reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

dzień dobry :-)
nie narobiłam bo wczoraj mały kocipł był, dziś zapowiada sie kolejny
przez ten szpital syf w domu a musimy dziś na zakupy przedkomunijne jechać
młodą wczoraj wypisali bo już nie mają co diagnozować:angry:
dostaliśmy siekrowanie do szpitala reumatycznego jakby stany podgorączkowe nie odpuszczały

Ludzik - dla mnie 18-19 to za zimno ale w domu mamy 21-22 i tak maluchowi musi wystarczyć:tak: Ty tak do świąt bedziesz wizytować?

MamaTomeczka - czy twoja metoda na męża poskutkowała?

reklama
Hej laski!
Witam się z Wami już przy końcówce kawy. Zaraz się zbieram po mamę i na zakupy. Odezwię się dopiero w poniedziałek chociaż może może wcześniej :tak:
Czy ja Wam pisałam, że mam manię aby nie przytyć? :sorry2:To już chyba zalążek jakiejś choroby psychicznej, boje się jeść normalnie :szok: Muszę zaraz sobie zrobić menu jadłospisu dziennego i zawiesić na lodówkę. Bo ja zeschizuję :shocked2:

Malusiolka, masz koło siebie gdzieś sklep Lidl? To jeśli tak, to jest tam do kupienia mleko bez laktozy czyli dla alergików. Odkąd daje je mojemu synowi problemy skórne które miał, minęły. Lub kupuj mleko sojowe, wbrew pozora smakuje rewelacyjnie :tak: (tylko nie te z Biedrony)

Ludzik, moja to jeszcze nie wie, że w ciązy jestem. Sama jej nie powiem, czekam aż męzu powie choc on sam tez sie nie zbiera z tą informacją, nie wiem dlaczego :confused: Już się go spytałam, czy moze się wstydzi albo co :confused: W każdym bądz razie przy najbliższej okazji (nie wiem kiedy to będzie) na bank usłysze, ze gruba jestem, ze spuchłam itp itd, normalka. Gębę kobieta ma niewyparzoną więc to standard taki :tak:Ale jakoś sobie wytłumaczyłam, ze jak człek prosty to i zachowuje się jak prostak ;-) Więc trzymaj sie tam dzielnie! Jesteś twarda, jesteś twarda :-D
iwo udanych zakupów! Szczerze to kurde nie zazdroszczę Ci ich :sorry2:

MamaTomeczka mam nadzieję, że Twoja mama się w miarę dobrze czuje? Skąd ja znam te oczy ze Shreka.

Ludzik ja też bym chciała poćwiczyć :-(

Malusiu spróbuj użyć może pomoże. Mam nadzieję bynajmniej. No tak bo to mleko to dobrze jakby od małego piła to wtedy ja przyzwyczajona do smaku...

Zeberka89 korzystaj ile możesz z odpoczynku w wolnej chwili.

Mycha to uważaj kochana. Ucisk na kanał rodny zbyt szybko też nie jest fajny.

Ludzik absolutnie nie może mieć takich temperatur. Krzywda dla dziecka. 24 st do kąpieli, a w dzień 20-21 to optymalne temp.

Ja dzisiaj mam lenia i z łóżka z tel do Was piszę :-) zaraz mezusia o śniadanko poproszę i zacznę jakoś funkcjonować :-D

Witam weekendowo ;-)

Ludzik no ja też w domu mam koło 19 stopni albo i mniej, 25-27 to stanowczo za dużo i wcale się nie dziwię bo ja to już dusiłabym się.
Iwo współczuję ja też w domu mam syf bo mnie rozkłada, a nic mi się nie chce :zawstydzona/y: zdrówka dla młodej :tak:

Ja dalej choruje, kaszel, z nosa leci jak z kranu do tego jeszcze zaczął mnie ząb boleć :wściekła/y: i nie wiem który bo to z tyłu i cała szczęka mnie boli :no: mało tego to jeszcze Kuba ma chyba znowu anginę bo gardło czerwone, gorączka :baffled: no masakra jakaś dziewczyny :no: mam tylko nadzieję, że żadnych gości dziś mieć nie będziemy bo chyba umrę...

miłego weekendu :-)

