reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej kochane ja już po usg
Alusia wagowo 1050g wzrost 26 tydzień.
Nie widać jakiegokolwiek wpływu podwyższonych cukrów. Położenie miednicowe :sorry2: hmm a jeszcze tydzień temu miałam czkawkę na dole brzucha więc co fikęła?
I najważniejsze ŁOŻYSKO SIE PODNIOSŁO :-D:-D:-D:-D

Agamemnon - ja też mam orbitreka (w piwnicy ;-)) ale wydaje mi się że Chodakowska i MelB bedą bardziej skuteczne.

Ludzik - bierzesz magnez reguralnie? A babci powiedz że lekarz zabronił ci się przemęczać i możesz jej tylko towarzyszyć ale skakać wokół nie będziesz.

Grzanka - jak nocka?
Phoebe - ale masz duży brzusio :szok:mierzyłas się w obwodzie? Ile ta twoja laleczka waży? Ja mój wkleiłam na ogolnych fotkach jak chcesz to zerknij.
Benfica - no dziwnie z twoimi cycochami :shocked2: grunt że cały czas mleczko jest!

reklama
Iwo, ja luteinę mam przepisaną, więc to nie problem magnezu, bo nie miałam żadnych skurczów łydek, ani żadnych innych objawów ( tak przynajmniej twierdzi mój lekarz) - generalnie od kiedy jestem na luteinie te twardnienie brzucha się uspokoiły, chyba, że przesadzę z ruchem, więc po prostu ograniczamy aktywność.

A przed chwilą dzwonił M, że musimy sesje przełożyć, bo on z prezesem musi za tydzień w środę jechać do Rzeszowa - wiedziałam,że jego kierownik się wykręci z tych wyjazdów i jego wyśle, więc generalnie sesja przełożona na 21.08. Dobrze, że się dało. Mam tylko nadzieję, że we wrześniu już nigdzie nie będzie musiał jechać.

Benfica i jak tam? Babka cos poradzila? Jak Grzes po odbokowaniu?

Agamemnon ja tez nie mam zamiaru od razu po porodzie smigac z cwiczeniami czy dieta. Orbitreka tez mam ale pozyczylam meza kuzynowi, bylam bardzo zadowolona jak go ostatnio uzywalam i teraz tez bede, ale z czasem.
Napatrzylas sie na dzidzie? Pewnie ze prezent dobry.

Ludzik u mnie tez czas jest ustalony odgornie. Mala moze sie rodzic od 15, bo maz juz praktycznie urlop wtedy ma, a najlepiej 17 to w sobote jeszcze na grila sie zalapie;). A tak na serio to od soboty moge isc na porodowke, tesciowie juz beda wiec zostana z dziecmi. Jesli mala sie urodzi 17 to bedzie u mnie w rodzinie poczatek tradycji. Ja sie urodzilam 7 lutego w dzien urodzin mojej babci( od strony mamy), a mala by sie urodzila w dzien urodzin mojej mamy czyli tez babci. Ale by miala prezent:-D
Nie denerwuj sie, nie ma jak u siebie w domu, nikt wtedy Ci nie mowi co masz robic. Jeszcze kilka dni i wracasz do siebie.

Iwo polozna mnie mierzyla, ale ona nie w obwodzie tylko z gory na dol i brzuch mam w normie, wedlug ich centyli. Tydzien temu na usg mala miala 2,560, wody w normie. Sama widze ze moj brzucho wyglada wielgasno ale moze dlatego ze to trzecie dziecko.
Zapomnialam zupelnie o ogolnych zdjeciach :szok:. Twoj brzusio tez ladnie rosnie, jeszcze troche i zobaczysz jak Tobie urosnie.
Polozeniem sie nie przejmuj, mala jeszcze takie fikolki robi ze 5 razy sie obroci. Moja przyjela pozycje dopiero w 35-36 tygodniu i mam nadzieje ze juz jej nie zmieni. Super ze lozysko sie podnioslo!

MamaTomeczka hello!? Gdzie sie podziewasz?

Uciekam do sklepu bo juz od soboty z domu nie wychodze, trzeba sie chociaz troche przewietrzyc.

My już po wizycie, szczerze mówiąc uczucia mam mieszane... kobitka pokazała jak masować Grzesia codziennie, bo zdiagnozowała u Niego osłabione napięcie mięśniowe... w sumie to się spodziewałam... :baffled: masaż nawet fajny i w miarę mu pasował... jeśli chodzi o odblokowanie, to trochę to trwało, parę razy jakoś kręciła głową, widać, że Grzesiowi średnio pasowało, ale ona po kilku sesjach stwierdziła, że jak mu przekręca głowę to czuje, że lepiej idzie na tą "gorszą" stronę... mam go obserwować, już wieczorem powinny być pierwsze efekty... :confused: może być potrzebna jeszcze jedna wizyta, ale to dopiero za 2tyg... nie wiem... nie będę oceniała, bo przecież nie od razu Kraków zbudowano... poobserwuję Grzesia kilka dni i zobaczymy...

mamaTomeczka nie no Ty jesteś udana straszyć dziecko, że go za okno wyrzucisz :-D
Mychunia - ja mojej po powrocie zapowiedziałam że cyganom oddam jak bedzie marudzić i odtad złote dziecko jest:tak:

Mama Tomeczka - kochany ten twoj synek i jaki pracowity!!! A to że pysknie to taki wiek, może chce się popisać??

