reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Susel najlepiej, jak już będziesz na etapie wózka to zdecydowanie musicie odpowiedzieć sobie na pytanie, gdzie będziesz jeździć wózkiem ( jakie masz otoczenie, lasy, chodniki) i tutaj decyzja o kołach - pompowane czy gumowe, duże lub małe:). Pytanie o gondolę i jej rozmiar to w sumie przy dzieciach rodzących się na zimę czy jesień to istotne pytanie:) Bo takiego malca przenieść zimą do spacerówki to może być czasem kłopot,, a dziecko po prostu może wyrosnąć z gondoli. Kolejne rzeczy na jakie możesz spojrzeć to jak składa się stelaż i jak się mieści do bagażnika:) kółka czy chcesz skrętne czy nie, rodzaj hamulca, amortyzatorów, wysokość wózka dobrze też dostosować do waszego wzrostu, są gondole, które są bardzo niskie i przy wysokich osobach mało praktyczne;:) To chyba wszystko na co kazał nam pan zwrócić uwagę wybierając wózek:)

mam wrażenie, że moje sny, które są pełne jakiś obaw wymazuję już z pamięci bardzo szybko, bo takie też są jakby co:) ale staram się ich nie rozpamiętywać:)

reklama
Ludzik ale mi to pięknie wytłumaczyłaś! Dzięki! Już sobie zapisałam całego Twojego posta i jak będzie czas to będę go dokładnie analizować :D

Dziewczynki dzięki za info. 5 minut od Towaru (to taka gromna hala sportowa głównie lodowisko) są 2 szpitale położnicze oba i tak biorę pod uwagę :) jednak os tow. się przyda. Bierzcie emkow?

Susel, jak przyjdzie nasz wózek i pojeżdżę nim to powiem CI, czy takie myślenie się sprawdziło i kryteria wyboru były rzeczywiście słuszne:)

Iwo, ja na tych, "będę mamą" byłam bez M, bo on ciężki czas w pracy miał, ale było trochę par, a teraz na ten cykl "jestem mamą" to pójdę sama, bo to od rana, więc M będzie w pracy:)

Hej
Ja od rana tak fatalnie sie czuje, że masakra. Brzucho mnie bolał, wymiotowałam i na dodatek było mi słabo :-(Przespałam 3h i jakos mi lepiej ale zadzwoniłam po mame i pojade po nią dzisiaj, żeby była na noc. Ech no i mi smutno, bo M powinien juz tu być i tak wszystko na raz.

suselku, myślę tzn obym doczekała tej wizyty. Bynajmniej nie chce się "rozpakowywać" dopóki nie ma M, a on będzie 20-21.09

dobra, jestem z Wami mentalnie

Agamemnon trzymaj się, oby to była jakaś chwilowa niedyspozycja. Zdrowiej i nie denerwuj się M niedługo będzie i wtedy maluch przyjdzie na świat.

A tak generalnie to po umyciu okna jak zwykle musimy się zrelaksować. Dziewczyny, ja ostatnio ciągle bym coś jadła, oszaleć idzie, Generalnie mam wrażenie, że mój brzuch się z dnia na dzień kieruje się coraz bardziej w dół.

MamoTomeczka, jak u Ciebie sytuacja, bo już długo milczysz, mam nadzieje, że jakoś pozytywnie choć trochę.

Grzanka właśnie czuję się coraz lepiej i mam chyba więcej energii:) a na pewno wielką potrzebę wicia gniazda, tzn dużo rzeczy mnie wkurza i sprzątam:) dzisiaj denerwuje mnie brak wody, bo bym chciała uprać firanki, które przed chwila zdjęłam (a propos jak M to zobaczy to będzie na mnie krzyczał), co prawda wybiórcza jest ta potrzeba sprzątania, ale coś wewnętrznie mi mówi, że dom powinien już być gotowy na tego małego stworka:)

reklama
Do góry