reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

KASIULA ja miałam w pierwszej ciąży cukrzyce i wynik po glukozie 140 lub więcej to trzeba przejść na dietę. Pielęgniarka pobrała mi drugą krew po ok 1h 45min więc 2 godz były niepełne.. a nóż przez 15min by mi się spaliła ta glukoza i wynik byłby ok 130 (?) Poszłabym na powtórkę ale jakoś mi się nie widzi drugi raz pić tego świństwa :sorry2: lekarze zdecydują ale mam nadzieję, że jednak mnie to ominie :-)

IWO super, że zakupy udane :tak: a skarpetki najlepsze :-D

reklama
naktusia to dziwne bo mi jak już mówiłam lekarz kazał ograniczać ale nigdzie mnie nie skierował, zresztą pielęgniarka też mówiła że norma jest do 140 i wystarczy ograniczać , ciekawe co twój lekarz powie , daj znać jak coś . Ja w pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy i ogólnie jestem szczupła nawet teraz jak jestem w ciąży już 25 tydz a tylko kg przytyłam bo oczywiście na początku schudłam przez brak apetytu i mdłości .

Natkusia staram się jak mogę :-D

Dzisiaj na biegu rano musieliśmy jechać do Castorama, bo wężyk w łazience pękł i trzeba było wymienic. Jak wyszliśmy ze sklepu to myślałam, że do auta nie dojdę. Tak mi niedobrze było. Chyba jednak zero wyjść z domu :-/ nawet koniecznych. ..

hej hej

Ale niedzielna cisza :)

Ja na chwilę, mężowy zwolnił komputer, bo robił projekt ale oczy mi sie kleja wiec zaraz ide spac.
Wczoraj kiepsko sie czułam, coś mnie blizna po cc bardzo bolała i do tego ten kręgosłup.
Znacie dobre metody, żeby chociaż w połowie zlagodzić ból kręgoslupa w okolicy lęźwiowej?
miłego wieczoru :)

WIKI mi też ostatnio kręgosłup dokucza i nie mam sposobu na niego.. najgorzej po nocy albo jak dłużej posiedzę :baffled:

Witam się w ogóle poniedziałkowo :-)

U mnie intensywnie ostatnio. Pod koniec grudnia kupiliśmy mieszkanie i dopiero teraz mamy je wykończone. W środę się wprowadzamy! Juuuupi! Jestem bardzo podekscytowana, choć w sumie ostatnie dni nie miałam nastroju. P. zachował się jak świnia, w ciągu jednego dnia dwa razy na mnie paskudnie nakrzyczał. Jeszcze nie przeprosił. Ja oczywiście parę dni przez to ryczałam i czekam dalej na jakąś rozmowę z jego strony.

Dziś mam cytologię i trochę się boję krwawienia. Polopiryna rozrzedza krew, o czym przekonałam się, zacinając się golarką, więc boję się efektu po badaniu..

Za parę dni będę miała normalny internet i więcej czasu, to się będę częściej odzywać.

A! Czy któraś z Was używa detektora tętna?

Buziaki, Kochane :*

Cześć Laski!!

Cyntia - super, że się już wprowadzacie:)

U mnie w sumie bez zmian - Mała się strasznie wierci od kilku dni, wczoraj z D brzuch obserwowaliśmy, to aż cały latał:) mało miejsca jej się już robi. Jestem ostatni tydzień w pracy, w czwartek idę na wizytę i wezmę już zwolnienie żeby odpocząć.

Miłego Dnia!!

Hej!
Juz myślałam, ze macie poblokowane dostępny do forum :-p
U mnie weekend zleciał na leżeniu w sumie :sorry: No ale też mi się należy. Dzisiaj lecę do dentysty bo obkruszyła mi się plomba w zębie (jak nie urok to sraczka). Pogoda paskudna, wieje i pada. Mam nadzieje, że w święta przynajmniej nie będzie takich atrakcji.

Grzanka haha pamiętam jak mój synu się wiercił, a że miał mało miejsca u mnie to jak wypiął nogę to aż mnie skóra na brzuchu piekła! Moje Młode też coraz częsciej się wierci ale nadal muszę leżeć by poczuć :tak:

Cyntia powodzenia na cytologii. No i gratuluję przeprowadzki! :happy:
-----------
gadałam 30min z koleżanką przez telefon więc post tez czekał

reklama
Hej :happy:

Ale u nas dziś brzydko... :confused2: pada, mży, siąpi... do tego stopni niedużo... :confused2: ani wyjść, ani pranie zrobić i wywiesić na dwór... :baffled:

cyntia ja nie mam detektora, chyba by mnie stresował, jakbym nie mogła znaleźć tętna :confused: super, że przeprowadzka tuż tuż :laugh2: żeby Wam się tam dobrze mieszkało :happy: no i nie zabierajcie smutków i kłótni ze starych śmieci - porozmawiajcie przed środą...

wiikki ja kręgosłup czuję głównie jak pochodzę za dużo, wieczorem już leżąc w łóżku, kiedy cały dzień się kumuluje... i też nie mam sposobu na niego :confused2:

grzanka mój Młody też wiercipięta :laugh2: mój brzuch takie dziwne kształty nieraz przybiera, że szok :szok: czasem to nie wiem czy mnie boli czy smyra tak potrafi się rozpychać :rofl2:

Wiecie co - jakoś w ogóle tych Świąt nie czuję... a w sumie już jestem w domu... niby posprzątałam świątecznie, mamy już ustalony plan na sobotę, niedzielę i poniedziałek, ale jakoś nie dociera do mnie, że to już lada moment... :confused2:

Do góry