reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

czarnykot- ​w 11 dniu od transferu miałam chyba 168 albo 148. Dokładnie nie pamietam, ale w szpitalu powiedzieli ze jest to bardzo dobry wynik i wszystko powinno być w porządku.

reklama
karmel zdecydowanie za dużo czytasz... siedz dziewczyno na tyłku i ciesz się ciążą:) dbaj o siebie a nie głupoty wypisujesz! już sie udało i koniec! teraz przed tobą szczęśliwe 9 miesięcy:)

Karamel1981 mnie dok nic nie mowil o progesteronie :( dostalas tak na wyrost, jak duphaston, czy mialas badanie i wynik byl za maly? dzis powtorzylam sobie bete i zrobilam tez progesteron, jutro wynik, poczytam sobie i najwyzej zareaguje odpowiednio. tak bardzo chce zeby moje zarodeczki sie utrzymaly.. dzis mialam malusienkie plamienie, ale takie tyci, rozowe, i juz od razu stresik sie robi. a z objawow to tylko objetosc piersi sie zwieksza i ciagniecie w brzuchu mam od czasu do czasu.

duphaston 3x1.
uff, wlasnie doczytalam o progesteronie, progesteron to inaczej luteina, wiec jak biore duphaston to jest spoko- tak?

Ostatnia edycja:
kretowinka- z tego co wiem to chyba każdy lekarz daje kobiecie progesteron na podtrzymanie ciazy. Ja nie wiem co to jest duphaston,ale
lekarze wiedza co dla nas jest najważniejsze,więc nie stresuj sie!!!!!

No Aniołeczku my się znamy i jeszcze kilka innych kobietek kojarzę, już mi tu dobrze.

Czarnykot dziekuje za wskazówki, mnie te mdłości dopadły w połowie 7 tyg. i miałam pisać, jak sobie radzicie z ewentualnymi mdłościami, muszę sobie jakieś sucharki zakupić i tak z rana zapodać. Najgorsze że od mięsa odrzuciło, żeby się tylko w jakąś anemie nie wplatać :-)

A wogóle kojarzycie może ile mm ma maleństwo w 7/8 tyg. Pamiętacie jak u Was to było? Moje w 7t6d miało 11,5mm.

kretowianka duphaston i luteina to nie jest to samo:( luteina i progesteron to jest to samo bo luteina zawiera progesteron i większosć z tego co kojarzę nawet kobitek które naturalnie zachodzą w ciąże mają duphaston i luteinę do konca 1 trymestru... ja tak miałam naewno. Oprócz tego przez 20 dni po transferze dostawałam czysty progesteron w globulkach dopochwowo Zapytaj o to lekarza bo progesteron jest w tak wczesnej ciąży ważny dla maluszka

Zosia ja mdłości nie miałam i nie mam ale od miesa też mnie odrzuca:( w ogóle nie mam apetytu... teraz może jest ciut lepiej ale pierwszy trymestr to był koszmar. Co do wielkości maluszka to mój w 7tc miał 6,5mm

Ostatnia edycja:
reklama
mam juz wyniki powtorzonej bety po dwoch dniach, czyli w 16dpt, wynik 3353 a progesteron 60 :) caly czas nie moge uwierzyc :) kiedy Wy uwierzylyscie?

Do góry