reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Jestem jestem :-D:-D :********

Co u nas? Wszystko ok :-) Wojtuś rośnie, a ja razem z nim ;-) obkopuje matkę więc mniemam, że wszystko jest dobrze.. wizyta dopiero 22.04. Z gorszych wieści to robiłam krzywą cukrową i wynik po 2 godz wyszedł mi 140,3 a to oznacza cukrzycę :sorry2: także mam powtórkę z rozrywki bo w pierwszej ciąży użerałam się z nią.. Choć jak teraz sobie mierzę cukier (bez diety) to jest totalnie w normie :shocked2: więc nie wiem o co chodzi.. będę musiała poczekać na wizytę u diabetologa :tak: Michaś zdrowy, łobuz jeden - kocham go nad życie i będę chyba mamą zakochaną w swoich synach :-D walczymy z alergią, niewiadomo na co.. po wakacjach dostaniemy skierowanie na testy..
No i szukamy pomalutku jakiegoś lokum dla siebie.. teraz mieszkamy u teściów i mamy jeden duży pokój, kuchnię i łazienko-wc.. ale stwierdziliśmy, że chcemy iść na swoje.. Na razie bez spinki ale jak znajdzie się coś fajnego to chcemy kupić :tak: to chyba tyle ;-)

Aaaa oczywiście ciągle Was podczytywałam :tak::tak:

MALUSIOLKA dziwna jest ta Twoja rodzina i przykro się robi.. ja tutaj widzę zazdrość i dlatego Cię tak separują :dry: ale kurcze przecież to są rodzone siostry! Najważniejsze, że masz swoją rodzinę a resztę miej w doopce! Brak @ czasami tak bywa.. ja też nie raz tak miałam ale jak się martwisz to śmigaj do lekarza :tak:

EWKA o jej.. zdrówka dużo życzę!! Duomox jest w ciąży często jest przepisywany..

MADZIULEK Trzymam mocne &&&& za Stasia no i żebyście w poniedziałek byli już razem :-) no i oby z tą nerką wszystko było ok..

mamaTOMECZKA też byłoby mi przykro.. no niestety w ciąży stajemy się bardzo wrażliwe i wystarczy jedno słowo.. a faceci też są jacy są i dużo rzeczy nie potrafią zrozumieć albo powstrzymać się od komentarza.. Głowa góry, pierś wypnij i będzie dobrze :* olej bo szkoda Twoich łez..

KINIA dużo odpoczywaj i leż :-) a jak mąż, spisuje się?

BENFICA współczuje nocek.. ja często sie budzę jak chce się przewrócić z boku na bok - u mnie to totalna masakra :sorry2: jak tam u Ciebie twardnienia itd? U mnie coraz częściej brzuch twardnieje :confused: ostatnio na wizycie (25.03) szyjka miała 32mm więc staram się nie panikować. Ale nospa i Mg jest na porządku dziennym..

ASICKA fajnie, że jesteś :-) kurcze Ania już skończyła miesiąc.. ale ten czas leci :-D

CYNTIA nie psujcie sobie nastroju.. to jest Wasz dzień :*

LUDZIK podziwiam ćwiczenia.. mi chce się wyjść na spacer ale ćwiczyć już nie za bardzo :-p

AGAMEMNON udanej drzemki :-)

obiecuje, że będę wpadać częściej :-)

reklama
agamemnon nie robiłam go sama, małż zakupił kawałek zanim wyjechał ;-) sam zjadł go niewiele, ale ja wczoraj dzielnie dorżnęłam :-D

natkusia ja miałam kilka razy takie skurcze i spinanie macicy (w nocy oczywiście), że aż się wystraszyłam :szok: dodatkowo prócz luteiny biorę spasmolinę, raz jest lepiej raz gorzej, ale generalnie to ok :*

Malusiu, a nie rozmawiałaś z lekarzem, żeby mleko dla dzieci ze skazą przepisał? Wiem, że średnio dobre jest, ale jak dziecko ma cierpieć to może się przyzwyczai? Ginekolog to dobra myśl, bo nawet jak nie ciąża to może być coś nie tak z pracą jajników...

Benefica nie straszę, właśnie do 15.04 jest konieczność potwierdzenia chęci uczęszczania dziecka do przedszkola. Bynajmniej u mnie tak jest, bo dzisiaj jeszcze dzwoniłam zanim mój A poszedł podpisać, bo chciałam wiedzieć czy on może iść, jak wszystko ja podpisywałam.

