reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

też nie zaglądałam chwilę i taaaakie zaległości:szok:

labo ja zaś żyję od środy do środy, a jak widzę na suwaczku kolejny tydzień do przodu, to mam każdorazowo małe święto:-D faktycznie ta krzywa cukrowa to mało przyjemne badanie, ale miałam dwa razy i jest do przeżycia;-)
Megi też jestem na etapie czytania na temat komórek macierzystych i póki co nie zdecydowałam. Ja również planuję rodzić sn, mały jest dobrze ułożony, więc jeśli wszystko pójdzie ok, zdam się na siły natury :)

ona cieszę się, że u Was wszystko ok.

Jogo u mnie oprócz dzisiejszego dnia pięknie świeciło słonko, dziś pogoda się popsuła ;( co do pępka to mój sterczy jak antenka :-D gratulję corci. Nadia śliczne imię :-)

martaczi mam zdecydowanie za mało tych ubranek. W rozmiarze 56 mam zaledwie 5 body z krótkim rękawkiem, 2 z długim, 2 półśpiochy i 2 pajace (ale są większe niż te z rozmiaru 62), w rozmiarze 62 nieco więcej ale też podobne ilości, więc myślę sobie że nie ma szans pociągnąć na takiej marnej garderobie ;-) zostały mi tylko ubranka do wyprania, ale czekam aż dokupię:) co do ruchów to mam takie dni, że mój brzuch przybiera dzikie formy a aktywność Antka jest baaardzo duza, a zdarzają się takie, że mój syn ma lenia i kopnie mnie od niechcenia bardzo rzadko. Pytałam kiedys tu na forum i uspokoiła mnie Sylwia, u której Wiktorek też bywał bardzo aktywny, albo wręcz super spokojny.

Leśna
gratulacje! lubię czytać takie historie jak Twoja:-) często słyszy się o wpadkach po ivf:tak:

Bzibziok Tobie również gratuluje. Rośnijcie zdrowo:-)

lawendowy zdrowiej nam kobieto, Zosienka to prawdziwa księżniczka. A włosiarki ma przecudne! Niedowierzam, że masz już swoją kruszynkę po drugiej strony brzucha :) mała daje Wam popalić?

ja mam wizytę dopiero 15 maja, lekarz mówił, że zrobimy szczegółowe usg z pomiarami:) Nie mogę się doczekać :-Dmam nadzieję, że Antek raczy nam pokazać swoją buźkę, bo do tej pory chętniej wypinał pośladki :-p dziewczyny mam ostatnio straszne zawroty głowy i zdarza mi się że robi mi się zwyczajnie słabo, miałyście też takie objawy, czy to powód do niepokoju? mój gin jest na urlopie i nie wiem czy go niepokoić.. Zrobię sobie w poniedziałek morfologię, może znów mnie dopadła anemia...

reklama
Esiek masz racje,co niektore rzeczy maja ceny mocno wystrzelone w kosmos :)Ale jakosciowo to co do tej pory kupilam to jest pierwsza klasa.Mam posciel dla Lucy,pare ciuszkow ciazowych,ktore sa w 100 procentach bawelniane,bizuterie z filcu i sowe na sciane do pokoju malej z jej imieniem,recznie robiona,no i czekam teraz na kolyske :)

Lenkabar Twoja mama pewnie ma racje co do kolyski,chodzi o bujanie dzidziusia.Tam jest tez taka specjalna stopka,ktora to uniemozliwia.Zobaczymy w praniu,na pewno zdam relacje :)

Martaczi super to łóżeczko tylko trochę drogie. Widziałam praktycznie tskie same na allegro za 450 zł ale pewnie bez tych wszystkich atestow które posiada to ;)

Martaczi ja bede miała podobna kołyske tylko mniejsza , mysle ze do 7 mc . Chciałam taka miec przy łóżku w sypialni żeby miec niunie na oku. Jak będzie starsza to będzie spała w swoim pokoiku w normalnym łóżeczku , kupiliśmy takie większe z możliwością przerobienia pózniej na normalne łóżko ( roz 140na 70) . Dzisiaj mi sie śmiał moja dziewczynka :)) a maz mówi żebym sie tak nie nastawiala na dziewczynkę bo u znajomych miała być dziewczynka na 100 a urodził sie chłopczyk. Ja wczesniej byłam nastawiona na chłopca bo wszyscy tak mówili a taka niespodzianka.

