reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Benfica kurczę, mam nadzieje, ze bardzo mocno nie boli. I że szybko sie ten zastój rozejdzie. &&&&&& tego sie boje najbardziej - kłopotów z karmieniem. Bardziej niż porodu. Hehe....

ludzik, Agamemnon gratuluje pięknych wizyt. Agamemnon wstrzelicie sie jak mąż przyjedzie skoro tak czujesz. Zrobicie sobie prywatny masaż szyjki:))

Suseł ja byłam na zwolnieniu, bo miałam straszne katarzysko, które wcale nie za bardzo prżechodzi, bo to od zatok. A ze miałam tez troche mdlosci, to postanowiłam sie polenić, a co! Ale juz wrocilam do roboty. I ja troche odetchnęłam dopiero w ostatni piątek po USG genetycznym.

Aerobik fajny, ale powala. I .... Niestety najstarsża w grupie chyba jestem, ale za to na razie z najmniejszym brzuchem:)) hehe.... Boże takie młode te dziewczyny ciężarówki mi sie wydają, takie zgrabniutkie w ciazy. Ja tez gruba nie jestem, ale widze po sobie ze juz starość nie radość. Pocieszam sie, ze te pryszcze które mi teraz od hormonow wyłażą, to mnie skutecznie odmładzają . Hehe... No nic... Grunt to optymistyczne podejście do życia.

Sviskam Was. Milych snow.

reklama
hej dziewczyny :tak:

standardowo jak mam iść oddać mocz nie śpię od 3 lub 4, a dziś może bym jeszcze usnęła gdyby mnie komar tak nie pogryzł, że nie umiałam usnąć :wściekła/y:

dziewczyny cieszę się, że po wizytach same dobre wiadomości :tak:

ja uciekam zaraz na glukozę :baffled:

Agawa, jak ja zaczynałam chodzić na ćwiczenia w 16 lub 17 tygodniu, to też u mnie brzucha nie było i jak pani mówiła łapiemy się pod brzuchem to się śmiałam:) teraz nie chodzę, bo miałyśmy się oszczędzać, ale teraz w domku zacznę trochę ćwiczyć, w końcu może niektóre ćwiczenia coś przyspieszą, bo ja to raczej czuję, że Zośka postraszyła, ale się nie będzie spieszyć:)

Mychunia trzymaj się na glukozie:) - bądź twarda, i się jej nie daj:)

Gochson my generalnie mamy pokój drugi, ale to salon z kuchnią i na razie na kanapę się przenosimy, jak w tv wieczorem coś oglądamy, ale nie jesteśmy pewni czy nie zaśniemy. na szczęście nic nie musieliśmy wyrzucać z naszej sypialni, co by młodej meble się zmieściły, bo po
prostu przez trzy lata nie zebraliśmy się i nie kupiliśmy biurka:) i dobrze:) a i tak trzeba pomyśleć o kredycie i czymś większym, ale te decyzje są tak skomplikowane, że jeszcze nie chce nam się o tym myśleć:)

a my dziś wyspane już o 6:) a wczoraj chyba po 24 zasnęłam:) w ostatnim miesiącu ciąży coś się zmienia i nie potrzeba nam tyle snu chyba:)

Cześć babeczki :-) i znowu mam do nadrobienia :zawstydzona/y:

Wczoraj pojechałam na wizytę do gina i się nasiedziałam 2h i nie przyjechała baba wstrętna :wściekła/y: musiałam się przerejestrować na następny wtorek bo już nie mogłam na nią czekać bo mała już do karmienia się budziła i musiałam zasuwać do domu :wściekła/y: mało tego jak wróciłam dostałam dreszczy i wszystko mnie bolało wzięłam więc termometr mierzę a tu 39 stopni :szok: patrzę na Kubę też taki niewyraźny, mierzę mu temperaturę, a tu 38,5 :szok: więc dziś trasa do doktorka rodzinnego :sorry2: masakra jakaś :dry: mieliśmy jechać na weekend nad morze trochę odetchnąć i lipa z wyjazdu pewnie będzie :-(