Natkusia przechlapane z cukrzycą ciążową ;/ Mąż spisuje się dobrze, od lata biega po mieście i załatwia wszystko, zakupy robi, całe szczęście obiadek jest zrobiony ;D

natkusia z moimi ćwiczeniami to jest tak, że ja musiałam się ruszyć, bo ja mam problemy z kręgosłupem i generalnie wiem, ze tylko ćwicząc jestem w stanie zmniejszyć te wszystkie dolegliwości, a może jak zacznę ćwiczyć szybko to ich unikniemy:) więc to mały przymus:) a do tego ciągle na tych ćwiczeniach mówią, że kobieta która ćwiczy łatwiej rodzi - więc im wierze i mam drugą motywację:) a w domu mam piłkę i też ją muszę napompować, żeby sobie bioderkami poruszać:)

agamemnon ja tam uważam, ze ono jest złośliwe jak mamusia i jak tylko mama już zaśnie to ono mnie budzi:) i chociaż nie czuję ruchów to uważam, że tak jest :)

Ale się dzisiaj rozpisałyście:) czasem cały dzień cisza, a tutaj, aż dwie strony zapisałyście:) ładny dziś dzień i mam nadzieję, że mój dobry humor nie odejdzie:)

Kinia, spróbuje użyć kremu, żelu i oliwki z tej firmy - Dermedic Linum Baby. Lisica mi poleciała. Mam nadzieje, że coś pomoże. A co do ginekologa, to będę musiała iść, ale na razie nie mam jak, ale w najbliższym czasie postaram się. Co do mleka jak napisałaś, to moje raczej nie będą tego pić.

Cześć dziewczyny:-) ale dzisiaj naprodukowałyście.
mamaTomeczka nie przejmuj się i faktycznie przestań skakać koło niego skoro nie potrafi tego docenić...
natkusia współczuję cukrzycy, bo sama sobie nie wyobrażam życia na tej diecie. Jakiś czas temu miałam podejrzenie (jeszcze przed zrobieniem obciążenia) bo w moczu nie wiadomo skąd mi cukier wyszedł, ale okazało się że to jakaś pomyłka była bo nigdy więcej się nie pojawił, a i we krwi poziom był ok
benfica, ale mi narobiłaś ochoty na ciacho, może namówię męża żeby coś jutro upiekł, bo ja na uczelnię jadę.
Maluś też mogę prosić o dopisanie mnie do listy i o dostęp do waszej grupy zamkniętej?

Mnie dzisiaj strasznie brzuch ciągnie, musiałam spasmolinę wziąć ;/ A Gabrysia jak na złość na placu zabaw miała przypływ energii (zazwyczaj siedzimy w piaskownicy) i się trochę jej naganiałam. No ale teraz poszła z tatą na rower, więc mogę odpocząć:-)

Hejka.:-)

mychunia Pewnie, ze Cie pamiętamy! :tak:Gratuluje cudownego suwaczka!;-) Sookojnych 8 mies.;-)

benfica Mniam, ale bym pojadła takiego ciacha.;-)

malus
Mam nadzieje, ze sytuacja niedlugo sie wyjasni, z takim rezultatem jaki tyylko chcesz!

Ja bylam wczoraj u lekarza, ogolnie wszystko ok, ale mala siedzi bardzo nisko i nie wiem czy taki urok tej ciazy czy ona sie tak juz nisko uklada. Lekarka mowila zeby uwazac na siebie, wiec przystopowalam troche. Mam juz ferie, a po feriach na pare dni ide tylko do szkoly. Potem bede szykowac wszystko dla Amelki, zeby pozniej nie latac jak zwariowana, tylko na spokojnie wszystko.

Udanego weekendu.:-)

reklama
czy którejś z Was ktoś namiętnie ciągle zadawał pytanie jak się czuje dziecko ( będąc w ciąży). i w ogóle nie pytał o Ciebie, o Was, tylko o wnuczka lub wnuczkę:) i może Ona tego złośliwie nie robi, ale ja jej już złośliwie odpowiadam, że nie wiem czy dobrze, bo nic do mnie nie mówi.

i wczorajsze; a czujesz, że kopie, nie jeszcze nie, a myślałam, że już, bo masz taki duży brzuch....:szok:

a generalnie jestem nie wyspana, bo w tym domu panują tropikalne temperatury... ja nie wiem, niemowlak (tutaj jest siostrzeniec męża ) w domu naprawdę musi mieć 25- 27stopni?? bo ja to przyzwyczajona do spania w 18 - 19, a nawet mniej.... a za bardzo nie ma jak okna otworzyć w pokoju, w którym śpimy:( ja już chcę do domu. jeszcze od rana teściowa gotuje bigos i w całym domu śmierdzi.... jednak awersja do zapachów mi nie przeszła.

Do góry