reklama
Cyntia85
Fanka BB :)
Tak się zastanawiam czy każda ciężarna ma niedokrwistość i czy to żelazo w ogóle pomaga. Ja to mam wrażenie, że te parametry spadają, bo taka jest fizjologia i zostają na jakimś poziomie, a żelazo za wiele nie daje. Ale to takie moje filozofie
agamemnon
No na pewno coś w tym jest, chociaż ja z H nie brałam żelaza, wszelkie wyniki miałam idealne. Wiesz, spadek żelaza to i osłabienie, gorsze samopoczucie, problemy z cera itp więc to żelazo własnie po to. Pewnie gdybyśmy go nie brały to nic strasznego by się nie stało, ot trzeba coś łykać nie Ja teraz świadomie zrezygnowałam z wszelkich witamin skoro niedoborów nie mam. Z H brałam i być może dlatego tak przytyłam bo apetyt po witaminach mam nieziemski. Teraz jedynie magnez, potas, żelazo i pregnofer dha (ten ostatni to tylko przez dwa miechy do porodu).
Cyntia85
Ja krótko brałam witaminy, może pół opakowania. Mój gin nie jest zwolennikiem.
Teraz też biorę DHA, żelazo, magnez, euthyrox. Waga póki co zwolniła. Chyba nie przekroczy zakładanych dla mojego wzrostu i wagi na początku 17 kg
A bierzecie jeszcze kwas foliowy?
Teraz też biorę DHA, żelazo, magnez, euthyrox. Waga póki co zwolniła. Chyba nie przekroczy zakładanych dla mojego wzrostu i wagi na początku 17 kg
A bierzecie jeszcze kwas foliowy?
iwo:)
Gosiu - no pewnie dostaniesz
Cyntia - ja tez się zastanawiam co z witaminami. Jestem na diecie cukrzycowej jem o wiele zdrowiej i na pewno więcej witamin dostarczam. A z tym żelazem to tez uważam za normalne że wyniki spadaja w końcu dzieci są coraz większe i tez potrzebują dla siebie pierwiastków. Ja słyszałam że dziecko przez pierwsze m-ce życia korzysta z zapasów żelaza zabranych mamie a potem musi radzić sobie same. Moze dlatego ten pierwiastek jest tak cenny?
Co do kwasu to też miałam Was pytać bo ja obecnie nie biorę
Agamemnon - jadłam taki!!! dodatkowo miał borówki tzn zjadłam tylko borówki z mascarpone bo reszta była za słodka
Cyntia - ja tez się zastanawiam co z witaminami. Jestem na diecie cukrzycowej jem o wiele zdrowiej i na pewno więcej witamin dostarczam. A z tym żelazem to tez uważam za normalne że wyniki spadaja w końcu dzieci są coraz większe i tez potrzebują dla siebie pierwiastków. Ja słyszałam że dziecko przez pierwsze m-ce życia korzysta z zapasów żelaza zabranych mamie a potem musi radzić sobie same. Moze dlatego ten pierwiastek jest tak cenny?
Co do kwasu to też miałam Was pytać bo ja obecnie nie biorę
Agamemnon - jadłam taki!!! dodatkowo miał borówki tzn zjadłam tylko borówki z mascarpone bo reszta była za słodka
Mar-chew
mamaTomeczka - tak pytałam... pomyślałam, że może od tego Ania tak płacze - ale tak to masz racje...
ja nie miałam niedokrwistości - nigdy... za to miałam małopłytkowość w obu ciążach...
dzisiaj jedziemy na wycieczke Hania na bank się ucieszy bo uwielbia koparki a jedziemy do parku z koparkami ;p
ja nie miałam niedokrwistości - nigdy... za to miałam małopłytkowość w obu ciążach...
dzisiaj jedziemy na wycieczke Hania na bank się ucieszy bo uwielbia koparki a jedziemy do parku z koparkami ;p
kasiula222
Hej nie wiem czy mnie pamiętacie jeszcze dawno nie pisałam . U nas do du...
Grzankaa
Kurde Kasiula myslalam o Tobie wczoraj! Co u Was? Jak Malutka?
reklama