gochson karmię piersią :tak:
mychunia ja też dziś wstałam o 4 zabiłam komara i już nie zasnęłam :sorry2:
agamemnon moja niunia też miała większą główkę :tak: sądzę że to chyba normalne :tak:
benfica współczuję bólu :baffled: mnie też od wczoraj coś prawa pierś boli i w sumie nie wiem od czego :sorry2: mała jak ciągnie to trochę boli ale daję radę, mam nadzieję, że samo się rozejdzie

babeczki z brzuszkami proszę o siebie dbać i oszczędzać siły :tak:

ok, ja uciekam bo młody już się obudził i pomału do doktorka będziemy się szykować

miłego dzionka :-)

O ja cie!! Mam 3 z przodu :-D

Ewka
- wczoraj znajoma o 19.00 zrobiła mi kawę rozpuszczalną i do 24.00 nawet nie ziewnęłam :szok: obudziłam się o 3.00 i nie spałam przez kolejne 1,5. Młoda dziś idzie do kina z sąsiadami to chyba zalegnę jeszcze :-D
Daj znać co z Wami? Cóż to za choróbsko akurat gdy szkoła się zaczyna.....

Ludzik - ja też zaczełam sie zastanwiać czy nasz organizm trenuje czuwanie przed porodem

Dziewczynki czym prałyście tapicerkę wózka? Ja mam jakiś Vanish do tapicerek ale waham się co z gondolą w środku :confused:czy to nie za mocne?
A no bo wczoraj zakupiliśmy wózeczek :cool2: czerwono- srebrny.

Ostatnia edycja:
Iwo - ja zamierzam przeprac ręcznie albo może w pralce na ręcznym praniu wysciolke gondoli i tapicerkę fotelika w Loveli.
Kupiłam nowe, ale naczytalam się o tym, że jakiś czas temu maxi cosi dostał ocenę niedostateczną za zawartość substancji toksycznych i rakotwórczych w tapicerkach. Więc co szkodzi przeprac :)

A, Iwo, 100 lat, Kochana!!!!

Ostatnia edycja:
Iwo ja przeprałam tapicerkę fotelika po prosto ręcznie w płynie do prania ręcznego, jaki mam w szafce ( kupowałam używany i dlatego prałam). A o praniu wózka nie myślałam nawet. ale może to wnętrze jakoś przepiorę. Ale to najpierw trzeba go zamówić, musi przyjść itd, a idziemy zamówić go 1 września, więc albo będzie chwilę przed porodem, albo zaraz po:) na pierwszy spacer jakby co poczekamy z Zosią na wózek:)

A jak któraś ma blisko Super - Pharm to warto wybrać się tam ( wcześniej można zobaczyć co jest w promocji), bo wczoraj i dziś z tą karta ich jest bardzo dużo różnych promocji. ( Pieluszki Pampers 2 80szt 34,99 - po przejrzeniu mnóstwa już sklepów i promocji wydawało nam się to dobrą ceną.). a i parę innych rzeczy jeśli któraś ma braki w półce z kosmetykami:)

Cytnia kochana urodzinową 3 to mam z przodku juz 4 lata :-D:-D:-D. Spójrz na mój suwaczek :cool2:

Ludziku - nówki to bym chyba nie prała tylko na balkon wystawiła by wywietrzało

Ja już wyprałam :-D - to co zdjęłam uprałam ręcznie a wnętrze gondoli i pokrycie fotelika w Vanishu samą pianką.

reklama
Iwo - :cool: oj tam, oj tam :-D Myślałam, że tak się cieszysz z wieku :-p
To w takim razie gratuluję przebycia 3/4 ciąży :happy2:

A to wózek Adrianka (w tle łóżeczko i imię, które uszyłam :-) ):
DSC_4801.jpg
DSC_4811.jpg

Załączniki

• DSC_4801.jpg
    DSC_4801.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC_4811.jpg
    DSC_4811.jpg