reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Iwo, a po co rożek?? przecież wychodząc ze szpitala trzeba malucha do fotelika włożyć, to tego w rożku nie zrobisz?? (y chyba, że TY mówisz o ciuszkach do szpitala na czas pobytu, bo my o tych do wyjścia:))
Julke rodziłam w kwietniu i było chłodno nawet w szpitalu więc opatulałam ja w rożek/kocyk. Do wyjścia to kombinezon i czapa - no ale u mnie to już późna jesień będzie :rofl2: Ja nie mam usztywnianego rożka wiec moge go jako małą kołderke użyć.

Grzanka - Julka uwielbiała byc w kokonie :-D

Asiula - no właśnie barkowało tu Ciebie i Anulki :-***

Julka - czekamy na foteczki!!!!!

A emek nie dość że pomalował to jeszcze posprzątał po sobie i okna umył. Kofany jest!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Iwo no właśnie kocyk mam po to w torbie dodatkowy, jakby tych szpitalnych otulaczy było małej za mało:)

A jakby któraś chciała na warsztaty się wybrać ( teraz wersja jesienna rusza, na wiosnę chyba Cyntia wygrała fotelik:) o ile dobrze pamiętam), jest wersja też dla mam już:) i można pójść z dzieckiem:) ja byłam na wersji "będę mamą" fajnie się słuchało nawet tych wykładów:) Warsztaty Mamo to Ja | Baby online, teraz jak dobrze wszystko pójdzie to się wybierzemy na ten drugi cykl:)

Cyntia85 -
mi dla noworodka to najbardziej pasowały pajace i teraz mam 14 takich od 0 od 3-4 miesięcy (całkiem małe i trochę większe), na wyjście wezmę pajaca i na to futerko - pajac z misia ....no chyba ze mrozem strzeli bo to może być i początek listopada to kombinezon, a jak się rozpakuje w połowie października i będzie ciepło to ...pajac i body ;-)

Asiu witamy!!!

Ja dziś "ważyłam" Adasia i ok 1800g ma wiec już brzmi poważnie ;-)

mychunia - to się może spotkamy ;-) nawet w sferze to to

Ostatnia edycja:
Dziewczyny i warto przygotować się do tego konkursu, bo jakieś nagrody mogą wam wpaść:) Fotelik był, ale też takie jakieś kosmetyki i inne (ja wygrałam jakieś kosmetyki inne bzdury):) Co prawda teraz jeszcze nic nie piszą o konkursie, ale ostatnio trzeba było napisać co to znaczy mamo to ja:) a no i za samą obecność też dostaje się gadżety:)

Przed warsztatami dostałam maila, by przygotować odpowiedź na jakieś pytanie, no to napisałam wierszyk i się okazało, że byłam jedyną osobą, którą się przygotowała. Reszta pisała odpowiedzi na szybko. Trochę głupio się poczułam nawet, że byłam taka nadgorliwa, ale co tam: mam fotelik :D

Warto iść przygotowanym. No co to za radość napisać wierszyk wart 400 zł :)

My z Anula tez idziemy na te warsztaty. W Trojmiescie sa w pazdzierniku.
Cyntia gratki nie wiedzialam, ze wygralas fotelik! Rewelka :-)

Agawa widok piekny,az sie tam wzruszylam :tak: tylko jeszcze caly czas w to chyba troche nie wierze ;-)
dobrze mi sie wydaje ze nie masz innych dzieci? mam takie pytanie (tez do innych mam po raz pierwszy) skad wiecie jaki wozek kupic? z opini w Internecie czy pan w sklepie? bo ja nie mialabym pojecia czego szukac.

Ludzik ja co chwile mam jakies glupie sny! jakis tydzien temu snilo mi sie ze krwawie! slyszalam ze ciezarne maja wiecej snow, ale myslalam ze to przechodzi ale po Tobie widze ze jednak do konca zostaje ;-) a jak czesto sa te warsztaty? wiesz moze czy do mojego kwietnia bedzie jeszcze jedna seria?

mamaTomeczka tez wlasnie widzialam zdjecia Ani! cudowna jest!! mam nadzieje ze poprawia Ci humor bo cos czytalam o problemach z mezem. strasznie mi przykro :-( wyglada na to ze to powazne ale mam nadzieje ze jeszcze sytuacja sie odwroci o 180 stopni i bedzie dobrze. trzymaj sie kochana!

czesc Asia! a Ty juz cos kupowalas? bo to w koncu juz bezpieczniejszy drugi trymestr :tak: brzuszek jest?

reklama
hej laski!

Asia witaj! :-)

Ja dzisiaj po KTG - wsio ok! Akuratnie robili mi je na bloku porodowym i obok w sali poród rodzinny trwał, ależ laska krzyczała dzizes :-pNa szczeście mnie to nie ruszało chociaż coś mi do gardła podeszło z lekka. Obok mnie leżała tez na KTG dziewczyna ale we wt ma umówioną CC. Oczy to miała takie :szok: (pierworódka). Następna wizyta dopiero 22.09 i tez mam sie stawić do szpitala, tam zrobi mi doktorka ktg, usg, i zajrzy tam i siam :-p
Po przedszkolu wpadła koleżanka z synem więc my ploty, chłopaki zabawa i czas do 19 zleciał - takie dni lubie :tak:
No i spytałam jeszcze co do szpitala trzeba to u mnie mało - 5 podkładów, dwie paki duzych podpasek, wode, koszule do porodu i klapki wrazie jakby się wody sączyły w trakcie i wsio. Więc moge stwierdzić, ze torbe mam spakowaną aż nadto :tak:
No a na wyjście ja ubieram Młodego tak: body, pajac + taki pluszowy kombinezon i wsio. Jak zimniej bedzie to okryje jeszcze go kocem, a jak ciepło fest to bez kombinezonu i jedynie kocyk. Ja teraz mam zamiar nie przegrzewać, zimny chów :cool2:

Do góry