reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

cyntia kochanie współczuję przeżyć :no: facet nierzeczowy i niepoważny jakiś. Chodź lepiej do tego, który wzbudził Twoje zaufanie - niestety często się zdarza, że im lepsze lekarz ma opinie, tym większy buc z niego :no: rozumiem, że się teraz denerwujesz i on jako lekarz powinien to zrozumieć... :* zobaczysz, teraz będzie dobrze :*

domka cześć :-) my się nie znamy, ale gratuluję i zapraszam do pisania z nami :-D może nie ma u nas nadprodukcji postów, ale jest naprawdę bardzo miło :rofl2:

asicka
to chociaż dobrze, że szyjka się skróciła :) a wiesz ile teraz ma?

malus
jeszcze trochę :* ja nie mogę się doczekać razem z Tobą :*

A ja jak zwykle przed wizytą odczuwam coraz większy niepokój... mam wrażenie, że dzidzia ostatnio mało się rusza...

A dziś w wiadomościach mówili o Matce Polce, która urodziła teraz dzieciątko mając 2,5 promila i maluszek też tyle miał :-( no nóż się w kieszeni otwiera, pewnie dziecko już do końca życia będzie odczuwało tego skutki, bo nie wierzę, że tylko raz przed porodem wypiła piwo - jak powiedziała... a "najlepsze", że już wcześniej miała odebrane prawa rodzicielskie dla pozostałych pięciorga dzieci... no czy nie powinni takiej od razu sterylizować? Tu dziewczyny po kilka lat walczą o dziecko, przeżywają kolejne poronienia, a taka siup i dziecko i nie może tego uszanować... aż mi smutno i też złość mnie bierze jak o niej pomyślę...

reklama
Malusiolka torbę miałam:-D hehe z jedzeniem to wiem że później problem więc fakt faktem że teraz korzystam albo raczej korzystałam... Teraz to właśnie mało jem i nie mam jakoś super apetytu:-/ no dziś mnie tak jakoś naszło:-D jeszcze chyba sobie zrobię jutro spagetti:-D o ile nie urodze do jutra i o ile mi się smaki nie zmienią:-D:-D

Benfica kurde nie pomyślałam nawet o tym żeby zapytać o jej długość:-/
no i niestety są przypadki że matki nie dbają o dzieci już od początku...:-( alkohol... Narkotyki... Coraz częściej się o tym słyszy:-( ja zawsze jak coś takiego słyszę... Myślę jak one mogą??!! Nie wiem... Takie ,,matki" to nie matki... :-( przykre...

Domka witam Cię:-*

Próbowałąm was przeczytac cokolwiek ale nie da rady.

Napisze o sobie ;-) Mam 23 lata,hmmm 24 prawie. Córke 5 letnią.

No i dzis zrobiłam test i piękny pladzioch wkoncu. Udało sie za 4 cyklem.

Objawy tez mam,bóle brzucha takie jak na @ albo jak kolka takie cos,brzuch dołem spuchniety,ciezkie piersi i wieksze,nie bolą. No i zmeczenie i wachania nastrojów. Puki co wg ovu termin porodu to 14 pazdziernik.
A i wargi sromowe mam fioletowe,az dziwne;-)

Domka, ciesze się, że do nas dołączyłaś :* Po wizycie u ginekologa podasz mi swoje dane, to dopiszę Ciebie do listy :) - https://www.babyboom.pl/forum/stara...7/lista-ciezarowek-ze-staraczek-2013-a-68928/

Asicka, Ty się lepiej pośpiesz z tym porodem, bo ja już założyłam specjalny wątek z myślą o Tobie i Ani :D - https://www.babyboom.pl/forum/staraczki-2013-w-ciazy-f547/nasze-nowo-narodzone-maluszki-69749/

Benfica, jak przeczytałam to co napisałaś o tym maluszku i jego matce, to aż łzy stoją w oczach ;/ Szkoda dzieciaczka. Taką to za picze powinni wieszać ;/ Ja już prawie spakowana, a nawet mi się już nie chce. M wraca do domu i namówiłam go aby kupił mi kanapkę grecką :) Uwielbiam te kanapki. Dobrze, że z pakowaniem zostało mi jedzenie, garnki, suche rzeczy z kuchni i z pokoju kosmetyki i leki, a tak wszystko już mam :D

Natkusia - próbowałeś czegoś słodkiego. U mnie to działało i młoda brykala.

Domka- nie wiem czy zauważyłaś ale są tu dodatkowe wątki z wizytami i terminami. Wszystko czego brzuchatki potrzebują. Moderator oczywiście niezastąpiona Malusiolka :)

Asicka - pokaż jakieś fotki pojazdu i łóżeczka dla twojej córci :)

Benfica - zgadzam się że niektórym powinni sądowo sterylizacje narzucić!

U mnie dziś na noże było.... chyba po raz pierwszy od kilkunastu lat będą ciche dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam porannie i wtorkowo. Wybaczcie, że wczoraj nie napisałam nic, ale mój internet nawet stron nie wczytywał ;/

Domka witaj i gratuluję. Życzę, aby krecha ciemniała :) Dopisałam Cię do naszej listy ciężarówek, jak chcesz oczywiście to możesz podać imię córki też dopiszę i datę wizyty u ginka.

Benefica mnie to aż krew zalewa jak słyszę o takich przypadkach. Czemu ta kruszynka musi cierpieć przez głupotę matki? Masz rację, taką od razu powinni pozbawić możliwości posiadania dzieci!!! Mam nadzieję, że już się uspokoiłaś troszkę i maleństwo się bardziej wierci?

Cyntia
kochana skoro lekarz ma takie humorki to ja od razu do innego bym poszła. Nie pozwól sobie na takie zachowania w stosunku do Ciebie, nie musisz się zgadzać na badanie ginekologiczne, to tylko w naszym kraju tak jest, że Cię muszą co wizytę badać, w anglii czy irlandii nawet o tym nie pomyślą tylko usg robią i badania ogólne jakieś.

Malusiu czekam na wieści z nowego mieszkanka kochana :*

MamaTomeczka ja mam 160 łóżko i powiem Ci, że i tak jest duże, bo czasami w trójkę się mieścimy i jest miejsce jeszcze. Jak dla mnie to tAKIe w sam raz, bo ganiać się nie musisz po tym łożu :) hehe ja też nie lubię jak córka siedzi non stop w domu, wolę jak chodzi do przedszkola, ale to dlatego, że z jej żywotnością to po tygodniu roznosi już całą chałupkę :D

Asicka jak tam żyjesz kochana?

Dobrze, myślę, że Was nadrobiłam :D Dzisiaj czekam na kuriera, bo mąż kochany przedłużył sobie umowę wcześniej i zamiast na zająca dostanę na walentynki nowy telefon. Cieszę się, bo mój to już tak działa, bo działa, ale w każdej chwili jest w stanie zaprzestać swej egzystencji :D Całą noc prawie nie spałam,nie wiem jakoś nie mogę. Nadia zasnęła o 19.20 i śpi do tej pory, ale to pewnie dlatego, że tatuś z pracy wrócił i razem śpiochają w drugim pokoju, a mama korzysta i przed komputerem buszuje :D

Miłego wtorku :*

Do góry