reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczynki
Od rana sprzatam bo rzeczy z komody trzeba gdzieś upchnąć i to z taką gracja by bałagan się nie zrobił :cool2:z tego wszystkiego cukru nie zmierzyłam :wściekła/y:ech zrobię to po II śniadaniu.

Ludzik - ty wklejasz listę szpitalną a ja z chiny nie wiem gdzie powinnam rodzić :confused: mam 4 opcje i żadna nie wydaje mi sie dobra........

Cyntia - ja zamierzam krótko w niej kąpać. Z młodą tez szybko przeszliśmy do dużej wanny :sorry2:

Agamemnon - nie będe oryginalna i też postawię na 3kg :-D

Benfica - a bierzesz witaminki dla mam karmiących? Może to by poprawiło stan włosów :confused: a fruzure można podtapirować i będzie sprawiała wrażenie większej :tak: odradzam tylko szampony "pogrubiające" bo po nich tylko włosy się elektryzują :wściekła/y:

reklama
Ludzik - tylko ze te lustra w przymierzalni zdaje się wyszczuplają :eek: a tak poważnie to mi tylko brzuch i cycki urosły, dalej chodzę w własnych dżinsach - niskie biodrówki, zapodam fotkę wieczorem jak nie zapomnę

Cyntia85 -
ja z córka miałam wanienkę dużą na stelażu (taka najbardziej popularna ok 100 pewnie maiła) a od 5 mis. ja wstawiałam do normalnej bo mała chlapała, teraz będę mieć wanienkę mała (przy maleńkim dziecku szkoda wody (u mnie tez miejsca) a kąpiel trwa chwile :happy2:, na a jak już będzie siedzieć to wylatuje do brodzika - taki bardzo głęboki mamy że nawet ja się wykapie jak się uprę.

Co do lokum dla małego to do 5-6 miesiąca będzie spać w koszu Mojżesza bo do naszej sypialni nie wejdzie łóżeczko (córka to przez pierwsze 2 mies. spała na podłodzie w torbie od wózka -- taka wyrodna jestem), a jak mały wyrośnie z kosza to pójdzie do pokoju obok, ale jeszcze nie wiem do czego :confused:

Termometr mam zwykły elektryczny i dawałam rade

Iwo - ja rodzę tam gdzie córkę, mam bardzo miłe wspomnienia i z pobytu i z porodówki (zresztą u mnie to jedynie 3 opcje wchodzą w grę, to co wybrałam to duży wojewódzki i w razie czego i tak się trafia)

Cyntia, termometr okej, wczoraj na początku trochę szalał, ale dziś już pokazuje dobrze:)

Gośka dla mnie te lustra po prostu zniekształcają:) i to światło w sklepach jest według mnie przerażające,

Iwo ja szpital wybrałam chyba jeszcze przed zajściem w ciąże:) i tak mi się wydaje, że to mi daje taki spokój, że wiem gdzie, co i jak:), a i M obmyślił już sobie trasę:)

Ludzik - dzięki bardzo!
A jak się ten termometr sprawuje? Też mnie interesuje ten model.
Cyntia napiszę ci jak u nas. My mierzymy od czoła do skroni (tak mówił aptekarz) i oboje z emkiem 36,7 a młoda 37. Przy gorączce u młodej też się sprawdzał.

Ludzik, Gosia - u mnie nie ma faworyta
szpital 1 - tam gdzie kontoluje cukrzyce, odermontowany, dobre opinie aczkolwiek wysoki stopień referencyjności i mogą rodzącej nie przyjąc i odesłac do szpitala nr 2 kilka przecznic dalej

szpital 2 - tam gdzie rodziłam Julkę, wspomnienia z porodu i opieki przeciętne albo z wiekiem mam większe wymagania. Teraz doczytałam że zmienili polityke od 2013 i podobno jest tam fajnie.

szpital nr 3 - szpital w którym pracuje ginka, olbrzymi oddział połozniczy, ma dobre opinie aczkolwiek trochę daleko

szpital nr 4 - szpital w którym rodziła teraz moja kumpela, lekarze cudni omawiają z tobą plan porodu, robią wszystko by cię nie bolało, opieka dobra aczkowiek przed remontem i warunki na położniczym spartańskie reszta odremontowana

Ostatnia edycja:
Iwo to rzeczywiście wybór ciężki:) każdy ma plus, jak i minusy, rzuć monetą:)

Ostatnie zakupy apteczne poczynione:) Została na liście wanienka, przewijak, wózek:) i mamy w domu wszystko:)

Cześć Dziewczyny!

Iwo ja tez sie nad tą wanienką zastanawiam. A moze jeszcze lepsza by była taka z anatomicznymi wypustkami plastikowymi w środku? Ktos taką ma? I ostatnio stwierdziłam, ze musimy mieć wanienkę na jakimś stelarzu, bo do wanny na prostych nogach nie włożę, kręgosłup mi pęknie. Bez sensu to....

Suseł piekne dwie krechy. Teraz uzbroj sie w cierpliwość, piekny uśmiech na twarz i optymistycznie czekaj na wizyte. Wspieram Cie duchowo, ale wierze, ze wszystko bedzie pięknie. Zobaczysz!

Witam
Ja jestem w tej dobrej sytuacji ze w sumie wszystko mam po synku. Jedyne co musze kupic to przewijak, no i lozko dla synka bo do teraz spi w lozeczku tylko ma wyciagniete szczebelki, wiec dla niego bedzie nowe lozko a dla dzidzi lozeczko. W sumie ciesze sie ze nie musze za wszystkim latac, a jak bedzie corka to i tak na poczatek moga byc ubranka po synku bo sa w sumie unisex.
Ja mam wanienke profilowana - tak sie chyba nazywa, nie trzeba trzymac dziecka bo samo lezy no i to komfort dla kregoslupa. A stelaza nie kupowalismu tylko kapalismy na stole.

reklama
Ludzik no ja wlasnie chcialam mala roznice wieku. Miały byc 2 lata roznicy ale nie wyszlo wiec beda 3, no ale moze nawet lepiej bo chyba bym rady nie dala z noworodkiem i zbuntowanym 2-latkiem. Niby mniej wydatkow ale wiecej sie trzeba nalatac z dwojka.

Do góry