reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
ja też a szczepicie się na te meningokoki?
Tak my wstępnie pierwszy termin mamy na poniedziałek bo 2 mc odstępu jest między pierwsza a druga dawką a chciałam mieć dłuższy odstęp po nich od następnego szczepienia na ospę (wolę ja na to zaszczepić za nim pójdzie do żłobka a szczepi się na nią po 12mc) bo potem zaczną się choroby i nie będzie kiedy🤦‍♀️

to i tak że przebierze i umyje 😁ja ostatnio wracam z dworu bo pranie wieszałam a szanowny tatuś siedzi i mówi mała chyba kupkę zrobiła No i siedzą sobie mała zarobiona a tatuś odlicza minuty aż wrócę 🤦‍♀️
Jak bys mówiła o moim 🤣🤣 on jak kupa to krzyczy MAMAMAMAMA KUPA! On ma jakiś dziwny wstręt do tego czego kompletnie nie rozumiem przecież to jego dziecko to tak jakby też JEGO KUPA 😁 A co do mycia pod kranem dupci to u nas zawsze jak jest taka po pachy to wkładam pod kran szkoda czasu na pitolenie się 😁 na początku tak tylko byłam przewrażliwiona ze wycierałam myłam wacikami i wg a teraz się już nie przejmuje daje dupsko pod kran szybko się myje a mała jeszcze ma do tego radochę 🤣🤣

Tak my wstępnie pierwszy termin mamy na poniedziałek bo 2 mc odstępu jest między pierwsza a druga dawką a chciałam mieć dłuższy odstęp po nich od następnego szczepienia na ospę (wolę ja na to zaszczepić za nim pójdzie do żłobka a szczepi się na nią po 12mc) bo potem zaczną się choroby i nie będzie kiedy🤦‍♀️
dobra decyzja, u nas ospa jest w kalendarzu i kazde dziecko sie szczepi 😁

O nie! Az 17? To ciekawe co on mi powie w czw, wtedy będzie wg nich 40tc. No nic. Mam nadzieje, ze urodze w przyszlym tyg 😁
40+0 dla lekarza to jest 40. Ja urodziłam w 39+5 i wpisali mi ze urodziłam w 39 tygodniu. :)
Także jeśli będziesz 27.10 dopiero w 40 tc. To pewnie dostaniesz skierowanie do szpitala żeby Cię kontrolować, bo niektóre tak robią. I albo wywołają od razu ;) albo tydzień będą jeszcze czekać.

reklama
40+0 dla lekarza to jest 40. Ja urodziłam w 39+5 i wpisali mi ze urodziłam w 39 tygodniu. :)
Także jeśli będziesz 27.10 dopiero w 40 tc. To pewnie dostaniesz skierowanie do szpitala żeby Cię kontrolować, bo niektóre tak robią. I albo wywołają od razu ;) albo tydzień będą jeszcze czekać.
Dzieki za wytlumaczenie :) tak, twierdzi, ze mi da skierowanie ale nie wiem czy od nastepnego dnia juz na oddzial czy na jakies kontrole. Nie dopytywalam bo licze, ze urodze przed 27.10 😅

Do góry