reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, fajnie się Was czyta i oglada fotki narodzonych juz dzieciaczków. Ja po ivf mialam potrzebę wzięcia głębszego oddechu i odcięcia sie na chwilę od tematów związanych ze staraniami, ciaza etc i cieszenia sie tym, ze sie udało :) teraz już powoli wkrecam sie w tematy wyprawkowe i sprawia mi to z jednej strony mega frajdę, a z drugiej zaczyna stresować, ze ten czas tak szybko mija 😅 i stad moke pytanie - kiedy miałyście już gotowa cala wyprawkę? Ja aktualnie 25tc i oprócz ciuszków to prawie nic jeszcze nie mam 🙈 zastanawiam się czy jest się czym martwić czy moze powinnam podkręcić tempo 😅
Ja jestem w 36 tc i dopiero w zeszlym tygodniu skonczylam ;) tak mniej wiecej od 6-7 mca powoli kupowalam. Nie spieszylam sie, cieszylam z kazdej kupionej rzeczy. Mialam spisane co bede potrzebowac (oczywiście lista rosla ;) ) i szukalam promocji, wyprzedazy. W zeszlym tygodniu juz kupilam ostatnie rzeczy bo jestem juz dosc duza i coraz ciezej mi chodzic do sklepow. No i chcialam juz miec poprane ;) a glupio tak wrzucac po jednym pajacu czy body do pralki. Pewnie jeszcze cos kupie ale to juz bedzie czekac na pranie 😅

reklama
Dziewczyny czym mogę podratować do jutra Werkę 🤔dostała jakiegoś uczulenia na cipci ma takie małe krostki i zaczerwienione jest po każdej zmianie pampersa smaruje bephantenem ewentualnie sudocremem a teraz też sypie łagodzącym pudrem z firmy Linomag 🤷‍♀️ogólnie cały czas jesteśmy na pampersach z dady ale chusteczki ostatnio zmieniłam tzn tych jasnych z dady nie było i kupiłam ciemniejsze myślicie ze to od tego bo lekarz też małej przepisał na szczepieniu maść mypirox czy coś w tym stylu bo na szyjce z tyłu ma ten pocałunek bociana i wiadomo jak nie metka to mała się kręci i ta skórka wiecznie taka sucha ale czy by wysypało ja na dole od maści na szyję🤷‍♀️🤷‍♀️lekarz jutro
odstawilabym chusteczki i sprobowala zmienic pampy. Wietrz duzo pupcie i smaruj sudocremem.

Dziewczyny, fajnie się Was czyta i oglada fotki narodzonych juz dzieciaczków. Ja po ivf mialam potrzebę wzięcia głębszego oddechu i odcięcia sie na chwilę od tematów związanych ze staraniami, ciaza etc i cieszenia sie tym, ze sie udało :) teraz już powoli wkrecam sie w tematy wyprawkowe i sprawia mi to z jednej strony mega frajdę, a z drugiej zaczyna stresować, ze ten czas tak szybko mija 😅 i stad moke pytanie - kiedy miałyście już gotowa cala wyprawkę? Ja aktualnie 25tc i oprócz ciuszków to prawie nic jeszcze nie mam 🙈 zastanawiam się czy jest się czym martwić czy moze powinnam podkręcić tempo 😅
ja po polowkowych zaczelam kupowac. W 32tc mialam juz wiekszosc rzeczy. Polecam nie czekac z praniem i prasowaniem, bo koncowka ciazy bywa juz bardzo uciazliwa.

Dziewczyny czym mogę podratować do jutra Werkę 🤔dostała jakiegoś uczulenia na cipci ma takie małe krostki i zaczerwienione jest po każdej zmianie pampersa smaruje bephantenem ewentualnie sudocremem a teraz też sypie łagodzącym pudrem z firmy Linomag 🤷‍♀️ogólnie cały czas jesteśmy na pampersach z dady ale chusteczki ostatnio zmieniłam tzn tych jasnych z dady nie było i kupiłam ciemniejsze myślicie ze to od tego bo lekarz też małej przepisał na szczepieniu maść mypirox czy coś w tym stylu bo na szyjce z tyłu ma ten pocałunek bociana i wiadomo jak nie metka to mała się kręci i ta skórka wiecznie taka sucha ale czy by wysypało ja na dole od maści na szyję🤷‍♀️🤷‍♀️lekarz jutro
A czekasz po chusteczkach aż pipcia wyschnie?

Woesz to zalezy jak soe czujesz.Ja cala ciaze tragicznie wiec wszystko mialam szybko kupione.No i grozil mi porod przedwczesny a urodzilam w 39 tyg plus kilka dni🙂

@Orchidea33 chyba wepchne się przed Ciebie w kolejkę do porodu 😋 wczoraj na wizycie nasze dzieci miały szacowana wagę na 2460g i 2340g, a moja szyjka mimo, że piękne zamknięta ma już tylko 1cm. Lekarz założył, że jeszcze może z 2-3 tyg wytrzyma.

Hej, dziewczyny, mam takie pytanie czy któraś z Was prowadziła ciążę w Enel med ? Słyszałam że jest problem z prowadzeniem ciąży po in vitro, leczeniu itp w ramach pakietów medycznych, że oni prowadzą tylko zdrowe ciąże. Czy ktoś może to potwierdzić? Pierwszą wizytę w Enel med mam dopiero 11.10
Ja mam pakiet i pamiętam, że coś tam było z in vitro, ale nie wnikałam bo prowadziłam prywatnie u lekarza ze szpitala bo wszystkie badania mogłam i tak robić w ramach pakietu tylko potrzebne jest skierowanie od ginekologa prowadzącego.

@Orchidea33 chyba wepchne się przed Ciebie w kolejkę do porodu 😋 wczoraj na wizycie nasze dzieci miały szacowana wagę na 2460g i 2340g, a moja szyjka mimo, że piękne zamknięta ma już tylko 1cm. Lekarz założył, że jeszcze może z 2-3 tyg wytrzyma.
@Kocka no wiesz! Tak sie wpychac w kolejkę! 😂😋 Ladna maja juz mase i przez te 2-3 tyg jeszcze przybiora. Pewnie kolo 3 kg bedzie 😀
Ja sie cos dowiem w czw bo ide na wizyte. Zobaczymy jak moja szyjka. Ale brzuch mam juz taki duuzy, ze ledwo chodze. Nie mówiąc o probie założenia skarpetek czy butów 🙈

Dziś po nocy zeszło dość dużo jak zaczęłam sypac smarować i odstawiłam tamte chusteczki więc nie wiem co pomogło bardziej 🤣u lekarza byliśmy kazał na jakiś czas przy tym nie smarować bephantenem tylko sypac pudrem przepisal tez krem clotrimazolum gdyby się pojawiało to zaczerwienione 🤷‍♀️@DagLer odrazu nie zapinałam pampersa ale też jakoś specjalnie nie czekałam

reklama
Do góry