reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

MamaTomeczka super ze sie odezwalas, niestety bardzo czesto sa problemy z karmieniem, tez mialam. Starszy byl takim glodomorem ze mojego pokarmu mu nie wystarczalo i jak ciagnal to rowniez bolalo i mialam rany. Probowalam nakladek ale nie pomagaly. W szpitalu nawet inna matka mi go raz dokarmila, polozna zaproponowala i nie dosc ze jej odblokowal kanaliki to tak sie najadl ze zasnal. Pozniej polozne go dokarmialy i zostal na butelce. Mlodszy byl niejadkiem i caly czas zasypial przy cycu i w koncu tez wyladowalismy na butli. Teraz mam nadzieje mala karmic, a jak bedzie to sie okarze w praniu. Kremu nie stosowalam niestety, bo nikt mi ne doradzil. Na pewno kupie jedno mleko, a butelki juz mam na wszelki wypadek.

Karola jak dzisiaj? Cos sie dzieje czy wszystko ucichlo? A moze juz jestes po i masz dzidzie obok?

Natkusia jeszcze na wywolanie mozesz sie poseksic z malzonkiem:)

Mona wszystko sie po malu pouklada, musisz troche sie odstresowac, bo to na Ciebie i na dziecko dobrze nie dziala. Buziole kochana.

Ja po wizycie u poloznej, mala ciagle glowka do gory i oczywiscie sa 3 wyjscia jesli do 37 tyg sie nie odwroci. Przekrecanie, ktorego nie chce i sie na to nie zgodze, moge probowac rodzic naturalnie albo cesarka. Wychodzi ze zostane przy cesarce. Wydaje mi sie to najbezpieczniejsze dla dziecka. W przyszly piatek polozna do mnie przyjedzie i sprawdzi pozycje malej jak dalej bedzie tak jak dzisiaj to wysle mnie na usg i wtedy bedziemy podejmowac decyzje o porodzie. Poki co mala jest strasznie uparta i ani mysli sie przekrecac.
Wczoraj juz sie spakowalam, a jutro idziemy do mothercare wybrac wozek. Malymi kroczkami coraz blizej do porodu.

reklama
MALUSIOLKA Karmi wypite :-D

MIKA to rzeczywiście stres.. to Ty w przyszłym tyg we wtorek masz cc?

PHOEBE ojj prawie codziennie biorę męża w obroty :zawstydzona/y: też bym się nie zgodziła na obracanie dziecka.. podobno niebezpieczne :dry: moze się obróci a jak nie to cc podobno nie taka straszna :*

MONAG trzymaj się w tym szpitalu..

Cześć dziewczyny. Jedynie sie melduję. Nie mam kiedy Was podczytać, mam nadzieje, ze wszystko jest ok. U nas pogoda cudna, co dzień słońce. Korzystam z odpoczynku ile wlezie. Błażej po nocach się kręci, w dzień pewnie usypia go szum morza ;-) Buziaczki i miłego dnia!

Na lipcówkach pojawiła sie informacja, że KAROLA urodziła :-)
"Po 17h próby urodzenia sn, szyjka nie reagowała na nic, tętno małej spadało i ok. 19.15. przez cc urodziła się Kalinka 3kg, 54cm i 9 pkt"

Mona - trzymam kciucki za pomyślny pobyt w szpitalu i niech cie szybko wypuszczaja:tak:

Karola - o jak fajnie :-D a w szpitalu cie odesłali....gratulujemy i czekamy na WAS!!

Mona - pewnie umkneło ci moje pytanie :-D czy wcześniej miałaś nisko łożysko i tak nagle opadło? Bo z tego co wiem to tendencja jest raczej w górę :confused:

Przepraszam kochana
Miesiąc temu miałam 1cm nad szyjka a teraz już mi skrajnie opada na szyjke, we wcześniejszej ciąży było ok :-S

reklama
Do góry