reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

MamaTomeczka super ze sie odezwalas, niestety bardzo czesto sa problemy z karmieniem, tez mialam. Starszy byl takim glodomorem ze mojego pokarmu mu nie wystarczalo i jak ciagnal to rowniez bolalo i mialam rany. Probowalam nakladek ale nie pomagaly. W szpitalu nawet inna matka mi go raz dokarmila, polozna zaproponowala i nie dosc ze jej odblokowal kanaliki to tak sie najadl ze zasnal. Pozniej polozne go dokarmialy i zostal na butelce. Mlodszy byl niejadkiem i caly czas zasypial przy cycu i w koncu tez wyladowalismy na butli. Teraz mam nadzieje mala karmic, a jak bedzie to sie okarze w praniu. Kremu nie stosowalam niestety, bo nikt mi ne doradzil. Na pewno kupie jedno mleko, a butelki juz mam na wszelki wypadek.

Karola jak dzisiaj? Cos sie dzieje czy wszystko ucichlo? A moze juz jestes po i masz dzidzie obok?

Natkusia jeszcze na wywolanie mozesz sie poseksic z malzonkiem:)

Mona wszystko sie po malu pouklada, musisz troche sie odstresowac, bo to na Ciebie i na dziecko dobrze nie dziala. Buziole kochana.

Ja po wizycie u poloznej, mala ciagle glowka do gory i oczywiscie sa 3 wyjscia jesli do 37 tyg sie nie odwroci. Przekrecanie, ktorego nie chce i sie na to nie zgodze, moge probowac rodzic naturalnie albo cesarka. Wychodzi ze zostane przy cesarce. Wydaje mi sie to najbezpieczniejsze dla dziecka. W przyszly piatek polozna do mnie przyjedzie i sprawdzi pozycje malej jak dalej bedzie tak jak dzisiaj to wysle mnie na usg i wtedy bedziemy podejmowac decyzje o porodzie. Poki co mala jest strasznie uparta i ani mysli sie przekrecac.
Wczoraj juz sie spakowalam, a jutro idziemy do mothercare wybrac wozek. Malymi kroczkami coraz blizej do porodu.

reklama
MALUSIOLKA Karmi wypite :-D

MIKA to rzeczywiście stres.. to Ty w przyszłym tyg we wtorek masz cc?

PHOEBE ojj prawie codziennie biorę męża w obroty :zawstydzona/y: też bym się nie zgodziła na obracanie dziecka.. podobno niebezpieczne :dry: moze się obróci a jak nie to cc podobno nie taka straszna :*

MONAG trzymaj się w tym szpitalu..

Cześć dziewczyny. Jedynie sie melduję. Nie mam kiedy Was podczytać, mam nadzieje, ze wszystko jest ok. U nas pogoda cudna, co dzień słońce. Korzystam z odpoczynku ile wlezie. Błażej po nocach się kręci, w dzień pewnie usypia go szum morza ;-) Buziaczki i miłego dnia!

Na lipcówkach pojawiła sie informacja, że KAROLA urodziła :-)
"Po 17h próby urodzenia sn, szyjka nie reagowała na nic, tętno małej spadało i ok. 19.15. przez cc urodziła się Kalinka 3kg, 54cm i 9 pkt"

Mona - trzymam kciucki za pomyślny pobyt w szpitalu i niech cie szybko wypuszczaja:tak:

Karola - o jak fajnie :-D a w szpitalu cie odesłali....gratulujemy i czekamy na WAS!!

Mona - pewnie umkneło ci moje pytanie :-D czy wcześniej miałaś nisko łożysko i tak nagle opadło? Bo z tego co wiem to tendencja jest raczej w górę :confused:

Przepraszam kochana
Miesiąc temu miałam 1cm nad szyjka a teraz już mi skrajnie opada na szyjke, we wcześniejszej ciąży było ok :-S

reklama
Do góry