Benfica - pomasuj zobaczysz czy będą efekty jak nie to trzeba szukac kogoś innego

Grzanka - ja tez bym dziecka nie budziła do kąpieli :tak:

iwo niby ta babeczka ma jakieś dyplomy Terapeuty Integracji Sensorycznej i Terapeuty Neurorozwoju Wygaszania Odruchów INPP :confused: podobno w Łodzi mają to tylko 2 osoby - ona i ktoś tam jeszcze, więc mam nadzieję, że jest porządna... :sorry2: ale jakoś tak dziwnie to wszystko było, chociaż w sumie, to nie wiedziałam czego się spodziewać :confused: teraz Grześ śpi i leży głową na "gorszej" stronie - mam nadzieję, że to nie przypadek... ;-)

Spoko dziewczyny Lenka i tak sie sama obudzila bo glodna to i kapiel byla:) nie mogla dlugo zasnac bo brzuszek twardy i cisnela.kupke ale nic nie wyszlo. Maz jej brzuszek masowal godzine a ja sie przespalam zeby nabrac sil. Nakarmilam ja jakos ok 1 odlozylam do lozeczka i spala do 4 pozniej karmionko i spala z nami do 7:) teraz spacerujemy:)

reklama
hej!
Wizyta udana, maluch taki słodki i już zapomniałam jakie te szkrabiki są maluteńkie , jestem zakochana serce.gif :-)
No i co.....no i kiedy kurna ten wrzesień?! :-p

iwo, wiadomości super!!! :-)

Ludziku, dobrze ze się udało sesje przełożyć. Co do babci to wiem o czy mówisz.....moja pod koniec swojego żywota też dała popalić ale nie, że była złośliwa tylko tak właśnie mimowolnie coś palnęła lub zrobiła, ze człowiek miał nerwy. To zrozumiałe. No ale teraz oddałabym wszystko, zeby mogła być jeszcze z nami.....

Phoebe, napatrzyłam się :tak:
Ja po orbitreku nie zauważyłam zmian w wadze itp ale sam fakt, ze się ruszam (kiedy ruchu nie było np zimą) to już coś. Czułam się lepiej. Więc teraz stopniowo, pomału będę chciała rozruszać te gnaty.
Zakupy zrobiłaś?

mamoTomeczka :-) Ja już powtarzam, ze jak będzie B marudny to na balkonie sam będzie spał :-pMam nadzieje, że mnie słyszy dobrze i wyraźnie :-) Ech te srajdy małe, żeby choć pokazały co im jest, pal licho z gadaniem, a tu domyśl się człeku czego drze japacza :confused:
Mój H tez taki pomocny jak Tomek :tak: Ostatnio Babci skosił działkę (kosiarką ręczną) i zarobił dyszkę. Zadowolony, ze hej. Oczywiście robił to bez wiedzy, ze kase dostanie no a teraz to by kosił codziennie :-p
Co do pomocy to wiesz, ja nie lubie jak mi sie ktoś obcy po domu pałęta, dwa - ja mam po to ręce zeby robić, a trzy ja wiem czy stać? Kasa potrzebna zawsze, a wydatki są ważniejsze. Więc nic z góry nie biore, okaże się w praniu.
Włóczę się nie? :-pKurde korzystam chyba bo wiem co mnie czeka :-pNo np teraz wróciłam od sąsiadki ze śliwkami, kompot zrobiony i miska czeka na pożarcie :-)No a i mój syn ma kolege i się bawią. Ja się tak pałętam ze względu na H, bo zawsze gdzieś są dzieciaki i sie pobawi. No co on ze mną w domu porobi :confused:Usiadłam ostatnio na podłodze, zeby puzzle poukładać to jak mnie skurcze w nogach chwyciły to myślałam, ze nie wstane :baffled: Jutro siedze w domu, mam prasowania tone więc przy żelazku postoje ze dwie godziny.

benfica, a wiesz jaka to metoda którą stymulowała Grzesia?? Masaż Shantala czy coś innego?? Powiem Ci, ze jesli faktycznie robiła to dobrze ( a wierze, ze tak) to szybko zobaczysz poprawę :tak:mówię to ja, jako osoba która syna swego rehabilitowała metodą Vojty przez rok czasu :tak:

Załączniki

• serce.gif
    serce.gif
    9,2 KB · Wyświetleń: 33
Do góry