Iwo gdzie do świąt:) jutro wracamy, a w święta już mój mąż powiedział,że przyjeżdżamy w poniedziałek bez spania. On tez nie wyspany:) to mnie uspokoiłyście, bo w dzień tez mamy 20 - 21 stopni w domu, ale w nocy lubimy chłód:)

Kinia dasz radę...:) trzymaj się będzie dobrze i po porodzie będziesz ćwiczyć już ile chcesz:)

Agamemnon, mam i to nawet 2 Lidle niedaleko :) Zastanawiałam się nad tym mlekiem sojowym ostatnio, ale nie wiedziałam czy warto kupić. Spróbuje, może akurat :)

Co do mojej @ to rano miałam trochę krwi, a tak w ogóle nie mam. Może taki ma być cykl. M powiedział, że jakby co to na betę dopiero po Świętach. Może po prostu coś mnie blokuje i to dlatego. Wczoraj przeżyłam szok i nad ranem dlatego miałam na papierze czerwoną krew. Mąż do mnie zadzwonił po 21-wszej i powiedział, że chłopakowi 29letniemu (chłopak w wieku mojego męża) przy myciu maszyny rękę urwało, bo się kaptur zahaczył i nie mógł wyciągnąć, a przez to łokieć wpadł;/ Jak pomyślę, że jakiś czas temu mój mąż tam robił to mnie aż trzęsie ;/ Na szczęście nie pracuje przy maszynach tylko na konstrukcji, ale też może coś sobie zrobić, bo jakiś czas temu pół metra w dół spadł;/ Mógł niżej spać i się połamać ;/ W Święta będzie więcej czasu i M będzie pisać CV i może akurat do UK uda się wyjechać. Kolega pracuje od 2 miesięcy w UK i ma się zapytać o takiego Łukasza i mojego męża. Oby się udało. Jak mi mąż wczoraj mówił o tym wypadku myślałam, że to mojemu mężowi się stało i jak głupia rozpłakałam się ;/

Ewka - zdrówka!!!

Agamemnon - czasem nie masz wpływu na to ile przytyjesz mimo zamykania lodówki. Ja obecnie waże tyle co w 20tyg poprzedniej ciaży, czyli mam 2,5 do przodu

Ostatnia edycja:
Witam się sobotnio :-)

LUDZIK no to masz motywacje na ćwiczenia :-) ale musi się chcieć, nie ma innej opcji ;-)

ZEBERKA oo tak.. im my gorzej się czujemy tym dzieci bardziej od nas wymagają :sorry2: odpoczywaj..

MYCHA super, że u lekarza wszystko ok :tak: a Ty oszczędzaj się teraz..

IWO masakra.. zdrówka i oby szybko córce przeszło :dry:

AGAMEMNON ojj głuptasie.. nakręcasz się i tyle :sorry2: po ciąży zrzucisz..

KINIA leniu****, leniu**** :-)

EWKA zdrówka!!

MALUSIOLKA masakra z tym wypadkiem.. u mojego G. na kopalni też się różne zdarzają.. jakiś czas temu faceta wciągnęło do jakiejś maszyny i zmieliło :szok: już go prosiłam żeby o niczym takim mi nie mówił :sorry2:

Miłego dnia!

Natkusia według mojego lekarza to nie jest cukrzyca bo norma jest 140 a ja jak byłam w szpitalu robili mi tą glukozę i wyszło po obciążeniu 146 i lekarz kazał mi ograniczać słodycze ale nic pozatym nie dostałam , piłam tą glukozę z pół h a trzeba ją szybko wypić więc słabo wierzę wynikom i wczoraj powtarzałam badanie i wyszło 133 więc w normie się mieszczę , ale i tak ograniczam ten cukier
Madziulek zdrówka dla syneczka życzę
Mamatomeczka nie przejmuj się mężem te chłopy to są z marsa nie tylko twój ma takie odchyły :-) dobry odwet mu zgotujesz:-)
Ewka zdrowiejcie szybciutko !
U nas nic ciekawego jak zwykle , mały sobie śpi więc piszę troszeczkę puki mam wenę i czas , ale czytam was na bierząco :-)

reklama
Zakupy udane :-)
młoda dostała sukienkę, wianek i rajstopki
ja kupiłam sobie 2 pary sinbadowek, ciążowe eleganckie spodnie do pracy i torebkę
a stary dostał skarpetki:-D:-D:-D

Do góry