Ja ja dzisiaj troszkę leżę bo ostatnie dni miałam bardzo aktywne i wczoraj bolał mnie dołem brzuch i było mi strasznie zimno. Dziś po 12 h snu juz dobrze :)

Lawendowy gratulacje:)

Dziewczyny - mamy, mam pytanie: od kilku dni mojemu maluszkowi ropieje jedno oczko. Codziennie przemywam mu oczy solą fizjologiczną, a teraz nawet kilka razy dziennie. Co jeszcze mogę zrobić? Martwi mnie to i nawet napisałam w tej sprawie do pediatry, ponieważ ta sól fizjologiczna chyba nie pomaga...

Mi pediatra kazała jechać do okulisty. Gotadora wtedy mi pisała o masażu ale nie wiedziałam jak go poprawnie wykonać. I przypomniałam sobie o mojej pacjentce okulistce, pojechałam do niej na wizytę. To co mi kazała robić i kolejność czynności wykonywania wyglądała tak:
1. umycie gazikiem sterylnym i solą powiek, rzęs
2. masaż
3. wpuszczenie 2-3 kropel soli od strony zewnętrznego kącika oka (ważne aby głowa dziecka była skierowana na bok, tak aby sól obmyła oko)
4. ja dostałam jeszcze dodatkowo antybiotyk, bo oko było już nadkażone

Masaż
Przykładasz palec (wskazujący bądź kciuk - jak komu wygodnie) dośrodkowo od wewnętrznego kącika oka tuż przy nasadzie noska. Wykonujesz 3-4 obroty wbrew wskazówkom zegara, a na koniec półobrót zgodnie ze wskazówkami zegara. Czynność tą powtarzasz 3 razy.

Te czynności wykonujesz przynajmniej 4 razy dziennie. Ja robiłam przy każdej zmianie pieluchy (oczywiście antybiotyk tylko 4 razy dziennie).

Wszystko ustąpiło po 4 dniach. W przypadku jak nie przejdzie do pół roku to udrażniają mechanicznie za pomocą cewnika.

A co słychać u maluszka? Przesypia już nocki? Twój synek też tak szybko rośnie? Ja jestem w szoku, że mój młody już rozmiar 68 nosi :szok:

Jeszcze co do tematu kołysek to ja też słyszałam sporo złego, tak jak mówi mama lenakbar. Dlatego kupię do spania normalne łóżeczko, a kołyskę kupuję sobie i postawię w salonie żeby też mieć trochę radości z tego ale żeby nie za często dziecko tam spało, tylko np. jak ktoś przyjdzie. Tak to widzę.

Madzia - dobrze, że wróciłaś cała i zdrowa. Podziwiam Cię za trasę do Holandii :) My byliśmy za Kołobrzegiem tylko a ja ledwo wysiedziałam takie wiercenie mi się włączyło, nijak mi bylo wygodnie ;/ Już wiem że o wakacjach mogę zapomnieć w tym roku bo na nie nie dojadę.

Do mojego prenatalnego zostało 10 długich dni... Nie wiem jak to przeżyję, cycki od paru dni flaki chociaż nie były duże ale były takie nabite a teraz nic. Oczywiście świruję bardzo ale staram się tu tego nie wylewać bo ile można. Nadal bezobjawowo ..... ;/

Pozmniejszałam już leki, teraz ostatnie 4 dni po 1 Duphastonie i odstawiam. I została mi luteina 3 x 1 nadal.

Jogo - ja znam z własnego doświadczenia przykład odwrotny - miał być 10000000% chlopak a urodziła się dziewczynka.
Jednak ja uważam, że to kwestia dobrego sprzętu USG i wiedzy lekarza. :)

Ostatnia edycja:
Jejku ale Wy tu macie produkcję, ja ostatnio rzadko do komputera siadam, bo mieszkam u koleżanki która ma 2 dzieci - 4 miesiące i drukie 3 lata, więc albo wożę w wózku albo się bawię. Tak jeszcze pewnie przez tydzień, bo mój mąż maluje. Tak że później będę się za pewne więcej udzielać.

reklama
Peti - słodkie te kołyski:) jaki kolor wybrałaś?:)

Jogo - gratuluję córki:) odnoszę wrażenie, że dziewczynki są obecnie w zdecydowanej mniejszości więc Ci się poszczęściło:) imię też bardzo ładne:)

Szyszka - ja właśnie też nie mam przeciwskazań do sn więc tak zdecydowałam, zobaczymy co wyjdzie w praniu:) przez to mam stracha, bo wolałabym znać termin kiedy to nastąpi.
Ja już mam umowę z banku komórek, muszę ją tylko przejrzeć i zdecydować się na wybrane opcje, bo jest ich masa.

Do góry