reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Phoebe - opisałam wizytę na stronie 97. Aż nie chce jej wspominać. To tak poszłam do lekarza z przychodni. A do tego, u którego chcę prowadzić ciążę jestem umówiona na wtorek, 11 lutego.

No paracetamol na pewno by Ci pomógł na bóle porodowe, hihi.

Jak mąż zareagował na USG? To pierwsze w tej ciąży, na którym był?

Malusiolka - no mnie bardzo ciekawi reakcja teściów. Jak dziewczynki?

Natkusia - wszystko ok?

reklama
Phoebe trzeba było krakac na wczoraj bo ja wymiękam już czasem:-D ale czekam do ,,Twojego terminu":-D

Jak widać znów nie śpię... Wczorajsza noc była zbyt piękna:-D bezsenności moja wcale za Tobą nie tęskniłam:-D

hejka
ja musiałam męzusia do pracy odwieźć i mam jeszcz wolną godzinę

Asicka - zobaczyłam post o 2 i pomyslałm że piszesz "dziewczynki jadę do szpitala" :-D:-D:-D a ty nie śpisz łobuzico!!

Phoebe - paracetamol na skurcze :szok::szok: WOW to ci nowość - szkoda ze nie powiedzieli że bys sobie do porodu jako znieczulenie wzięła :cool2:

Cyntia - już ok? jak się czujesz?

Maluś - czekamy na relację!!!

wczoraj u nas smutaskowy dzień zdechłą nasza świna, była z nami 6,5 roku. Jula strasznie rozpacza aż serce mi się kraje. Staram się jej tłumaczyć ale ona tęskni. Dziś szukamy kolejnego prosiaka do pokochania.

Nie wiem czy pamietacie moją przyjaciólke która poroniła a potem wyrzucili ja z pracy? Znowu zafasolkowła :-) - w pierwszym cyklu.
Oczywiście to utwierdziło mnie to w przekonaniu że coś jest nie tak. Po naszej kłótni z emkiem i ostrej wymianie zdań mąz powiedział że kończy z narzekaniami oraz rzuca fajki. Ja założyłam konto na Ovufriend i 7 dpo idę zbadac hormony. Jak wyjdzie ok to on chce zrobic podstawowe badanie nasienia. A no i biore wiesiołka.
Wiem że myślicie iż to za wcześnie bo to 5 cykl ale ja ma cykle jak w zegarku, mamy już jedno dziecko a tu klops :baffled:

na Staraczki nie wracam bo tam dla mnie za emocjonalnie:sorry2:przygarniecie kropka?

Ostatnia edycja:
Cyntia myslalam ze ta wtorkowa wizyte mialas wczoraj a to dopiero za tydzien. To bylo w ogole moje pierwsze USG. To nasze trzecie dziecko a widze ze maz sie cieszy jak nie wiem co. Takze wyobraz go sobie na usg.

Asicka kochana jaka ja dzisiaj mialam noc to masakra. Na ogrodku kolo okna lezy taki cos z plandeka. Kazdy podmuch wiatru a wieje strasznie podnosil to I walilo mi w okno I sciane. Wytrzymcalam do 3, a po ubralam sie I to przesunelam bo dalej bym spac nie mogla. O 6 pobudka bo do szkoly sie musze wybrac chociaz maz mowil zebym lepiej zostala w domu. Co kilka minut przychodzi taka fala ze leje jakby ktos z wiadra wode wylewal.
Na wczoraj nie moglam Ci ustawic daty porodu bo dzien byl taki sobie, za to piatek 7 bedzie piekny.

Iwo oczywiscie ze Cie przyjmniemy.

Uciekam synow budzic do szkoly. Do pozniej.

Iwo czuj się jak u siebie w domu :)

Phoebe czyli film niebardzo Ci sie podobal? Ja szczerze wolałabym pojść na spacer w taka piękną pogodę, no ale bilet wygralam to szkoda nie skorzystać.

Natkusia jak tam po wizycie?

Dziś zaczynam 5 miesiąc ale czas leci, niesamowicie szybko. Noc miałam dobrą ostatnio mi się tak dobrze śpi, oby tak dalej.

