reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Natkusia, tak o piwo. Mi przy starszej doradzili i po dwóch dniach urodziłam. Mam koleżanki, które po karmi też urodziły. Ale wiadomo, że każda kobieta ma inny organizm. Warto spróbować.

Benfica kochana co u Was słychać?

Natkusia tez się zastanawiam kiedy to zlecialo. Tygodnie tak szybko zapierdzielaja aż strach, niedługo starość zapuka... Na skurcze ponoć czosnek dobry, ale zapachowo to chyba nie bardzo na porodowke:)

Ludzik baw się dobrze i zaglądają do nas.

Mona wytrwałości kochana i daj znać czy cos wykryli.

karola Super! Wręcz niesamowicie :) To córcia dotrzymała umowy i zaczekała na zakończenie stażu :D A teraz mocno zaciskam za szybki poród :* A tak po za tym to widzę że humorek dopisuje :) Oby tak do końca :D
iwo Tak wiemy jak się skończy :) Zakupami :p Nasza na razie jest na etapie malowania kredkami, więc dziś kupiliśmy jej nowe kredki i malowanki. Póki co takie rzeczy ją cieszą, potem się to zapewne zmieni :p
Mona Trzymam kciuki za wizyte :*
Mona, Malusiolka Jak czytam takie opowieści to mi słabo... Ja sama przeszłam po 1 porodzie bakteryjne ropne zapalenie opon mózgowych i też się prawie przekręciłam, ale lekarzom udało się mnie odratować. Ale to co przeżyłam ja i moja rodzina jest nie do opisania... Długo by opisywać to wszystko. W każdym bądź razie życzę zdrowia dla tych biedulek.
mychunia Ja też miałam dziś ciężką noc. Od paru dni śpimy bez kołdry przy otwartym oknie, ale i tak jest gorąco.... :/
Phoebe Torba to ważna sprawa. Warto mieć ją spakowaną w razie czego. :) No i kciuki za wizytę.
Ludzik Zazdroszczę... Też chętnie posiedziałabym nad jeziorkiem....
natkusia Ja niestety poza wymienionymi przez Ciebie nie znam. Myślę że większy wysiłek fizyczny mógłby się przyczynić. No i rozumiem że masz już dość skoro nie chcesz dotrwać do końca?

A ja dziś byłam zrobić badanie krwi i moczu, a jutro na 14 na wizyte.

Natkusia mi pomoglo chodzenie po schodach:) takie intensywne dosyc. Tzn tak mi sie wydaje, bo jak w dzien pochodzilam to w nocy wody mi odeszly.

Mama Tomeczka sprobuj moze tych nakladek na sutki silikonowych, bo tak to nie wyrobisz.

muszę Was rozczarować, byłam na ktg w szpitalu, ja nie wiem, skurcze co 8 minut, silne, bolą a na ktg za wiele się nie zapisało, wtf? aż się boję myśleć jak będą boleć te które się zapisują znacznie bo te momentami to napierdzielają nieźle :/ albo taki sprzęt mają do dupy... w sumie położna stwierdziła, że ta głowica chyba słabo "zbiera skurcze". Położna bardzo miła, potem przyszła jakaś pani doktor, jakaś młoda siksa, taka srańcia pańcia. Zapytała tylko na kiedy miałam termin, podbiła zapis pieczątką i sobie poszła. Brak wskazań do hospitalizacji. Mam wrócić jak skurcze będą częstsze, regularne lub odpłyną mi wody. Czyli czekamy. Dupa, cały dzień skurczy i nic... wrrr...

Karola u mnie na ktg tez nie pokazywalo skurczy a bolalo. Jak ju rodzilam to w momencie najwiekszego bolu na ktg ledwo co bylo:)
Grzanka u mnie identycznie napierdzielało że hej a położna że coś małe te skurcze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mamo Tomeczka - spróbuj z nakładkami a jak nie to ściągnij mleczko i dla cyckom odpoczać. Moja młoda ja dostała mleko z butelki to odpływała na 3godziny inaczej płakała z głodu a cyca nie chciała.:sorry:

Karola to ladne cyrki kochana ale to juz wiadomo ze chwila moment i juz bedzie maluda z toba:-)

Mamotomeczka mialam identyczny problem,mala moja wiexznie plakala bo niebylo nic w cyckach nawwt polozna mi to powiedziala,pozniej ja plakalam oba plakala bo glodna....w koncu moja mama interweniowala z mezem i kazali przejsc na butle,od razu lepiej nam bylo...
Bo ja mialam parcie na karmienie piersia i poznien dola mialam:/
Mam nadzieje ze piersi rusza i mala bedzie jadla z nich a jak nie to pamietaj ze masz tez mleczko z butelki...
Ja wiem ze niebede walczyc o pokarm:-)

Mona i co po badaniach? Mesle o tej twojej bratowej!

reklama
Dziewczyny na 7 mam się stawić do szpitala, będą podawać mi sterydy na płuca malutkiej, łożysko opadło jest skrajnie przodujące dodatkowo spojenie 1cm rozeszłm się, doktorka woli dmuchać na zimne-trzymajcie za nas kciuki

Bratowa ma duże szansę na przeniesienie do warszawy do kliniki dzisiaj tam zapoznają się z jej historia choroby i zdecydują czy się podejmą do tej pory to taki 4 przypadek w PL

Do góry