reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Miłego wtorku :)

9k=

reklama
Witam się i ja, bo od rana musiałam trochę podgonić pracę :baffled: zwłaszcza, że w czwartek i w piątek będę musiała zostać z Gabrysiem w domu, bo idziemy na kontrolę do lekarki :happy:

julia :-( dopóki nie będziesz miała wyników badań, to jesteśmy tu dobrej myśli... a czego dowiedziałaś się na wizycie, że aż tak Cię zdołowało? Mierzyli teraz NT - jaka znów wyszła? mamaTomeczka ma rację - pomiary pomiarami, a ich dokładność to druga sprawa...&&&&&

emalia no betka rewelacyjna :-D tarczyca też :-D oby tak zostało już do samego końca :-D a jak Ty się w ogóle czujesz?

grzaneczko no kopę lat :-D mamy nadzieję, że wróciłaś już do nas na zawsze :-D

phoebe faktycznie nudy na pudy... zupełnie inne podejście do ciąży niż w PL... w zasadzie to ja bym się chyba nie czuła jak w ciąży - tyle czekania na wizytę i co - i nic :baffled:

mycha ja dołączam się do prośby o śnieg... połowa stycznia a za oknami szro, ani kulki śniegowej zrobić, nie mówiąc już o bałwanie... :-p

mamaTomeczka olejek też jest super :-D ja bym się chętnie nim smarowała, ale wkurza mnie, że potem wszystkie ubrania/piżama/szlafrok/pościel są tłustawe... ale używam go do włosów i maseczek, wolę go nawet niż oliwkę Hipp :tak: też muszę się wybrać na zakupy - kosmetyczne :baffled: a olejek i balsam są chyba teraz w promocji ;-)

No dobra - do roboty czas wrócić :nerd: miłego dnia :happy:

Dziewczyny dziękuję Wam za wyrozumiałość!! Fajnie, że można się tu wygadać... Wynarzekać... Poradzić... etc. :) Dziękuję:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Emalia
ja juz gratuluje bo beta piękna:) !!! :*

Phoebe chciałabym żeby była przed terminem!! znaczy w terminie bo w sumie 38 to już termin więc nie pogniewam się jeśli będzie chciała wyjść wtedy:D

mamaTomeczka kurcze już się zabieram z wysłaniem tego zdjęcia od dawna i zawsze zapominam albo mi się niechce komputera włączyć bo teraz to głownie z tel piszę:) a on cały w rozstępach:(:( ehhh...

Wczoraj mnie tak bolały plecy na dole, że ledwo wstawałam z krzesła:/ dziś jest ciut lepiej ale też bolą... to co było wcześniej i mówiłam, że boli to cofam! Wtedy to było jeszcze nic... A mama mówi, że będzie jeszcze gorzej... :/ w ogóle wczoraj się owkurzałąm bo bratowa męża przywiozła mi wczoraj pełno ubranek tak na początek z tym, że ja mam ubranka i chciałam od niej tylko kombinezon.... A ubranek nie potrzebuje bo później kłopot z oddawaniem:/ bo oczywiście mam jej oddać... Więc wziełam i spakowałam je do pudła i jej oddam z powrotem... I jak jechala do domu to mówi że jeszcze przywiezie:/ ja jej mówię żeby nie przywoziła bo kuzynka ma mi DAĆ! Tylko ona ze śląska i przywiezie mi dopiero na wiosnę więc muszę poczekać... Ale przynajmniej nie muszę się martwić które są jej żeby oddać... I później się przydadzą dla siostry jak by miała mieć dziecko bo też się starają... :) a to oddawanie to mnie wkurza przecież nie zapamietam które czyje...:/

Benfica dołączam się do próśb o śnieg:)

MamaTomeczka spokojnie u nas w ciąży są trzy usg- ja nazywam je długimi:) Między 11 a 14 tygodniem prenatalne, potem między 19, a 22 połówkowe no i ostatnie po 30 tygodniu:) a na każdej wizycie lekarz robi krótkie usg- bez pomiarów (przynajmniej u mnie nie mierzy) tylko patrzy czy wszystko ok, jak serduszko, jak dzidzia odwrócona, jak szyjka się trzyma:)

Asicka ja kiedyś widziałam, że dziewczyna, która miałą różne rzeczy dla dziecka od różnych ludzi, które potem musiała oddać to po prostu je podpisywała na metkach, które od kogo:) Ewentualnie możesz rozłożyć ubranka partiami cyknąć fotkę, wrzucić na kompa niech czeka fotka do momentu oddania, żeby wiedzieć co było od kogo:)

witam

Emaila wierze mocno ze tym razem sie Tobie uda!!! Trzymam kciuki za Was:* beta piekna:)

Dziewczyny opis na wizytach...
To nie jest prawdopodobienstwo wyliczone tylko to co wyszlo na usg nieprawidlowosci...
Dzis czuje sie kiepsko glowa mi pieka pewnie od placzu, corka sie rozchorowala:(

mamaTomeczka, wiem ale jak będę szła do kuchni dzieciom robić jeść, to od razu będę tak jakby na imprezie. Kuchnia jest przy samym salonie a to przestrzeń otwarta. Nie chce z nimi rozmawiać. Nie jest to takie proste.

dziewczyny - a gdzie w ogóle został przeniesiony nasz wątek? bo ja Wam tylko z telefonu odpisuję bo nie umiem go znaleźć ;/

benefica - jeśli oliwke nałożysz na mokrą skóre i wytrzesz się ręcznikiem nie będziesz mieć tego problemu... poza tym tak lepiej się wchłania... :)

Mar-chewko, tak się idzie na nasz wątek - Forum - Ciąża,poród,połóg - Mamy wędrowniczki - Staraczki 2013 w ciąży - Ciąża Ze Staraczek 2013. Mam nadzieje, że Ci to ułatwi :)

Phoebe U mnie 4d kosztuje ok 1500kr czyli ponad 700zl:szok: a w PL bede miala za 150zl ze zdjeciami i filmem na plycie, wiec jakby nie bylo to 550zl mam w kieszeni. A do PL i tak musimy jechac wiec przy okazji zrobie usg:tak:

MamaTomeczka
Rozumiem Cie, mi tez nie wszystko podoba sie w Ikei, ale od kad mieszkam w Danii to wlasnie taki skandynawski styl bardziej mi sie podoba niz kiedys. Jak bylam w paru domach i zobaczylam jak oni to fajnie komponuja to calkiem inaczej wyglada, ale ja calkiem tak jak oni bym nie urzadzila mieszkania.;-)

Lece obiadek robic, dzis piers z kurczaka nadziewana serem, szynka i natka, kalafiorek i ziemniaczki. W sklepie zobaczylam kalafior to mi slinka pociekła:-p

reklama
Dziewczyny przeczytałam Was, ale nie pamiętam co której odpisać a ciężko z czasem u mnie :( Dziś po raz enty byłam u mojego "zajebistego" promotora gnębiciela :wściekła/y:i po raz enty wymyślił mi poprawki do pracy mgr z kosmosu. Już nie mam siły do niego... A jak wracam do poprawiania tej cholernej pracy to już dosłownie ŻYGAM tą pracą! Nie mogę się już patrzeć na nią.... :no:
A jutro idziemy z Zuzią do szpitala na kontrolę. Idziemy normalnie na przyjęcie na oddział i w zależności od wyniku badań albo nas w ten sam dzień wypisują albo zostajemy.... :( Mam nadzieję, że wszystko już będzie ok.

A teraz wracam do dalszych poprawek tej cholernej pracy.... :angry:

Przepraszam że tylko o sobie i w dodatku takie smęcenie :-(

Do góry