Iwo pewnie, że Cię przygarniemy kropku nasz :)

Wikki
to tak jak u mnie też 5 miesiąc się zaczyna. Kochana gratuluję wygranej i pewnie jak masz bilety to głupio aż nie skorzystać. Oj ja dawno nie byłam nigdzie i chętnie też bym się wybrała do kina. Szkoda, że jak piątki mam wolne od Duśki to mąż pracuje. A w Walentynki ma nocki najprawdopodobniej ;/

Asicka kochana jeszcze tylko dzisiaj i jutro, a w piątek już pojedziesz do szpitala przywitać się z Anulką :*

Phoebe bo to jest tak, że jak planujesz dziecko to nieważne czy pierwsze czy drugie czy trzecie to zawsze się cieszysz. U nas jest co prawda drugie dziecko, ale jak mąż się dowiedział, że w ciąży jestem to skakał z radości i był tak samo szczęśliwy jak przy Nadii.

Cześć dziewczyny, mnie dzisiaj taki katar dopadł i kaszel, że ledwo mówię :( kicham co dwie minuty... wczoraj już mi się zaczęło, ale dzisiaj to już masakra. Mąż po nocce pracy właśnie jest w drodze do Wrocławia w sprawie nowej pracy i wróci dopiero jutro wieczorem, ale to późnym wieczorem zależy na jaki pociąg, albo PKSa się wyrobi. W sumie to chciałabym, żeby mu się udało, ale żeby chociaż jakieś warunki fajne zaproponowali, żeby opłacało się. W sumie to fajnie, chciałabym się przenieść do Wrocławia tylko przeraża mnie fakt, że mój A zaczął szukać tam pracy dopiero jak ja już jestem w 5 miesiącu ciąży ;/ i i tka jakby mu się udało pracę znaleźć to cały okres próbny on mieszkałby tam, a ja tutaj, a to 200 km odległości to nawet nie mógłby za bardzo na weekendy przyjeżdżać, bo to kasy szkoda wtedy :( Nie wiem już co jest lepsze... Dobra dosyć smęcenia.

Miłej środy Wam życzę i postaram się dzisiaj zaglądać, ale ostatnio mój internet raz chodzi dobrze, a za chwilę przestaje działać ;/ Idę dzwonić umówić się na USG połówkowe :)

Wikkii na filmwebie pisze ze to fantasy dramat komedia. Ani razu sie na nim nie zasmialam a liczylam wlasnie na to.Dla mnie to bardziej komedia romantyczna a takich nie lubie... ogolnie film obejrzec mozna ale za dlugi. W kinie troche inny efekt bedzie. Za darmowe bilet pewnie ze mozna isc. Bo ogolnie nie jest to zly film poprostu nie trafil w moj gust.

Kinia pewnie masz racje kazde dziecko cieszy ale myslalam ze to bardziej kobiety przezywaja a tu jednak nie.
Kochana czyli w tym tygodniu juz bedziesz wiedziec co I jak z praca meza? Moze zdarzylibyscie jeszcze z przeprowadzka. Teraz coraz bardziej bedziesz meza potrzebowac bo termin porodu sie zbliza. Nie pozwol zeby choroba Cie na dobre rozlozyla. Kuruj sie.

Czes kochane. Oj ale drukujecie.

IWO ja to w ciąze zaszłąm chyba dzieki temu wiesiołkowi;-) bo 1 cykl zaczełam go brac i wkoncu miałą sluz a tu taka niespodzianka;-)

Malus jak na swoim?

Kurde nie dopisze wam wszystkim bo nie nadązam.

Tak wogule to wkoncu dotarło do mnie ze mam w sobie fasolke i nic sie nie stani. Ale jestem szczesliwa;-)

iwo:)tez mam swinke morska.W zasadzie to moja corka ale bardzo wszyscy ja lubimy do tego mamy jeszcze kota i rybki:tak: Nie wiem czemu mojemu prosiaczkowi ulamal sie ostatnio zab:sorry2: dowiedzialam sie przypadkiem jak ziewala.Wogole moj Maz zakupujac ja mial niezly ubaw bo tutaj bylo napisane po niemiecku i po czesku na akwarium a jego ten jezyk bardzo bawi...prawie sie poplakal przy ladzie...nie wiem o co mu chodzi z tym jezykiem:sorry2::zawstydzona/y:

reklama
Kinia jak się przeprowadzicie do Wrocławia to będziemy razem na spacerki chodziły z maluszkami :) i Nadusiami

Ja też w cyklu w którym brałam wiesiołek zaszłam w ciąże, czy pomógł nie wiem ale na pewno nie zaszkodził :)

Do góry