reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

megi masz rację, z sn to jedna wielka niewiadoma, a że Ty już możesz spokojnie rodzić to pewnie już się nie możesz doczekać? Mi się wydaje, że te półtorej miesiąca to cała wieczność, ale z drugiej strony już tyle za mną :-) mąż będzie przy porodzie?

reklama
juz wiele z was kobitki na finiszu. zazdroszcze i nie. zazdroszcze bo juz koncowka i wiecie ze wsio dobrze. nie zazdroszcze bo ta 'droga ciazowa', przezywanie tego wszystkiego, oczekiwanie jest tez cudne

dziewczyny - jestem juz tyle lat na forum i robilam rozne suwaczki a teraz sama nie moge swojego dobrze zrpbic. moj suwak pokazuje sie jako zdjecie ktore sie nie aktualizuje. co zle robie? robie suwak, kopiuje adres url i wklejam go w edycji sygnatury tm gdzie jest na to miejsce. potem robie 'dodaj zdjecie' i 'aktualizuj sygnature'..... co zle robie ze mi suwak w miejscu stoi i nie dodaje dni?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny boli mnie dziś brzuch z prawej strony z boku myślicie że powinnam dzwonić do lekarza? To taki dziwny ból i mnie niepokoi.

madzia - mysle ze nie. chyba ze to jakis przerazliwy bol. bole jednostronne sie zdarzaja, wiazadla sie luzuja badz dziecko naciska jakis organ. ale jesli to duzy bol i sie boisz to dzwon dla pewnosci

Dzięki lolitka nie jest on taki żebym się zwijala z bólu ale taki dziwny pierwszy raz tak mam ale nie chcę też aplikować a wizyta dopiero 13.05

Hej - witam po majówce ! Choć jak się siedzi na zwolnieniu to majówkę mamy cały czas :)

Madzia
- nie wiem kochana co ci powiedzieć, wiesz to się samemu wie czy to trzeba lecieć do gina czy nie... Może jakaś kolka ? Doskonale Cie rozumiem, że do 13.05 masz dużo czasu jeszcze więc jak ból nie minie to może idź, przecież to ponad tydzień ... Ja tak czekam na 14.05 i cała wieczność mi się wydaje...

Ja dopiero wstałam a czuje sie bardziej zmęczona niż wieczorem - przez te moje sny. Dziewczyny one mnie nadal męczą, śnią mi się coraz bardziej dziwne rzeczy - już nie nadążam za tym na prawdę. To może się wydawać błahe ale mnie na prawdę to męczy strasznie bo jakiś taki niepokój w nocy mam i jak wstanę do WC to potem strach zasnąć. Do tego dochodzi jeszcze to, że zawsze śpie na brzuchu i inaczej nie umiem a teraz już czuje dyskomfort z tego powodu, choć brzucho tylko po jedzeniu troszkę wystaje to jednak coś już mnie tam gniecie.

Dziewczyny - do kiedy brałyście kwas foliowy do końca 12 tygodnia czyli 12 tc i 6 d?

Esiek: kwas mozna brac cala ciaze. Jest on odpowiedzialny za rawidlowy podzial komorek wiec nie ma mowy by zaszkodzil. Teoretycznie, napewno trzeba do knca 12 tyg czyli 11+6

Madzia trudno komuś doradzić... myślę, że będziemy poznawały różne "nowe" rodzaje bólu, ale jeśli nie będzie Ci to dawało spokoju to dzwoń

Esiek kwas foliowy niby do końca I trymestru, ale tak jak dziewczyny piszą nie zaszkodzi, więc ja wykańczam opakowanie, które mam

Ja też już Dziewczyny nie mogę spokojnie doczekać wizyty 13.05.. wydaje się, ze to jeszcze cała wieczność..

Ostatnia edycja:
Madzia jezeli bol sie bedzie utrzymywal to dzwon do lekarza,lepiej to sprawdzic bo po co masz sie denerwowac.

Megi mnie tez sie bardzo te pudrowe kolyski podobaja,tylko mi niestety nie pasuja.A jak Ty sie czujesz?

Esiek ja do konca 3 miesiaca bralam 900 kwasu foliowego,a pozniej 400 w witaminach ciazowych plus omega 3.Ale wiem ze niektore dziewczyny koncza na 12 tygodniu.

reklama
Esiek a co Ci sie sni? Koszmary?Ja mam sny zupelnie zwariowane i nieprawdopodobne.Noc w noc.I tak od poczatku ciazy.Podobno to normalne w ciazy,wiec nie ma sie czym martwic :)

Do góry