reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Susel witaj po tej stronie i gratuluje!
Zeberka gratuluje!

Ja juz sie trochę ogarnelam z mała. Mieliśmy małe problemy wagowe, mała zgubiła za dużo po porodzie, 12% norma jest do 10 i jeszcze jesteśmy monitorowani. Co drugi dzień przychodzą i ja waza. Dzisiaj polozna stwierdziła ze wydaje jej sie ze mała była złe zwazona po porodzie bo nie wyglada na to żeby ważyła 3240, wzrostu ma tylko 46 cm ( straszna kruszynka). Żeby podbić wagę kazali dokarmiać mała butla i tak tez robimy. Średnio dziennie przybiera 20 gram.
Jeszcze kilka dni i wrócę do Was! Maź ma ostatni tydzień urlopu a od czwartku dzieci wracają do szkoły. Mam nadzieje ze jakoś sie będę wyrabiać.
Po karmieniu uciekam spać. Buziole dziewczyny:*

reklama
witajcie w sobotni mglisty poranek:)

Phobe to chyba rzeczywiście źle ją zważyli, bo w sumie naprawdę masz malutką kruszynkę:) Ale dobrze, że wychodzicie na prostą:) Trzymam kciuki, co by ładnie przybierała, a przyjdzie czas co ona sama nie będzie przybierała, a jak to wszystkie kobiety będzie chciała schudnąć:)

Widzę w ogóle, że zdecydowanie panuje radość z końca wakacji, bo wszystko wróci do normy:) - i dobrze Mamusie wszystkie odetchniecie, a i prościej będzie opanować domowe ognisko:)

Benefica pozytywnej szybkiej przeprowadzki i żeby net do Was dotarł:)

Agamemnon
nie marudzimy że chce nam się spać:) wiesz, żeby potem nasze dzieci nam dały spać:) a nie nasze maluchy potem powiedzą " marudzicie, że ciągle w tej ciąży chce Wam się spać to ja Wam nie dam pójść spać teraz, jak jestem po drugiej stronie brzucha":)

MamoTomeczkaiAni
a Ciebie malutka już wykończyła, ze do Nas nie zaglądasz:) mam nadzieję, że jednak nie i możesz sobie trochę poodsypiać ten trudny początek:)

Mojego M ciocia dziś na śniadanie do nas przyjeżdża:) i potem jedziemy do moich rodziców:) jadę na plotki przed porodem do mamy, bo pewnie już potem to dopiero po porodzie się zobaczymy, jak oni tutaj do Nas przyjadą, to pewnie jutro rano się do Was odezwę:)

Hej!
Kurde obudziłam się po 1 i zasnęłam chyba o 2:30. Czyli nie służy mi wczesne pójście spać :-pNajgorsze, że wstaje rano i nic mi się nie chce.....kiedy włączy mi się wicie gniazda :confused:Bo jak na razie to się nie zapowiada :-p Dzisiaj mama przyjeżdza, trzeba robić słoiki i na samą myśl dostaje już drgawek :baffled:Oj ciężki dzisiaj będzie dzień.....

benfica zatem do napisania za 2 tyg! Może akurat szybciej coś załatwisz z netem wiec się odzywaj :tak:Powodzenia!

Phoebe fajnie, ze się odezwałaś! Dobrze, że już na prostą wychodzicie :tak:Pewnie strachu się też najadłaś nie? No to czekam do czwartku , dzieci do szkoły, a Ty choć na chwile do nas :-)

Ludziku, no to miłego dnia w gościach :happy2: Eee postraszyłaś mnie tym marudzeniem no to ja już nie będę :-p Kto razem z nami ma jakoś termin? Cyntia no nie?

hejka
U mnie goście. Właśnie pojechali na dalsze wojaże zakupowe a ja po ikei ma dosyć i robię odbiadek :-D Kupilśmu wanienkę dla Alusi (jest dosyć mała w porównaniu do tych sklepowych) kocyk polarowy, prześcieradełka, fotel bym miała gdzie karmić i bujać maluchę i mnóstow rzeczy które nie zamierzasz a i tak kupujesz bo nagle okazują się przydatne.

