reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, fajnie się Was czyta i oglada fotki narodzonych juz dzieciaczków. Ja po ivf mialam potrzebę wzięcia głębszego oddechu i odcięcia sie na chwilę od tematów związanych ze staraniami, ciaza etc i cieszenia sie tym, ze sie udało :) teraz już powoli wkrecam sie w tematy wyprawkowe i sprawia mi to z jednej strony mega frajdę, a z drugiej zaczyna stresować, ze ten czas tak szybko mija 😅 i stad moke pytanie - kiedy miałyście już gotowa cala wyprawkę? Ja aktualnie 25tc i oprócz ciuszków to prawie nic jeszcze nie mam 🙈 zastanawiam się czy jest się czym martwić czy moze powinnam podkręcić tempo 😅
Ja jestem w 36 tc i dopiero w zeszlym tygodniu skonczylam ;) tak mniej wiecej od 6-7 mca powoli kupowalam. Nie spieszylam sie, cieszylam z kazdej kupionej rzeczy. Mialam spisane co bede potrzebowac (oczywiście lista rosla ;) ) i szukalam promocji, wyprzedazy. W zeszlym tygodniu juz kupilam ostatnie rzeczy bo jestem juz dosc duza i coraz ciezej mi chodzic do sklepow. No i chcialam juz miec poprane ;) a glupio tak wrzucac po jednym pajacu czy body do pralki. Pewnie jeszcze cos kupie ale to juz bedzie czekac na pranie 😅

reklama
Dziewczyny czym mogę podratować do jutra Werkę 🤔dostała jakiegoś uczulenia na cipci ma takie małe krostki i zaczerwienione jest po każdej zmianie pampersa smaruje bephantenem ewentualnie sudocremem a teraz też sypie łagodzącym pudrem z firmy Linomag 🤷‍♀️ogólnie cały czas jesteśmy na pampersach z dady ale chusteczki ostatnio zmieniłam tzn tych jasnych z dady nie było i kupiłam ciemniejsze myślicie ze to od tego bo lekarz też małej przepisał na szczepieniu maść mypirox czy coś w tym stylu bo na szyjce z tyłu ma ten pocałunek bociana i wiadomo jak nie metka to mała się kręci i ta skórka wiecznie taka sucha ale czy by wysypało ja na dole od maści na szyję🤷‍♀️🤷‍♀️lekarz jutro
odstawilabym chusteczki i sprobowala zmienic pampy. Wietrz duzo pupcie i smaruj sudocremem.

Dziewczyny, fajnie się Was czyta i oglada fotki narodzonych juz dzieciaczków. Ja po ivf mialam potrzebę wzięcia głębszego oddechu i odcięcia sie na chwilę od tematów związanych ze staraniami, ciaza etc i cieszenia sie tym, ze sie udało :) teraz już powoli wkrecam sie w tematy wyprawkowe i sprawia mi to z jednej strony mega frajdę, a z drugiej zaczyna stresować, ze ten czas tak szybko mija 😅 i stad moke pytanie - kiedy miałyście już gotowa cala wyprawkę? Ja aktualnie 25tc i oprócz ciuszków to prawie nic jeszcze nie mam 🙈 zastanawiam się czy jest się czym martwić czy moze powinnam podkręcić tempo 😅
ja po polowkowych zaczelam kupowac. W 32tc mialam juz wiekszosc rzeczy. Polecam nie czekac z praniem i prasowaniem, bo koncowka ciazy bywa juz bardzo uciazliwa.

Dziewczyny czym mogę podratować do jutra Werkę 🤔dostała jakiegoś uczulenia na cipci ma takie małe krostki i zaczerwienione jest po każdej zmianie pampersa smaruje bephantenem ewentualnie sudocremem a teraz też sypie łagodzącym pudrem z firmy Linomag 🤷‍♀️ogólnie cały czas jesteśmy na pampersach z dady ale chusteczki ostatnio zmieniłam tzn tych jasnych z dady nie było i kupiłam ciemniejsze myślicie ze to od tego bo lekarz też małej przepisał na szczepieniu maść mypirox czy coś w tym stylu bo na szyjce z tyłu ma ten pocałunek bociana i wiadomo jak nie metka to mała się kręci i ta skórka wiecznie taka sucha ale czy by wysypało ja na dole od maści na szyję🤷‍♀️🤷‍♀️lekarz jutro
A czekasz po chusteczkach aż pipcia wyschnie?

Woesz to zalezy jak soe czujesz.Ja cala ciaze tragicznie wiec wszystko mialam szybko kupione.No i grozil mi porod przedwczesny a urodzilam w 39 tyg plus kilka dni🙂

@Orchidea33 chyba wepchne się przed Ciebie w kolejkę do porodu 😋 wczoraj na wizycie nasze dzieci miały szacowana wagę na 2460g i 2340g, a moja szyjka mimo, że piękne zamknięta ma już tylko 1cm. Lekarz założył, że jeszcze może z 2-3 tyg wytrzyma.

Hej, dziewczyny, mam takie pytanie czy któraś z Was prowadziła ciążę w Enel med ? Słyszałam że jest problem z prowadzeniem ciąży po in vitro, leczeniu itp w ramach pakietów medycznych, że oni prowadzą tylko zdrowe ciąże. Czy ktoś może to potwierdzić? Pierwszą wizytę w Enel med mam dopiero 11.10
Ja mam pakiet i pamiętam, że coś tam było z in vitro, ale nie wnikałam bo prowadziłam prywatnie u lekarza ze szpitala bo wszystkie badania mogłam i tak robić w ramach pakietu tylko potrzebne jest skierowanie od ginekologa prowadzącego.

@Orchidea33 chyba wepchne się przed Ciebie w kolejkę do porodu 😋 wczoraj na wizycie nasze dzieci miały szacowana wagę na 2460g i 2340g, a moja szyjka mimo, że piękne zamknięta ma już tylko 1cm. Lekarz założył, że jeszcze może z 2-3 tyg wytrzyma.
@Kocka no wiesz! Tak sie wpychac w kolejkę! 😂😋 Ladna maja juz mase i przez te 2-3 tyg jeszcze przybiora. Pewnie kolo 3 kg bedzie 😀
Ja sie cos dowiem w czw bo ide na wizyte. Zobaczymy jak moja szyjka. Ale brzuch mam juz taki duuzy, ze ledwo chodze. Nie mówiąc o probie założenia skarpetek czy butów 🙈

Dziś po nocy zeszło dość dużo jak zaczęłam sypac smarować i odstawiłam tamte chusteczki więc nie wiem co pomogło bardziej 🤣u lekarza byliśmy kazał na jakiś czas przy tym nie smarować bephantenem tylko sypac pudrem przepisal tez krem clotrimazolum gdyby się pojawiało to zaczerwienione 🤷‍♀️@DagLer odrazu nie zapinałam pampersa ale też jakoś specjalnie nie czekałam

reklama
Do góry