reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

agniecha ja chciałam dla dziewczynki imię Hania :tak:

Cyntia ja już mam luz w biustonoszu a kupiłam jeszcze większy :tak:

iwo do wizyty mam się dwa razy dziennie kłuć i z wynikami do diabetologa, zresztą moja ginka mi mówiła żebym kontrolowała cukier :tak: tylko mnie dziwi, bo pierwszy posiłek mam jeść o 7.30 (będę musiała wcześniej wstawać :-() a ostatni o 22, a ja o tej porze często już śpię

reklama
Mychunia to tak jak noworodek, musisz być wybudzana na jedzenie:)

Dziewczyny ludzie w ogóle nie dbają o higienę, wystarczy latem pojechać autobusem - mycie rąk jest tak samo przereklamowane jak codzienny prysznic. moja koleżanka jest lekarzem, internistom - ale zajmuje się głównie cukrzycami i przyszedł pacjent z podejrzeniem stopy cukrzycowej, pokazał jej jedną stopę, ona do niego proszę pokazać tez drugą, a on do niej, Nie bo druga jest nieprzygotowana do pokazywania!!!!!:) - wynika z tego, ze można umyć jedną nogę;)

Cyntia nie przejmuj się - płacz sobie i trzymam kciuki, co by baby blues Ci szybko minął. A odparzenia czasem się zdarzają...i to nie zależy od pieluszek, maści, a bardzo często od skóry, i jej niedojrzałości. Zośka ma smarowaną pupę raz dziennie i nic, a inne dzieci za każdym mają smarowaną i odparzenia im powstają. A czym przemywasz pupę przy przewijaniu?? bo jak chusteczkami to musisz wiedzieć, że one czasem wysuszają skórę - zaleca się wodę, rumianek i płatki.

Ludzik, to zależy. Moje dziewczynki miały krosteczki od pampersów i chusteczek. Mogłam tylko używać z firmy pampers pampersy, a chusteczki gaga fioletowe i dada, ale tylko niebieskie. Ciężko było dobrać.

Cyntia, spróbuj myć małemu pupke mydlem szarym i smarowac sudokremem lub bephanenem. Zobaczysz pomoże. Moje dziewczynki były tak myte i smarowane w końcu pomogło, a jak nie pomagało dostawałam od lekarza rodzinnego krem robiony, który starcza na 6 miesięcy i kosztuje grosze. Teraz jak podmywam moj dzieci to tylko mydlem dave i żadna nie ma problemów, a inne mydła uczulają.

Cyntia, z tymi rękoma, to można się przerazić. Znam osoby, które po skorzystaniu z toalety, albo po zapaleniu papierosa nie myja rąk, a później biorą dzieci na ręce, albo coś w domu robią. Obrzydzenie bierze. Ja nie dziwię się Twojej reakcji. Najlepsze jest to, że przyszla teściowa tego kolesia ma swierzba i teściowa codziennie jest u nich, a mają 10 msc dziecko. Oni też mieli jakieś krosty, a nawet się nie przejęli i przez to wszystko wspólny znajomy zalapal półpasiec. Nie wiedzial,że z nich brudasy i spał u nich, bo przyjechał do chrześniaczki.

MamaTomAni a czemu zalecila kisiel? Juz rozszerzanie diety?

Lenka miala odparzenie na szyi, pod tymi faldkami. Wczoraj zauwazylam, posmarowalam na noc sudocremem i dzisiaj prawie nic a miala bardzo czerwone i takie mokre.

Ja tez polecam pieluchy dada, my uzywamy od samego poczatku i chuteczki tez. Jak kiedys wytarlam Lenke chusteczkami pampers to od razu miala pupe czerwoną.

Poza tym, ze ludzie nie myja rak, to jaki syf zostawiaja w toaletach, szczegolnie kobiety niestety. I jak jest taka toaleta, gdzie co chwile ktos nie sprzata, np. w centrum handlowym czy w kinie, to w damskiej jest zawsze mega syf. Masakra

Grzanka, dlatego ja nie chodzę generalnie do toalet publicznych. Przez to mój pęcherz jest mega pojemny (wiem, że to niezdrowe).

Susel kochana, Twoje zdjęcie usg moim zdaniem jest w porządku. Zresztą dziewczyny inne (bardziej w temacie) też tak piszą. Nie denerwuj się :-) Tak, te cholerne jajniki i tarczyca do tego... Odpuściłam :-( Chociaż lekarz mówił, że po dłuższym braniu hormonów jak przestanę brać, to czasem bywa, że organizm zadziała z rozpędu i może się udać. Ale jeszcze nie teraz...

Ok, uciekam babeczki, bo padam na twarz...

Dobranoc.

hej dziewczynki
Za chwileczkę lecę z Julką zrobić badania kontrolne, mam nadzieje że OB nadal niskie bo coś oczy ma podkrążone :baffled:

Ludziku - zazdroszczę ci ja nawet bez ciąży biegałam co 1,5 -2 h

Mychunia - ja nie jestem w stanie zjadać 6 posiłków, zawsze tylko 5 (nie umiem jeść później jak 20.00-20.30)

Cyntia - jak pupa Adrianka? Zgadzam się z dziewczynkami nawet najlepsze środki higieniczne moga się nie nadawać do konkretnej skóry

Mama Tomeczka - to mnie zaskoczyłyście :szok: kisiel tak wcześnie? Kiedy teraz wprowadza się dziecku jabłko/marchewkę?

Co do czystości w toaletach to porażka i napawdę dziewuchy są o wiele bardziej syfiarskie niż faceci :sorry2: ja pracuje w korporacji więc mimo tego ze sprzątaczki latają co i rusz to i tak jest walka, zostawianie kartek i wytykanie palcami....... to samo w kuchni ludzie gąbką do naczyć potrafią sobie buty przetrzeć - ot. wykształciuchy :wściekła/y:

reklama
Do góry