Benfica
- do zobaczenia i koniecznie nbędziesz musiała pochwalić się nowycm lokum

Mama Tomeczka - Anula nie śpi w dzień czy woóle czały czas? :confused:

Agamemnon - widze że u ciebie pracowity dzień :szok:

Phoebe - będziemy czekać!!! Jak na taki wzrost to mała ma super wagę :tak::tak::tak:

buziaki weekendowe ;-***

dzień dobry

Mamusie dzielnie sobie radzicie z maleństwami :) gratki :)
Phobe- maleńka faktycznie króciutka- ale nadrobi- nie martw się! waga tez sporo skoczy w gorę :)

Mychunia- niestety glukoza nic fajnego- jak coś to wez cytrynke chociaż mi bardziej podchodziła bez :) wynik po 2 godz miałam 92- moja malutka ze mnie wyssała cały cukier

U mnie jutro leci koniec 34 tyg- 10 września idę na wizytę i ustalenie terminu cc :) już się nie mogę doczekać- bo już mam dość- kręgosłup dostaje w kość :/ :no::no: NA OSTATNIEJ WIZYCIE CÓRECZKA ważyła prawie 2 kg- ciekawe ile jeszcze urośnie do temrinu- już wszystko mamy przygotowane dla niej- tylko musze torbę spakować :)

Pozdrawiam serdecznie

Iwo łożysko już wysoko nad główką :) podniosło się i już wszystko dobrze:) :-):-):-)

wybaczcie jestem po wakacjach z 3 facetami w domu :) cieżko się ogarnąć :)

Dobry wieczór :)
Może i ja się nieśmiało przywitam :zawstydzona/y:

Podczytuje ale jakoś pisanie mi nie wychodziło, postaram sie poprawić

U m nie wszystko ok, leci 35 tc, nie wiem kiedy to zleciało. W środę mam wizytę i ciekawa jestem co lekarz powie, mam wtedy też dostać skierowanie do szpitala na cc i musze jechać sie "zapisać"

pozdrawiam serdecznie

witajcie

Strasznie mi Was brakuje, ostatnio wcale się nie udzielam. Trochę mam na głowie i kompletny brak czasu.

Agniecha
niesamowite jak to zleciało, już jesteś na końcówce :) może uda nam się kiedyś spotkać we wrocławiu na spacerze z mlodzieża ? :)

Agamemnon Ty tez juz na końcówce :)

Suselku nawet nie wiesz jak się cieszę, że jesteś tutaj :) Strasznie mocno Ci kibicuję :)

Phoebe tez miałam taki problem z dwójką, nie chciały przybierać i w szpitalu, żeby nas wypuścili musiałam dokarmiać sztucznym ale po przyjeżdzie do domu już tylko cyc :) Trzymam kciuki, za szybko powrót. No a przede wszytskim gratuluję wyczekanej córci :)

U nas tak nie za wesoło, oprócz spraw których nie będę Was męczyła wyniki badań słuchu Fabianka nie są zbyt dobre. Kilka dni temu byliśmy ponownie mu zbadać słuch i zadnej poprawy, za 3 tygodnie bdzie miał dokłądniejsze badania. Strasznie sę boję, sama próbuję wychwycić jego reakcje ale raz wydaje mi się, że slyszy innym razem ze nie :/
Fabianek robi kupy raz na tydzien raz na 10 dni i to musze mu w tym pomagac wiec czesto sie meczy i wieczorami płacze i marudzi.
Poza tym wszystkim radze sobie całkiem nieźle, całymi dniami jestem sama z maluchami i jest całkiem ok, tylko brak czasu na przyjemności itd ale jak podrosną to sobie odbiję :)

reklama
Hej!
Jeny dziewczyny zaczyna mnie brać swędziawka :-(Od czasu do czasu coś takiego mam, od początku ciązy mi sie nie trafiło. Zaczyna swędzieć mnie całe ciało a w szczególności dłonie, stopy. Puchną i przeraźliwie swędzą :-(Właśnie będę pić wapno, jak do wieczora nie pomoże to chciał nie chciał muszę łyknąć tabletkę. Ech.....:-(
Wczoraj 2h byliśmy na grzybach. Ależ zatrzęsienie! No ale teraz mam problem, nie mam gdzie wysuszyć :baffled:

mamoTomAni Młoda w dzień czy w nocy daje czadu? Ja znosę wszystko abym tylko troszkę nocy mogła przespać, bo ja nie wyspana = zła :dry: No to jak zaglądasz i czytasz to przeczytaj, że brak Cię tutaj!

iwo hehe tyle nakupiłaś, że ja nie nazwałabym tego przypadkowymi zakupami :-pJaki masz fotel, poka??

MonaG, agniecha
a czego macie skierowanie na cc jeśli można wiedzieć??

wikki nooo już jakoś ciągnę ten wózek ku końcowi ;-)
Kurcze nie dobrze, że te badania nie wyszły dobrze, a powiedz co lekarze mówią, że ew aparat czy co? Bo ja zielona w temacie.
No a z kupkami to tez widzę, ze nie teges, a dajesz mu coś? Masaże robisz?

Do góry