reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mama Tomeczka - kurcze to może się ciągnąć tak jak sprawy z dziurami w jezdni:crazy: dobrze że autem wjechałaś a nie weszłaś noga. Przeciez paleta prędzej czy póżniej zbutwieje i puści :eek:zero pomyślunku.

Asia - widzę że szał zakupowy cię ogarnia :-D:-D

Ludziku - z Julą mi wody odeszły a szyjka skubana nie chciała wspołpracować :baffled:bez oxytocyny to chyba bym 2 dni rodziła. Jeśli scenariusz się nie powtórzy to dzień niepodległości BĘDZIE MÓJ!!!

reklama
Iwo no szkoda bylo nie wykorzystac takiej znizki ;-)
Pozatym ja staram sie regularnie cos kupowac aby potem na poczatku roku tylko te najdrozsze rzeczy kupic typu fotelik, wozek i meble. A do tego no wez nie kup takich slodkich ciuszkow :-D

Gochson - hm, mnie się wydaje, że to jest dobra szyjka. Poniżej 2,5 cm to jest już skrócona. Luteina nie zaszkodzi, ale chyba nie masz co panikować. Bo który to tydzień u Ciebie? Lepszy lekarz zapobiegliwy niż olewajacy :)

Iwo - gratki udanej wizyty. A jak mąż po rozmowie? - już doczytałam. Kurczę, to było wczoraj! Gdzie mi dzień uciekł ;)

MamaTomeczka - ale niektórzy to bezmozgi :/ Tam mogło dojść do tragedii :/ Współczuję przebojów!

Dziś jelitka ok - w sensie tak normalnie jak na noworodka (popruta, powygina się i srutnie czym trzeba). Wtedy to musiało być coś z tamtym jedzeniem - wszyscy mieliśmy gazy. Cukinii póki co nie tkne.

Chyba wysledzila mnie koleżanka z pracy (albo przypadkiem znalazła w sieci i powiazala imię synka, datę porodu). W każdym na początku rozmowy, mówiąc o swojej koleżance powiedziała "jej też najpierw odeszły wody". A nie miała skąd tego wiedzieć. Tak trochę mi niekomfortowo przez to.

Cyntia co ty mowisz? Nie dziwie sie ze niekomfortowo :-/

Gochson ja sie nie znam bo w puerwszej ciazy bylo tylko takie haslo " sztjka ok " lub " szyjka sie skrocila " wiec hmm nawet mj niv to teraz nie mowi. Ciekawe ile moja ma ???

Ona też jest w ciąży. Może też na BB siedzi. Ja to jestem dziwna - mogłam od razu zapytać skąd ona to wie, ale nie.... przemilczalam, kurczę.

Skąd wiesz może sie jeszcze okazja trafi.
Jak malutek? Moj sie dzis wierci :-D fajne uczucie. Nie moge doczekac sie piatku i moich polowkowych badan :-)

To już połowa u Ciebie - szok jak ten czas szybko leci! Już pewnie kawał chłopa z synka :) Trzymam kciuki za świetne wyniki :)

Adi dał czadu od kąpieli. Po jego krzykach mam teraz pisk w uchu. Gdzieś w jakimś filmie czy serialu było dziecko, które krzycząc zabijalo. Teraz rozumiem skąd taki pomysł ;)

witam z rana :-D jutro emka urodziny więc jakiś serniczek trzeba mu zapodać

Asiu - już połówkowe :szok: superancko nie zapomnij się pochwalić. Co do szyjki to po postu spytaj się na usg to zmierzą.

Gochson - zgadzam się z Cyntią jeśli ma 2,5 to treba obserwować, a wcześniej miałas mierzoną bo może nic się z nią nie dzieje i niepotrebnie daje tą luteinę

reklama
Cześć dziewczyny!
Jeny nie mam czasu na kompa normalnie :baffled: W niedziele pojechał M ale po południu przyjechała moja mama, wczoraj ją odwiozłam i przy okazji zajechałam do przychodni na zważenie i zmierzenie B. Przybrał od wagi urodzeniowej 200g. Niby dobrze. Więc wczoraj od popołudnia jestem sama z dwójką. Nie jest źle choć po wczorajszym rozregulowanym dniu B miał kiepską nockę :baffled: No cóż, nie można mieć wszystkiego.
Przed chwilką zamówiłam jakiś najtanszy fotelik na All co by był mniejszy i lżejszy od tego co mam. Potrzebny mi jedynie na zawożenie i przywożenie H z przedszkola. Moja kolumbryna raz ze spora (Mutsy Play) to i 4,5kg wazy. Cięzko mi przez drzwi przełazić.
Mleko w cycach mi się kończy :-( Wychodzi mi na dwa karmienia w ciągu doby.
No i tyle.
Znajdę chwili więcej to poczytam co u Was ale na tą chwilkę musicie wybaczyć ale nie dam rady, Młody zasnął i lece ogarnę chatę póki chwila jest.

Do góry