reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Iwo - witaminy brałam krótko. Teraz mam zlecone 3x żelazo. Wcześniej miałam 2x, ale brałam 1x ;) więc lekarz zlecił 3x, czyli biorę w końcu 2x ;)
E, bo przy dwóch to mi hemoroidy wychodzą ;)

reklama
mamaTomeczka - kawe pijesz? a karmisz piersią? pytam się bo moja Hania miała straszne kolki po kawie... i po czekoladzie... mały też miał kolke jak zjadłam czekoladę więc kawy już nie spradzwałam...
Agamemnom - ja też za burzą nie przepadam... zawsze świruję i wszystko z kontaktów wyłączam ;p ale burze już "odwołali" ;p tutaj nawet prognozy zmieniają co godzinę a później i tak się okazuje, że jest co innego ;p

mamoTomeczka - poprasowane :tak:Oczywiście tylko rzeczy dla B, bo obok suszarka pełna rzeczy H i moich :zawstydzona/y: No ale to jutro. Teraz mam przerwe bo zaczęłam kosić, trawa już akuratna więc trzeba co by się nie zajechac potem jak urośnie większa. No, a ja tez nie moge dopuścić do dłuhiej bo żmije włażą :baffled:
Po 12 dzwoni małż więc poczekam na tel i biegne dalej.

Co do żelaza, to ja polecam Acti Globin. Dziewczyny w aptece mi poleciły, bo lepiej się wchłania niz te własnie Tardy coś tam (tez brałam), bo mają jakies zestawy witamin które powodują lepsze wchłanianie żelaza. No i cena i bez recepty :tak:

Ja pije zbożową- mozna?

U mnie nocka spoko. Lenka pospala godzine w lozeczku i zaczela marudzic i plakac wiec wzielam ja do nas do lozka jakos po 23. Juz cyca szykowalam patrze a ona spi, dwie minuty nie minely:) i spala z nami do 6:) z jedna przerwa ok 2 gdzie sie przebudzila, zaczela marudzic wiec dalam jej smoka zeby nie zaczela plakac, cyca juz wyciagam patrze a ona dalej spi:) wiec zrobilam to samo:)

Tylko u nas kupy nadal nie ma. Rano prezyla sie cisnela i nic. Ostatnio w nd zrobilam po czopku. Nie chce jej znowu dawac bo musi sama sie nauczyc. Poki ma apetyt i je to moze nic sie nie dzieje zlego co?

Acti Globin z anemią nie da rady :-p To suplement o małej zawartości żelaza - tylko 14 mg. Sorbifer, Ferrum mają po 100 mg, a Tardyferon 80 mg. To inne kalibry, cięższa broń ;)
Teraz sobie doczytałam, by, biorąc żelazo, zrobić dłuższy odstęp czasowy, a już w ogóle nie łączyć z nabiałem, bo zaburza jego wchłanianie. A dobrze popić sokiem pomarańczowym, który z kolei pomaga wchłaniać (Sobifer już ma w sobie taki wspomagacz wchłaniania).
A wiecie, że również niedobór B12 jest przyczyną niedokrwistości? Jakoś lekarze wolą nas napychać tym żelazem niż określić czy to chodzi o brak żelaza czy B12.

hej dziewczyny,

Młode śpią :) piszecie co można jesć a co nie, to ja jem wszystko.... ale zdrowo tłustego wczesniej nie jadłam, ale słodyczy sobie nie odmawiam, nie umialabym żyć :) poza tym wszytskie owoce, warzywa kapustę, fasolkę. Przy Nadii tez jadłam wszystko.

o maly się budzi, muszę zmykać

Cyntia - ja biore tylko jedną tabletke żelaza i 2 magnezu dziennie. Jaki miałaś ostatnio wynik hemoglobiny że aż x3 ci zalecili? U mnie było 10,8

Grzanka - no to super młoda pospała, fajnie że daje się oszukiwac smoczkiem ;-)

Wikki - ech ty szcześciaro, jak pomyślę o mamach które tylko dżem i szynka to :(

Czy wiecie co u Kinii? Ma ktoś do niej komórkę by wysłać smska?

Iwo - mój gin się czepia hematokrytu, nie hemoglobiny - ostatnio 31 (choć było gorzej, bo 29). Hemoglobina - jak u Ciebie 10,8 (i też lepsze wyniki niż wcześniej), czyli nie jest jakoś źle. Erytrocyty - 3,5. Przy czym myślał, że brałam tak jak od początku zlecił, czyli 2x ;) a ja brałam 1x ;) Ogólnie żelazo biorę od 16 tc. A jaki masz hematokryt i erytrocyty?

reklama
Dziewczynki ja sie narazie odmeldowuje z forum. W nocy juz dojada tescie takze czasu raczej nie bedzie. Dam znac jak cos sie zacznie dziac, albo jak znajde chwilke. Pozdrawiam was serdecznie!

Do góry