reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Matko mnie wczoraj tak kregoslup bolal, ze myslalam, ze sie poplacze. U mnie cala waga poszla w brzuch i mam juz taki wielki, ze na prawde ciezko sie pochylić. Moze od tego kregoslup juz nie wytrzymuje bo to jednak 10kg...
Macie dziew jakis sposob na bolacy kregoslup? Nawet lezenie na plecach w koncu powoduje ponowny bol :/
Ja mam 17kg na plusie. Pomaga mi masaż kregoslupa- do tego zatrudniam męża. Dobrze też robia kocie grzbiety i kołysanie miednica.

reklama
Matko mnie wczoraj tak kregoslup bolal, ze myslalam, ze sie poplacze. U mnie cala waga poszla w brzuch i mam juz taki wielki, ze na prawde ciezko sie pochylić. Moze od tego kregoslup juz nie wytrzymuje bo to jednak 10kg...
Macie dziew jakis sposob na bolacy kregoslup? Nawet lezenie na plecach w koncu powoduje ponowny bol :/
A moze dobry fizjo? Ktory powie gdzie lezy przyczyna i co mozesz robić, zeby sobie pomóc na co dzień? Nie jestem przekonana czy przy takim bólu mąż i kocie grzbiety pomogą.. Później pewnie tak, ale na poczatku dobrze się tym porzadnie zająć :)

masz pille tama duza do skakania? Siadasz na niej i krecisz biodrami. Albo kladziesz sie na podlodze na plecach, uginas nogi i stopy kladziesz na pilce i zlaczone kolana przesuwasz na boki toczac pilke. To rozmasowuje odcinek ledzwiowy.

Heh to na pewno prawda :D Chociaż sama ciąża to raczej skrót myślowy, bo często w ciąży mamy nieprawidłowa postawe, zle chodzimy, nie angażujemy odpowiednich mięśni etc. i wtedy poluzowanie mięśni i wprowadzenie odpowidnich ćwiczeń może zdziałać cuda - wiem po sobie :) aktualnie przez ciążę :)p) mam bóle bioder, i jak mi domowe sposoby typu pilka, roler, poducha ciążowa nie pomogą to wybieram się do fizjo

reklama
Tak leżałam plackiem w szpitalu od 24 tc do 37 tc.
Masakra :(
Ja jestem już na takim etapie, że ten mój 1cm to w sumie normalna sprawa, taka kolej rzeczy i nawet nie mam zalecenia oszczędzania się. Mogę wszystko robić, tylko zrezygnowac z samotnych leśnych spacerów, żeby mnie poród nie zastał samotnej wśród paproci i mchu ;)

Do góry