reklama
Mar-chew
Fanka BB :)
mamaTomeczka - kawe pijesz? a karmisz piersią? pytam się bo moja Hania miała straszne kolki po kawie... i po czekoladzie... mały też miał kolke jak zjadłam czekoladę więc kawy już nie spradzwałam...
Agamemnom - ja też za burzą nie przepadam... zawsze świruję i wszystko z kontaktów wyłączam ;p ale burze już "odwołali" ;p tutaj nawet prognozy zmieniają co godzinę a później i tak się okazuje, że jest co innego ;p
Agamemnom - ja też za burzą nie przepadam... zawsze świruję i wszystko z kontaktów wyłączam ;p ale burze już "odwołali" ;p tutaj nawet prognozy zmieniają co godzinę a później i tak się okazuje, że jest co innego ;p
agamemnon
mamoTomeczka - poprasowane Oczywiście tylko rzeczy dla B, bo obok suszarka pełna rzeczy H i moich No ale to jutro. Teraz mam przerwe bo zaczęłam kosić, trawa już akuratna więc trzeba co by się nie zajechac potem jak urośnie większa. No, a ja tez nie moge dopuścić do dłuhiej bo żmije włażą
Po 12 dzwoni małż więc poczekam na tel i biegne dalej.
Co do żelaza, to ja polecam Acti Globin. Dziewczyny w aptece mi poleciły, bo lepiej się wchłania niz te własnie Tardy coś tam (tez brałam), bo mają jakies zestawy witamin które powodują lepsze wchłanianie żelaza. No i cena i bez recepty
Po 12 dzwoni małż więc poczekam na tel i biegne dalej.
Co do żelaza, to ja polecam Acti Globin. Dziewczyny w aptece mi poleciły, bo lepiej się wchłania niz te własnie Tardy coś tam (tez brałam), bo mają jakies zestawy witamin które powodują lepsze wchłanianie żelaza. No i cena i bez recepty
Grzankaa
Ja pije zbożową- mozna?
U mnie nocka spoko. Lenka pospala godzine w lozeczku i zaczela marudzic i plakac wiec wzielam ja do nas do lozka jakos po 23. Juz cyca szykowalam patrze a ona spi, dwie minuty nie minely i spala z nami do 6 z jedna przerwa ok 2 gdzie sie przebudzila, zaczela marudzic wiec dalam jej smoka zeby nie zaczela plakac, cyca juz wyciagam patrze a ona dalej spi wiec zrobilam to samo
Tylko u nas kupy nadal nie ma. Rano prezyla sie cisnela i nic. Ostatnio w nd zrobilam po czopku. Nie chce jej znowu dawac bo musi sama sie nauczyc. Poki ma apetyt i je to moze nic sie nie dzieje zlego co?
U mnie nocka spoko. Lenka pospala godzine w lozeczku i zaczela marudzic i plakac wiec wzielam ja do nas do lozka jakos po 23. Juz cyca szykowalam patrze a ona spi, dwie minuty nie minely i spala z nami do 6 z jedna przerwa ok 2 gdzie sie przebudzila, zaczela marudzic wiec dalam jej smoka zeby nie zaczela plakac, cyca juz wyciagam patrze a ona dalej spi wiec zrobilam to samo
Tylko u nas kupy nadal nie ma. Rano prezyla sie cisnela i nic. Ostatnio w nd zrobilam po czopku. Nie chce jej znowu dawac bo musi sama sie nauczyc. Poki ma apetyt i je to moze nic sie nie dzieje zlego co?
Cyntia85
Acti Globin z anemią nie da rady To suplement o małej zawartości żelaza - tylko 14 mg. Sorbifer, Ferrum mają po 100 mg, a Tardyferon 80 mg. To inne kalibry, cięższa broń
Teraz sobie doczytałam, by, biorąc żelazo, zrobić dłuższy odstęp czasowy, a już w ogóle nie łączyć z nabiałem, bo zaburza jego wchłanianie. A dobrze popić sokiem pomarańczowym, który z kolei pomaga wchłaniać (Sobifer już ma w sobie taki wspomagacz wchłaniania).
A wiecie, że również niedobór B12 jest przyczyną niedokrwistości? Jakoś lekarze wolą nas napychać tym żelazem niż określić czy to chodzi o brak żelaza czy B12.
Teraz sobie doczytałam, by, biorąc żelazo, zrobić dłuższy odstęp czasowy, a już w ogóle nie łączyć z nabiałem, bo zaburza jego wchłanianie. A dobrze popić sokiem pomarańczowym, który z kolei pomaga wchłaniać (Sobifer już ma w sobie taki wspomagacz wchłaniania).
A wiecie, że również niedobór B12 jest przyczyną niedokrwistości? Jakoś lekarze wolą nas napychać tym żelazem niż określić czy to chodzi o brak żelaza czy B12.
hej dziewczyny,
Młode śpią piszecie co można jesć a co nie, to ja jem wszystko.... ale zdrowo tłustego wczesniej nie jadłam, ale słodyczy sobie nie odmawiam, nie umialabym żyć poza tym wszytskie owoce, warzywa kapustę, fasolkę. Przy Nadii tez jadłam wszystko.
o maly się budzi, muszę zmykać
Młode śpią piszecie co można jesć a co nie, to ja jem wszystko.... ale zdrowo tłustego wczesniej nie jadłam, ale słodyczy sobie nie odmawiam, nie umialabym żyć poza tym wszytskie owoce, warzywa kapustę, fasolkę. Przy Nadii tez jadłam wszystko.
o maly się budzi, muszę zmykać
iwo:)
Cyntia - ja biore tylko jedną tabletke żelaza i 2 magnezu dziennie. Jaki miałaś ostatnio wynik hemoglobiny że aż x3 ci zalecili? U mnie było 10,8
Grzanka - no to super młoda pospała, fajnie że daje się oszukiwac smoczkiem ;-)
Wikki - ech ty szcześciaro, jak pomyślę o mamach które tylko dżem i szynka to
Czy wiecie co u Kinii? Ma ktoś do niej komórkę by wysłać smska?
Grzanka - no to super młoda pospała, fajnie że daje się oszukiwac smoczkiem ;-)
Wikki - ech ty szcześciaro, jak pomyślę o mamach które tylko dżem i szynka to
Czy wiecie co u Kinii? Ma ktoś do niej komórkę by wysłać smska?
Grzankaa
Napisze do Malusiolki ona ma pewnie nr do Kinii. Przy okazji zapytam tez co u niej.
Wrzucilam zdjecia Lenki na zamknięty
Wrzucilam zdjecia Lenki na zamknięty
Ostatnia edycja:
Cyntia85
Iwo - mój gin się czepia hematokrytu, nie hemoglobiny - ostatnio 31 (choć było gorzej, bo 29). Hemoglobina - jak u Ciebie 10,8 (i też lepsze wyniki niż wcześniej), czyli nie jest jakoś źle. Erytrocyty - 3,5. Przy czym myślał, że brałam tak jak od początku zlecił, czyli 2x a ja brałam 1x Ogólnie żelazo biorę od 16 tc. A jaki masz hematokryt i erytrocyty?
reklama