliwe to bezpieczne w ciąży znieczulenie &&&&

Szyszka - z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się jednak trochę boję, więc taka jestem trochę rozbita. Mąż będzie ze mną przy porodzie, na początku chyba się bal ale już oswoił się z tą myślą, napewno mi to bardzo pomoże, nie chciałabym zostać sama, zawsze we dwoje jednak raźniej. A Ty masz już wszystko gotowe? Bo ja to jak byłam w tym momencie co Ty i zaczęłam tak na poważnie sprawdzać co mam, co nie mam, prać, prasować, szykować, to mi miesiąc minął momentalnie. Taraz dopiero doszłam do wniosku, że jestem gotowa:) i czekam:) a, wózka nadal nie mam:)

Peti - no właśnie do tych pudrowych kolorów to już trzeba cały pokój dostosować. Czuję się już ciężko, wcześniej tego nie miałam, wstaję z łóżka już zmęczona. Trochę się pokrzątam po domu i normalnie padam, ciężko mi sobie z tym radzić bo normalnie to nie umiem usiedzieć na miejscu. Ale w sumie cieszę się, że cała ciąża minęła mi dobrze, o tej końcówce to szybko zapomnę:)

reklama
ema mi moja Pani dentystka mówiła że mają jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych więc nie powinno być problemu :tak: i tak jak piszą dziewczyny trzeba wszytko szybko leczyć bo się niestety posypie ;-)
Ja przed ciążą wszytko wyleczyłam ale i tak dentystka kazała zjawić się w drugim trymestrze bo mówiła że na pewno się coś znajdzie :-p

Dziewczyny z Gamety - mam pytanie - dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego na usg genetyczne w 12tc - umówiłam się do Gamety na 03.06 ale teraz dowiedziałam się że na podstawie tego skierowania w innych placówkach w moim mieście robią poza samym USG też test z krwi i łącznie to traktują jako całość (wszystko bezpłatnie). Zastanawiam się czy w Gamecie też skierowanie obejmuje badanie krwi czy nie? Może lekarz mi zapomniał tylko dać zlecenie na krew :confused:

Do góry