reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Iwo planów nie mam:) może pójdziemy do kina w weekend, jak będzie większa możliwość godzinowa, bo jak mój M jest w domu ok. 17, to do kina na 19 -20, i wtedy ja pół seansu prześpię:) a wtedy w weekend jeszcze niezdrowe żarcie:) o plan dobry, ale oczywiście mam nadzieję, że już będzie nie do zrealizowania:) ale skurcze się wyciszyły... hmm idę po tą herbatę z liści malin:)

reklama
Zostaje do jutra rano były skurcze, i w moczu wyszło białko, leukocyty,erytrocyty i wszystko co tylko możliwe,muszę zrobić posiew moczu i jak do jutra się nie zacznie to wyjde

Też sobie dziś kupię tę herbatkę, choć laski na mamach październikowych piją od ok. 36 tc, a w mojej książce piszą nawet, żeby zaczynać od 34 tc. Podobnie - wspomagająco, uelastyczniajaco, działa na szyjkę olej z wiesiołka (np Oeparol), ale też powinno zacząć się brać go wcześniej.
Ale lepiej późno niż wcale ;)

Aaaa, a siemię lniane też pomaga, bo wpływa na produkcję śluzu i niby jest lepszy poślizg przy szyjce.

Iwo - P. obstawiał 21 jako jego dream day (bo my sobie taki zakład zrobiliśmy :p ), czyli też termin z ostatniego USG.

Agamemnon - no ciekawe co tam doktorek powie :)

Ludzik - to zależy od lekarza. Gdy przyszłam z tym zapaleniem ucha do laryngologa, to trafiłam na nafąfaną sucz, która z wielką łachą zgodziła się mnie przyjąć, ale po pacjentach - kazała czekać może 2, może 3 godziny. Poszłam do innej przychodni, a tam lekarz, gdy zobaczył moje skierowanie sam mnie wywołał. Endokrynolog też przyjmuje kobiety w ciąży i matki karmiące poza kolejką.

Asia - moje kocice to mają latane po kupie ;) A często jedna czatuje na drugą za drzwiami i rzuca się do zabawy. A teraz Tusia ewidentnie ma stracha i panikę - biega po mieszkaniu, ale nie w szajbie ;) a ucieka przed czymś. Wczoraj był spokój. Ona jest jakaś wrazliwsza - zanim ją wykastrowalismy, to podczas rujki, niby ze stresu, potrafiła wylizac i wydrapac sobie placki do krwi :( Martwią mnie takie akcje, bo stres jej nie sprzyja - ona ma ciężką wadę serca (kardiomiopatię przerostowa - serce rośnie do środka) i jak choroba ruszy, to będzie ciężko (tfu, tfu). A Finka z kolei jest jak Garfield ;)

Mona - to kciuki za dobre wyniki!

Cyntia wiem, że to wszystko należy szybciej zacząć pić, ale cóż lepiej późno niż wcale, w ogóle w najgorszym razie jeszcze 2 tygodnie przede mną, a w sumie prawie 3, bo lekarz powiedział, że jak wszystko będzie okej, a samo się nie rozkręci, to wywołanie będzie u mnie ok 3.10. Cyntia to razem rodzimy 21.09:) Mój M ma wtedy imieniny, córeczka w prezencie, dobry pomysł:)

Cyntia Padlam :-D
A moze ona ma jakas alergie na jedzenie na przyklad i wtedy sie wlasnie drapie. Moja szwagierka ma taki problem z kocurem swoim ze wiecznie wydrapany gdzies jest. Jak zaczyna to ida do weta bo strzala w dupe ze sterydow i sie nie drapie.
Moj kropek tez jak Garfield jak go noe ogole. Ja od jakiegos czasu po nerwie z klakami wszedzie wzielam maszynke do golenia facetow i opierdzielilam oby dwa na lyso ;-) petarda. Polecam bo sprzatanie juz teraz jest przyjemnoscia. Hihi

Mona kciukasy za posiew!

Mychunia a jakie szczegoly chcesz znac. Na stronie internetowej masz wszystko napisane gdzie i o ktorej. U nas beda w pazdzierniku. A w przyszly czwartek idziemy z Anka na warsztaty bezpieczny maluch :-)

Ostatnia edycja:
Mychunia nie rezygnuj:) jeszcze może informacje dojdą, w końcu jeszcze dwa dni.

Asia ale tak zupełnie na łyso te kotki załatwiłaś?:)

Moniaa kciuki za wyniki, ja mam jeszcze raz zrobić morfologię i mocz, może w pt pójdę. Ale oczywiście niekoniecznie, bo wolę na porodówkę:)

Ludziku tak na 1mm bo ta zerowka w maszynce nigdy do konca zerowka nie jest. Zostawilam glowy tylko i lapki hihi

To moje lysolki troszke odrosniete juz :-)

Załączniki

• 1410941421473.jpg
    1410941421473.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Asiu - ja sobie dalej pracuje i jakoś do mnie nie dociera ze przy dobrych wiatrach za miesiąc mogę na porodówkę się udać ;-) (w sumie za 3,5 tyg. mały będzie donoszony), :szok: choć ostatnio na tyle fajnie się czuje ze mi się całkiem przestało spieszyć ;-)

...ale mam już prawie wszystko ostatnie paczuszki dojada w tym tyg, nawet zakupiłam już liście maliny i wiesiołka, a propo jaki jest na nie przepis, od kiedy i ile?

Do góry