reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

dzięki dziewczyny za rady i dobre słowo! :*
Posłucham się, ściągnę pokarm ze dwa razy i zobaczymy. Myślałam, ze za każdym razem będzie taki nawał jak się zacznie odciągać :sorry2:

Siedzę na tarasie, synu śpi obok, a w domu pieką się frytki na obiad. Takie dni mogą być co dzień :tak:

reklama
Dziewczyny u nas tez dziwna noc, Mala budzila sie kilka razy, a wlasciwie nie budzila tylko nawolywala z zamknietymi oczami dalam jej smoka poglaskalam i spala dalej. I tak od 24 mniej wiecej co godzine. Mam nadzieje, ze nic jej nie bierze, bo kilka razy zakaszlala a D jest podziebiony, mam nadzieje, ze jej nie zarazil.

a ja napycham małą jedzeniem, bo jadę do pracy zawieść papiery, małą biorę ze sobą i chcę uniknąć karmienia w terenie:):)zobaczymy czy się uda:)

a generalnie czy któraś z Was wie jakiej firmy najlepiej kupić klocki drewniane dla rocznego dziecka?? bo na rynku mnóstwo, ale może któraś z Was już kiedyś zgłębiała ten temat:)

Cyntia - u nas za wszystko 280zl czy to dużo? Była by obecnie w 39 tc także jest to dla niej trudny czas. Poroniła po raz drugi. Jednak minęło już 6 m-cy bo nie była w stanie myśleć o staraniach :( czy to znaczy że badanie jest bez sensu po długiej przerwie?

Ludzik - ja drewniane zabawki kupowałam Julce marki Tesco i nigdy nic się z nimi nie działo

Kinia - dzięki ale właśnie byłam w sklepie. Będzie sernik na zimno :)

agamemnon jak ja stymulowałam piersi laktatorem, żeby mi pokarm nie zanikł (np. jak byliśmy w szpitalu z zapaleniem płuc), to więcej miałam dopiero po 3-4 dniach :happy2:myślę, że jak ze 2 razy w ciągu dnia pościągasz to może pomoże... najlepiej między karmieniami... jeśli chodzi o noc, to Grześ szybko przestał jeść w nocy i jakoś nie zmniejszyło to u mnie ilości pokarmu, choć prawdą jest, że między 3-4 rano jest najwięcej prolaktyny... teraz nie odciągam w nocy tylko ostatnie ok.21.30-22 i rano 6-7 i jest git :cool2: no ale u mnie jest już stabilnie :cool2:

ludzik u nas jak Gabryś dostał drewniane klocki to zainteresował się nimi dopiero coś ok. 2 lat, a tak to najlepiej się je do buzi pakowało :-p

asia już połówka :szok:

Gochson -
wszystko zależy ile miała wcześniej ;-) jak tyle samo to jest ok, jak np. 4,5 cm ... no to się skróciła, wiec po 2 mierzneiu tak naprawę można powiedzieć

Cześć Dziewczynki!

AsiaSz ale super, juz jutro polowkowa wizyta. Ja mam we środę za tydzien. Mała różnica miedzy nami:)) trzymam kciuki! &&&&&&

a ja byłam dzisiaj na wizycie. Bakterii w moczu brak. +4 kg, brzuszek rosnie, ciśnienie w normie, witamin nie musze, bo wszystko ok, serduszko bije. Niestety Pani nie zrobiła USG, umowila mnie na duze USG za 3 tygodnie. Ale najwazniejsze, ze dzidzius pływa:)) uspokoilam sie troszkę.

Ale te Wasze Dzieciaki szybciutko rosną. Ja Was czytam i chłonę cała wasza wiedzę, żeby było na potem:))

reklama
Mychunia - my taki mamy :) Trochę taniej jest z Gemini ANGELCARE, Monitor oddechu AC300 - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl
Ogromny komfort psychiczny! Odkładam dziecko do łóżeczka i mam luz :) Trzeba dostosować tylko czułość. Zajęło nam to tylko parę minut. Przy za wysokiej pikalby co chwilę, przy za niskiej wcale ;) Mamy na 3 (skala 1-5) i alarm włącza się po chyba 20 sekundach od podniesienia małego.
Najpierw jakoś po 5-10 sekundach jest pojedynczy krotki pik, a potem alarm.

Do góry