reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziś po nocy zeszło dość dużo jak zaczęłam sypac smarować i odstawiłam tamte chusteczki więc nie wiem co pomogło bardziej 🤣u lekarza byliśmy kazał na jakiś czas przy tym nie smarować bephantenem tylko sypac pudrem przepisal tez krem clotrimazolum gdyby się pojawiało to zaczerwienione 🤷‍♀️@DagLer odrazu nie zapinałam pampersa ale też jakoś specjalnie nie czekałam
Czekaj aż wyschnie, my miałyśmy zaczerwienienia jak nie czekałyśmy, no albo syp mąkę jak nie chcesz czekać 😉

reklama
@Orchidea33 chyba wepchne się przed Ciebie w kolejkę do porodu 😋 wczoraj na wizycie nasze dzieci miały szacowana wagę na 2460g i 2340g, a moja szyjka mimo, że piękne zamknięta ma już tylko 1cm. Lekarz założył, że jeszcze może z 2-3 tyg wytrzyma.
Ja tam z zerową szyjka wytrzymałam trzy miesiące 😜 serio. Z drugiej strony w ciągu niecałych dwóch tygodni z 3.5 cm zrobiło się zero. No także tyle w temacie wytrzymałości szyjek i prognozowania porodu.

Ja tam z zerową szyjka wytrzymałam trzy miesiące 😜 serio. Z drugiej strony w ciągu niecałych dwóch tygodni z 3.5 cm zrobiło się zero. No także tyle w temacie wytrzymałości szyjek i prognozowania porodu.
Haha nie chciałabym chodzić kolejnych 3 miesięcy w ciąży :D
Wystarcza mi 3 tyg do szczęścia :)
A tak serio to zobaczymy jak będzie. Lekarz mówił, że bywa różnie. Gdyby to była ciąża pojedyncza to miałabym pewnie jeszcze dużo czasu, ale że jednak noszę bliźnięta, które wagowo nie odbiegają ani odrobinę od dzieci w ciazach pojedynczych a łożyska mają już odpowiedni stopień dojrzałości to mogę urodzic szybciej niż planowaliśmy. Dotarło do mnie, że moje dzieci razem waza już 4.8kg :D zaczynam rozumieć dlaczego kręgosłup nie jest zachwycony 😅

A tak serio to zobaczymy jak będzie. Lekarz mówił, że bywa różnie. Gdyby to była ciąża pojedyncza to miałabym pewnie jeszcze dużo czasu, ale że jednak noszę bliźnięta, które wagowo nie odbiegają ani odrobinę od dzieci w ciazach pojedynczych a łożyska mają już odpowiedni stopień dojrzałości to mogę urodzic szybciej niż planowaliśmy. Dotarło do mnie, że moje dzieci razem waza już 4.8kg :D zaczynam rozumieć dlaczego kręgosłup nie jest zachwycony 😅
To za trzy tygodnie który to będzie tc ?

No ja bardzo chciałam być w ciąży, zerowa szyjka, pęcherz płodowy widoczny w badaniu i 24 tc.
Wiadomo ciąża bliźniacza może rozwiązać się wcześniej, niech dzieciaki siedzą do 37 tc, a nawet dłużej.

Matko mnie wczoraj tak kregoslup bolal, ze myslalam, ze sie poplacze. U mnie cala waga poszla w brzuch i mam juz taki wielki, ze na prawde ciezko sie pochylić. Moze od tego kregoslup juz nie wytrzymuje bo to jednak 10kg...
Macie dziew jakis sposob na bolacy kregoslup? Nawet lezenie na plecach w koncu powoduje ponowny bol :/

reklama
Do góry