no do tego stara nie wiem czemu jeszcze nie wzięłam z nim ślubu jest taki pomocny dziś np zamiótł ja patrzę co tam jest pod tą choinka a on odmiotl tam ten piach bo mówi żeby się nie nosiłoTo Ty panna z dzieckiem?no wiesz?dawaj no tego swojego partnera juz ja z nim pogadam
reklama
No chlop idealny popatrz a pierscionek chociaz jestno do tego stara nie wiem czemu jeszcze nie wzięłam z nim ślubu jest taki pomocny dziś np zamiótł ja patrzę co tam jest pod tą choinka a on odmiotl tam ten piach bo mówi żeby się nie nosiło
Moj robil dzisoaj pieczarki smazone w ciescie serowym takze kochana mamy takich super facetow a my narzekalysmyw piekle bedziemy sie smazyc
kuwa pierścionek to już z 10 lat mam hahahNo chlop idealny popatrz a pierscionek chociaz jest
Moj robil dzisoaj pieczarki smazone w ciescie serowym takze kochana mamy takich super facetow a my narzekalysmyw piekle bedziemy sie smazyc
Artemida90
Fanka BB :)
mój ma 2 lata 3 miesiące i sam pokazał - zdejmując spodnie i siadając na nocniku/ wc - tutaj go sadzamy ale pieluchy nadal nie chce zdjąć i nic nie zrobił jeszcze ale lubi sam rytuał. Czekamy na gotowośćA kiedy ten nocnik?moja skpnczy w czerwcu 2 lata wiec myslalam ze moze już
nieagatka
a tu reguly nie ma, ale @mArusia33 corcia koncem roku bedzie miec gdzies poltora roku, nie? A to raczej dosc wczesnie.A kiedy ten nocnik?moja skpnczy w czerwcu 2 lata wiec myslalam ze moze już
Moja pozno ospieluchowana (prawie 3 lata), ale to dlatego, ze ja cisnienia na to nie mam. Mlodsza tez gdzies wiosna ospieluchuje wiec tez prawie 3 bedzie miec..
O Panikuwa pierścionek to już z 10 lat mam hahah
motylek24
Mój syn miał 20 miesięcy. Córka 2.4l bo chciałam po urlopie. Najlepiej pokazywać taka możliwość co jakiś czas, bez ciśnienia..nie to nie, zakładamy pieluchę na kolejny miesiąc lub dwa.A kiedy ten nocnik?moja skpnczy w czerwcu 2 lata wiec myslalam ze moze już
Bardzo dobrym pomysłem jest książka o sikaniu, mieliśmy taką z przyciskiem dźwiękowym.
nieagatka
ja mam ksiazke, piosenke i moja ma pelna kontrole, ale co? Jak nie chce usiasc to nie i ch. A jak chce to siada jak stary, sika i w staje. Ale w nocy jest w stanie wypic po 300ml wody i wiecej wiec przynajmniej raz piekuche zmieniam i to mnie powstrzymuje przed odpieluchowaniem. Starsza to byly 3 dni, przekupilam hulajnoga i sie okazalo, ze gotowa byla bezproblemowoMój syn miał 20 miesięcy. Córka 2.4l bo chciałam po urlopie. Najlepiej pokazywać taka możliwość co jakiś czas, bez ciśnienia..nie to nie, zakładamy pieluchę na kolejny miesiąc lub dwa.
Bardzo dobrym pomysłem jest książka o sikaniu, mieliśmy taką z przyciskiem dźwiękowym.
Podobno się rozcina/ przecina. Ale ja jestem beznadziejnym przypadkiem, bo moja to akurat po roku, przy odstawieniu od piersi dopiero zaczęła ssać, bo nie było innej opcji. Po rokuDziewczyny, jak odstawialyscie smoczka? Podobno ok 10 miesiąca jest na to najlepszy czas.
Od 3 dni zabieram w dzień i daje tylko w nocy, bo byśmy tego nie przetrwali z mężem. Usypianie w dzień bez smoka to nieporozumienie
reklama
Tak, to prawda. Bo oduczyć ssania kciuka to dopiero hardcore. I duuuuzo więcej powikłań.Jeszcze przeczytałam w mojej książce że jak odstawiamy smoka a dziecko zaczyna ssać kciuk, to lepiej go nie odstawiac