reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

dzięki dziewczyny za rady i dobre słowo! :*
Posłucham się, ściągnę pokarm ze dwa razy i zobaczymy. Myślałam, ze za każdym razem będzie taki nawał jak się zacznie odciągać :sorry2:

Siedzę na tarasie, synu śpi obok, a w domu pieką się frytki na obiad. Takie dni mogą być co dzień :tak:

reklama
Dziewczyny u nas tez dziwna noc, Mala budzila sie kilka razy, a wlasciwie nie budzila tylko nawolywala z zamknietymi oczami dalam jej smoka poglaskalam i spala dalej. I tak od 24 mniej wiecej co godzine. Mam nadzieje, ze nic jej nie bierze, bo kilka razy zakaszlala a D jest podziebiony, mam nadzieje, ze jej nie zarazil.

a ja napycham małą jedzeniem, bo jadę do pracy zawieść papiery, małą biorę ze sobą i chcę uniknąć karmienia w terenie:):)zobaczymy czy się uda:)

a generalnie czy któraś z Was wie jakiej firmy najlepiej kupić klocki drewniane dla rocznego dziecka?? bo na rynku mnóstwo, ale może któraś z Was już kiedyś zgłębiała ten temat:)

Cyntia - u nas za wszystko 280zl czy to dużo? Była by obecnie w 39 tc także jest to dla niej trudny czas. Poroniła po raz drugi. Jednak minęło już 6 m-cy bo nie była w stanie myśleć o staraniach :( czy to znaczy że badanie jest bez sensu po długiej przerwie?

Ludzik - ja drewniane zabawki kupowałam Julce marki Tesco i nigdy nic się z nimi nie działo

Kinia - dzięki ale właśnie byłam w sklepie. Będzie sernik na zimno :)

agamemnon jak ja stymulowałam piersi laktatorem, żeby mi pokarm nie zanikł (np. jak byliśmy w szpitalu z zapaleniem płuc), to więcej miałam dopiero po 3-4 dniach :happy2:myślę, że jak ze 2 razy w ciągu dnia pościągasz to może pomoże... najlepiej między karmieniami... jeśli chodzi o noc, to Grześ szybko przestał jeść w nocy i jakoś nie zmniejszyło to u mnie ilości pokarmu, choć prawdą jest, że między 3-4 rano jest najwięcej prolaktyny... teraz nie odciągam w nocy tylko ostatnie ok.21.30-22 i rano 6-7 i jest git :cool2: no ale u mnie jest już stabilnie :cool2:

ludzik u nas jak Gabryś dostał drewniane klocki to zainteresował się nimi dopiero coś ok. 2 lat, a tak to najlepiej się je do buzi pakowało :-p

asia już połówka :szok:

Gochson -
wszystko zależy ile miała wcześniej ;-) jak tyle samo to jest ok, jak np. 4,5 cm ... no to się skróciła, wiec po 2 mierzneiu tak naprawę można powiedzieć

Cześć Dziewczynki!

AsiaSz ale super, juz jutro polowkowa wizyta. Ja mam we środę za tydzien. Mała różnica miedzy nami:)) trzymam kciuki! &&&&&&

a ja byłam dzisiaj na wizycie. Bakterii w moczu brak. +4 kg, brzuszek rosnie, ciśnienie w normie, witamin nie musze, bo wszystko ok, serduszko bije. Niestety Pani nie zrobiła USG, umowila mnie na duze USG za 3 tygodnie. Ale najwazniejsze, ze dzidzius pływa:)) uspokoilam sie troszkę.

Ale te Wasze Dzieciaki szybciutko rosną. Ja Was czytam i chłonę cała wasza wiedzę, żeby było na potem:))

reklama
Mychunia - my taki mamy :) Trochę taniej jest z Gemini ANGELCARE, Monitor oddechu AC300 - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl
Ogromny komfort psychiczny! Odkładam dziecko do łóżeczka i mam luz :) Trzeba dostosować tylko czułość. Zajęło nam to tylko parę minut. Przy za wysokiej pikalby co chwilę, przy za niskiej wcale ;) Mamy na 3 (skala 1-5) i alarm włącza się po chyba 20 sekundach od podniesienia małego.
Najpierw jakoś po 5-10 sekundach jest pojedynczy krotki pik, a potem alarm.

Do góry