reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
o takie literki nad łóżeczko Zosi też by były fajne, a może z decoupage bym takie zrobiła:) Cyntia podsunęłaś mi pomysł:) a wózek super:) to tylko z wrześniówek ja nie mam wózka:)

Grzanka - chętnie bym poszyla, ale nie mam już niestety wystarczająco materiału (zamawialam z internetu ze strony srebrnaigla.pl).

Wczoraj próbowałam uszyć taki minikocyk z metkami, ale to, co wczoraj było z moją koncentracją to masakra. Wycielam krzywo, prulam 2x, rozlalam kawę zbożową na kanapę i zgubiłam igłę.

Czesc dziewczyny! Dostalam dzisiaj wyniki badan, ktore robilam w czwartek i wszystko raczej ok, a beta z tego dnia (chyba 14dpo) to 560!! strasznie duzo mi sie wydaje! pamietacie jeszcze czy to normalne? a poza tym to zastanawialam sie nad moim wynikiem TSH(2,51). Czy ktoras z was miala problemy z tarczyca i wie czy to ok? wizyta dopiero za tydzien a ja panikuje :sorry2: do tego brak objawow dodaje mi stresu!

Ludzik fajna posciel!

agamemnon to juz tak niedlugo!! ale super! a ten Twoj synek to maluszek jeszcze!

Gochson to mnie nie pocieszylas :-D 19 tydzien a Ty nadal w strachu? no co Ty! tak daleko zaszlas to juz wszystko bedzie dobrze!!

benfica kurcze, ja pamietam jak Ty czekalas na @ i testowalas jakby to bylo wczoraj, a Twoj maly ma juz ponad 3 miesiace! ile my sie juz czasu znamy dziewczyny! :tak:

Agawa a lekarz pozwolil Ci cwiczyc czy nie pytalas? ja narazie mam zakaz wszystkiego. chodzilam na joge wczesniej i tez nie moge :-( ale moglabym nawet lezec, byleby sie udalo ;-)

ewka zdrowiej kochana!

iwo, Cyntia ladne wozki! Cyntia piekne to imie uszylas!!

Susel nie panikuj!!!!! wszystkiego dowiesz się za tydzień, a jak się boisz to idź już do lekarza:) i Cie może uspokoi:) A to nie pościel ( niestety nie znalazłam takiej), to kocyk:) który wykorzystuję jako narzuta:) pościel z nieśmiertelnym Kubusiem Puchatkiem:)

suseł - beta jak najbardziej ok. najlepiej jakbyś powtórzyła za dwa dni i zobaczyła czy prawidłowo przyrasta :) tsh na granicy... jedni lekarze mówią aby nie była większa niż dwa inni niż 2,5... ja miałam 3 i musiałam zbijać... możliwe, że dostaniesz najmniejszą dawke albo będzie do obserwacji... bądź co bądź nie ma powodów do paniki... szkoda, że nie masz ft4 zrobionego - wynik wtedy jest bardziej czytelny...

ja po powrocie z glukozy zdrzemnęłam się godzinkę, mąż po obiedzie stwierdził, że idzie się zdrzemnąć i jeszcze godzinkę z nim pospałam :-D

suselku beta super :tak: ja objawów na początku też nie miałam :tak: TSH masz odrobinę za wysokie więc pewnie na wizycie lekarz da Ci jakieś leki na zbicie ja też biorę cały czas :tak:

Mama Tomeczka nie martw sie:) Tomciowi na pewno nie zaszkodzi troche doroslosci a niedlugo wszystko sie unormuje i bedziesz miala dla niego wiecej czasu i dla siebie tez. Wpolczuje nocek- co moze byc Ani? 3maj sie kobitko i pisz w razie co:)

cyntia Ty zdolna bestia jesteś :-D ja z szycia to umiem guzik przyszyć i dziurę zaszyć i koniec :-p łatwiej mi np. rury od kanalizacji pozgrzewać niż przy maszynie siedzieć :-p

iwo wózeczek ładny :happy2: a ciężki? Bo ja się ten mój natacham, że hej :dry: my mamy z dużymi piankowymi kołami i waży chyba z 14kg plus Grześ :nerd:

ewka jak Grześ jadł z piersi, to miałam pod koniec tak, że mnie strasznie bolały brodawki, bo on jakoś dziąsełka na nich zaciskał... potem mi się chyba afta zrobiła... ale teraz przy laktatorze jak zaczynam ściągać, to też mnie bolą na początku...

suselku a to Ty mnie namówiłaś, żeby zrobić teścik mimo, że mi pierwszy nie wyszedł, testy ovu mi nie wychodziły i do tego na usg dr mi powiedział, że lada moment będzie @ aż mi się łezka w oku kręci jak sobie to przypominam... :rolleyes2:jeśli chodzi o TSH, to faktycznie szkoda, że nie miałaś ft3 i ft4, ale ja Ci powiem, że mi jak w ciąży skoczyło TSH, to euthyrox dostałam dopiero jak miałam 3,7 albo 3,9, a wcześniej jak miałam 3,1 to nie brałam... ale podobno im niższe tym lepiej, wiele publikacji podaje, że bezpieczna granica to 2,5, więc myślę, że u Ciebie jest ok, ale będziesz musiała kontrolować :happy2: a wysoka beta... albo bliźniaki albo chłopczyk :-D:-D:-D

mamaTomeczka :* ja też się o bele co rozklejam... i też mi szkoda Gabrysia, bo musi iść na wiele ustępstw, bo stety niestety mama teraz jest przede wszystkim dla Grzesia... i jak patrzę na Gabrysia czasem, to jest mi tak strasznie przykro, że nie mogę mieć czasu, choć troszeczkę tylko z nim :-( wiem, że to przejściowe, ale on już nigdy nie będzie miał tych 3,5-4 lat... przytulamy się ile możemy, ale ja czuję, jak to jest mało :-( a zaraz pójdzie do przedszkola i mama pewnie będzie na dalszym planie :-(

