reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
phoebe to powodzenia z teściami, niech Cię teściowa nie zamęczy ;-) no i czekamy na wieści :-)

mamaTomeczka
(i Ani) :laugh2: super, że u Was trochę lepiej :-D może te upały tak na dzieci działają :confused: no i najważniejsze, że Ci się maliny nie marnują :-p

Mi w pierwszej ciąży anemia zeszła dopiero chyba w okolicach 35-36tc mimo, że od początku brałam żelazo, bo miałam krew jak przy bliźniakach :-p teraz miałam anemię do końca, ale gdzieś z miesiąc po porodzie krew znów była książkowa mimo karmienia piersią :happy:

Cześć :happy:
My dziś wojowaliśmy z samochodem, bo chcemy go porządnie zrobić przed wyjazdem nad morze - tzn. ja wszystko załatwiałam, bo mój ślubny to ma teraz młyn w robocie :baffled: dobrze, że moja mama przyjeżdża na 4-5godz, bo bym tego tałatajstwa nie ogarnęła :sorry: do tego Grzesiowi odwidział się cyc :baffled: tzn. kocha cyca, ale żeby pociumkać... przestał przybierać na wadze, pediatra kazała po karmieniu podać mu butlę i zobaczyć czy zje i ile... teraz była pierwsza próba i choć na początku miał opór do smoczka, to jak zaciągnął to wypił 70ml... no i nie wiem... chyba jakby mi się z piersi najadł, to by już nie chciał mm :confused: mam dylemat co dalej zrobić, bo jak on nie pociągnie mi z cyca, to nie będę miała zbyt dużo mleka... a znów jak go będę dokarmiać, to mi laktacja zaraz siądzie, bo nie należę do mega mlecznych mamuś... :confused2: z jednej strony pani z poradni laktacyjnej powiedziała, że nie mam pełnych piersi, bo produkowane jest tyle mleka ile potrzeba, no ale skoro Grześ nie przybywa, to chyba jednak nie... a pediatra stwierdziła, że na tym etapie powinnam czuć jeszcze pełne piersi, że później jak dziecko będzie większe, to mogą być flaczki :confused: no mam taki dylemat, że hej ho...

edit:......................................
Dziewczyny co polecacie na potówki? Bo Grześ ma sporo w okolicach oka i noska i ni pioruna nie chcą zejść... jak tylko trochę zejdzie to przez te upały zaraz nowe wyskakują...

Ostatnia edycja:
A ja wam powiem, że z tą anemią to chyba zależy od lekarza, bo ja do tej pory jadłam BioferFolic dwa razy dziennie, i w sumie minimalnie mi spał hematokryt i lekarz mi zmienił żelazo teraz na Szelazo. I mam wyniki podobne do Ciebie Cyntia, bo hematokryt 31, erytrocyty 3,3, hemoglogina 10,1. I mi nie przepisuje żelaza na receptę. Twierdzi, że jak się zatrzymało to nie jest źle i nie ma co panikować. Zobaczymy w poniedziałek będę robić morfologie to zobaczymy co tym razem ciekawego wyjdzie. O tyle dobrze, że nie mam żadnych problemów z układem pokarmowym, czuję się dobrze, więc mam nadzieje, że maluchowi wystarcza wszystkiego.

Phobe powodzenia i czekamy na dobre wieści.

Benefica tak to jest, że jak przychodzi co do czego to my kobiety wszystkim musimy się zając. Mam nadzieję, że problemy z karmieniem chwilowe i wszystko wróci do normy.

A ja się cieszę, że dziś piątek, jutro przyjeżdża M, w nd wracamy do domu:) i w końcu wracamy do normy:)

Grzanka - ja sobie to wyobrażam, że kobiety które tak robią, nie nalewają całej wanienki mleka ;p tylko wyciskają na jakiś wacik ;p w sumie aż tak się w temat nie zagłębiałam ;p ale na posmarowanie potówek pewnie mleka jej wystatczy ;p

Hi hi, chociaż do tego się to moje mleko przyda ;-) ale spróbuję, oby pomogło :tak:

My już po pierwszym masażu :rofl2: Grześ zadowolony tylko nie wiem, czy plecy dobrze zrobiłam, no ale też się muszę nauczyć jakoś :sorry:

Cyntia - hematokryt mam 34 erytrocyty 3,6 i to pierwszy spadek więc pewnie dlatego takie zalecenia.

Benfica - ja młodą kapalam w tych fioletowych kryształkach. Co do mm to jest duże prawdopodobieństwo że Grześ się całkowicie na butle przestawi :(

reklama
Siemandero!
Zapraszam Was dzisiaj na takiego torta
Tort bezowy z malinami i kremem z serka mascarpone - przepis o!kuchnia | o kuchnia Blog kulinarny ze smacznymi przepisami na dania sezonowe z lokalnych produktów.
off cors biały jak papier nie jest bo nie suszyłam beza, a piekłam no i nad wyglądem musiałabym popracować ale ale......jest na bank zjadliwy :-) Tato ma dzisiaj urodziny, a że przywozi do mnie mamę no to zrobiliśmy mu z synem niespodziankę :-) Teraz mam chwilę przy kawie i kompie i musze zawijac na górę posprzątac podłogi, pranie nastawić itp itd :dry:ech i obiad musze....

Cyntia, masz w zupełności rację. Nie spojrzałam na ilość żelaza w tym acti globinie. No tak, na spory niedostatek to nie ma co go brać. Ja na szczęście nie mam aż tak strasznych niedoborów bo już jakiś czas brałam żelazo więc zobaczymy za miesiąc jak tam wyniki.

Phoebe powodzenia! Mam nadzieje, że odezwiesz się w wolnej chwili!

benfica niesamowicie Cie podziwiam za to, jak bardzo wielkie masz chęci karmienia piersią i sie nie poddajesz :tak:Ja już bym w pioruny się poddała, szkoda by mi było moich dylematów. No na pewno jakby był najedzony z cyca to by mm nie ruszył. Hmmm no decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie :tak: Z potówkami nie pomogę bo synu miał mało zwykle, ale jak sie juz pojawiały to znak, ze rozebrac musze bardziej i problem znikał.

Ludziku no to miłej soboty z M :tak:

No i wsio...kurde, dopiero 8 godzina, a juz nie ma prawie czym oddychać :zawstydzona/y:Oj będę dzisiaj umierać

Do góry