reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

też mi się podobało Lenka, ale kuzynka mnie uprzedziła i tak nazwała córę. u nas jak będzie dziewczynka to Gabrysia a jak syn to Daniel:) Udało ci się juz spakować tą torbę do szpitala?

reklama
aniołeczek a u mnie już bardzo dawno imię było wybrane Julia tylko,że 3 lata temu bratu urodziła się córa(moja kochana chrześnica)i tak jej dali na imię.Więc musiałam zmienić i jakoś spodobało nam się Lena,a dla synusia Jaś:-D
A co do torby , to jeszcze nie spakowana:no:Niby wszystko jest i tylko wrzucić, ale tak mi schodzi-wezmę się po niedzieli już na pewno:tak:

Hej dziewczyny :) i ja się juz szykuję do szpitala. Dostałam skierowanie na 29 sierpnia i pewnie już zostanę do porodu. Stresik jest niezły jak to będzie, ale jednocześnie mamy z mężem mnóstwo radości z tego, że już za parę dni przytulimy nasze cudeńko :) Ostatnio ciągle trafiam na temat pomyłki przy określaniu płci, śmiejemy się że może to prorocze i nasz syn zaskoczy nas, że jednak jest córką :D

Hej Kobitki:)

HELP. Właśnie zjadłam dwa naleśniki mojej mamy, ale dopiero po zjedzeniu pochwaliła się, że do białego sera dodała 2 surowe zółtka. Mam mega stresa. Odnośnie toxoplazmozy mam przeciwciała, ale co z salmonellą?

Lolitka, ty musisz coś wiedzieć na ten temat:)

Ewelina przechodziłam kiedyś zakażenie salmonellą i wylęga się to dość szybko i gwałtownie, nie martw się na zapas jeśli nic Ci nie dolega ze strony układu pokarmowego. Warto jednak wyczulić tych, którzy coś dla Ciebie gotują, żeby otwarcie mówili co w potrawie jest tak abyś mogła zadecydować i ocenić czy chcesz/możesz to zjeść.

anioleczek zobaczysz szybciutko Ci zleci ten czas oczekiwania i ani się obejrzysz a maluszek już będzie w Twoich ramionach :)

Magdusia trzymam też kciuki za Ciebie, wygląda na to, że z udzielających się tutaj jesteś następna w kolejce :)

MoonDust powodzenia na porodowce,daj znac potem jak przebiegl porod :tak: Trzymam kciuki :tak:;-)

Ewelina spokojnie.Obserwuj siebie i jak bedzie cos nie tak,szybko zglos sie do lekarza.Mysle jednak,ze w tych jajcorkach akurat salmonelli nie bylo.:tak:

U nas ok.Synek staje juz przy meblach na nogi,bardzo szybko sie uczy i jest strasznie kochany.Wczoraj wyszedl mu drugi zabek,kolejna dolna jedynka-lewa. Mamy problem bo maluszek ma rozwolnienie ostatnio,zielona kupka z bialymi grudkami i sluzem.Podejrzewam,ze to od mleka modyfikowanego i nie wiem co zrobic,czy mu zmienic czy nie,bo raz robi ladna pomaranczowa a raz zielona i taka ble:zawstydzona/y:I czy tak naprawde to od mleka hmmm...zaczyna jesc coraz wiecej,probuje nowych rzeczy i moze to od tego? Albo tak,moze za duzo ma tego bialka,bo pije mleko 3 razy dziennie,do tego zje czasami owoce z jogurtem z Nestle,potem kaszka mleczno-ryzowa,jakis danonek maly ....moze za duzo tego bialka wcina? Ograniczylam i zobaczymy jaki bedzie efeky. Co myslicie dziewczynki?

reklama
Wielkie dzięki za info. Raczej mi nic nie jest, żadnych sensacji nie było, ale lepiej dmuchać na zimne.

Za to moja mała w weekend zdecydowanie mniej się ruszała, spanikowałam i poleciałam do szpitala na ktg, a tam Pan Dr powiedział że wszytsko ok. Też tak macie lub miałyście, że nie zawsze ruchy są tak liczne i widoczne.

Do góry