Cześć :happy2:
My jutro wracamy do domu i powiem Wam, że chyba się cieszę... :sorry2: umęczyłam się na tych wakacjach, bo albo na plaży stałam i bujałam wózek :-p a jak nie byliśmy na plaży, to albo go pchałam albo kogoś nosiłam :-p normalnie jakbym do jakiejś pracy fizycznej przyjechała... plus taki, że Gabryś z nami pobył, głównie z tatą - dobrze, ale mnie za mało czasu na spędzenie z nim dali... a założenie było inne :baffled: teraz przyjdzie nam ogarnianie się w domu... najchętniej to bym dziś usnęła i obudziła się za jakiś tydzień... :baffled:

Miłej nocki :*

reklama
Hej!
Wczoraj miałam pracowity dzień to nawet nie miałam jak zasiąść :tak:
Z mamą od rana robiłyśmy marchewkę do słoików i tak oto powstał dziem marchewkowy (taki dzemo-mus) i marchewka do sałatki :tak:Mamcia mi również pomyła okna, ja przeprałam firanki i uszyłam sobie do kuchni zazdrostkę.:tak: No a potem odwiozłam ją do domu i u siebie byłam po 19stej.
Jak przyjadę z przedszkola to musze nastawic pranie i zająć się cukinią do słoików. Nie chce mi się ale szkoda jej wyrzucić :sorry2: No i pogoda ma być to może posadzę tulipany co by wiosną oko cieszyć :tak:
Na jutro mam zaproszenie na pępkowe do przyjaciółki więc chyba H nie pójdzie do przedszkola i tam skoczymy. Poza tym jutro ma być pierwszy spacer :-) No i tak....

Gochson, no zobaczymy z tym masażem. Myślę, że jak nie będzie rozwarcia to mnie też nie ruszy. W każdym bądz razie jakbym nie urodziła w terminie to 29go mam sie stawić w szpitalu i 30go dadzą mi oxy. Ale nie zakłądam tego scenariusza ;-)

Ludziku, dobrze, że po Twojej wizycie też wsio ok! :-)Co do spania to mi się zmieniło tylko na tyle, że potrzeba mi go więcej :-DŚpię jak zabita w nocy, a i nad ranem tak mi ciężko się dobudzić ze to koszmar jakiś.
Super Pharm mam jakieś 170km od siebie :dry:Faktycznie, cena dobra. Ja zamówię chyba z Allegro bo nie mam gdzie kupić taniej.
benfica mówisz, że Einstajny będą ? A niech będą, żeby tylko kasa z tego była :-D No własnie identycznie sobie wyobrażam pobyt nad morzem z dwójką dzieciaków :zawstydzona/y:Mimo, że teraz z Hubertem to było super bo juz sam się zajmował sobą. Jeszcze rok temu było marudzenie, ze chce zamek, ze to ze tamto i człowiek nie poleżał zbytnio jakby chciał, no a w tym roku super.

Agawa prywatny masaż szyjki to ja pewnie, ze wykonam :-DO ile jeszcze dam radę i będę na tyle "ruchawa" :-):sorry2:Haha mówisz, że odmładniasz się pryszczami? Eee przestań. Mogę wiedzieć ile masz lat? Bo ile byś w sumie nie miała to przy takiej jakiejś osiemnastce zawsze człowiek będzie wyglądał kiepsko, choć.....widziałam różne te osiemnastki :-pW ogóle już gimbuski wyglądają jak stare baby.

mychunia, fajnie ze glukoza wyszła dobrze, inaczej być nie mogło nie? ;-)

ewka kurczę, zdrówka! Skąd byście przytargali jakąś zarazę?:confused:Mam nadzieje, ze to nic poważnego i krótkotrwałe będzie. No i żeby Młoda się nie zaraziła. Napisz jak tam dzisiaj.

iwo hehe no też pomyślałam o 30stych urodzinach :-)
Wózek fajny, też mi się takie podobają no ale na mojej wiosce to bym daleko nie ujechała dlatego mam koła jak monster truck :-p(jak to mówi Hubert).

Cyntia wózek super! No a literki są czadowe! Zdolna jesteś, możesz za mąż wychodzić :-D
Czym je wypychałaś??

suselku no maluszek ale myślę, że ciała nabierze :tak:Ja tam na betach się nie znam ale czuje w kościach, że będzie to syn :-)

mamoTomAni kochana, no czasem tak się wszystko alles do kupy zbierze i człek się rozkleja. Kochana, choć przytulę do jeszcze niewymemłanego cyca :-)

Jeny lece bo już ta godzina, ze musze z chawiry jechać, potem będę

Do góry