reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
ja od rana z teściową i szwagierką ukisiłam 40 kg ogórków i zrobiłyśmy 2 siatki papryki czerwonej :-) tzn ja myłam słoiki, obierałam czosnek i kroiłam paprykę, resztę one bo ja nie dałam rady pomóc więcej:-(

a jutro glukoza :szok:

Gośka o wlasnie o taką mi chodzi. :tak: N apisz prosze, czy ten stelaż sie składa i czy jest stabilny? Bo wyglada na średnio stabilny, ale moze to tylko wrażenie? Potem widziałam takie stelaże rodzaj półki ale to mi sie znowu wielkie wydawało. Ale jak sie u Ciebie sprawdziło, to sie tez na takie zdecyduje. Pls napisz wszystko co Ci na ten temat przyjdzie do głowy. :)) z góry dziekuje:)) :-)

Uciekam dziewczynki, bo mi sie czas bardzo skurczył. Wrocilam do pracy od pn po 3 tyg laby i teraz nie moge sie wyrobić. A chce na 18.30 iść na aerobik - zajęcia " aktywne 9 miesięcy". Moje pierwsze zajęcia:))

Ludzik a gdzie wrzucalas zdjecie kacika malenstwa? macie jakis oddzielny watek do tego? zawsze lubilam ogladac pokoiki/kaciki maluszkow :blink:

Gochson i Agawa, wy tez po przejsciach. kiedy troche odetchnelyscie w tej ciazy?
Agawa przegapilam chyba, dlaczego ostatnie 3 tyg nie bylas w pracy? urlop czy cos sie dzialo?

iwo cale szczescie ze wszystko sie dobrze skonczylo i teraz Twoje zmartwienia to zakupy dla maluszka ;-) mam nadzieje ze tez sie niedlugo bede zastanawiac tylko nad zakupami ;-)

przepraszam ze wiekszosci nie odpowiadam, ale w tematach noworodkow, zakupow, szpitali i porodow zupelnie nic nie wiem :sorry:

nie tutaj gdzieś w temacie, ale dla Ciebie powtórzę:) unnamed.jpgTylko muszę jeszcze coś nad łóżeczko wymyślić:)

Załączniki

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 30
Ja już po wizycie, nie wiem czy wyśle mi posta bo net szwankuje coś :dry:
Młody waży 2,600. Ma jak na dzien dzisiejszy główkę ciut większą od brzucha ale to ponoć o niczym nie świadczy i może się wyrównać. Wody płodowe są ok.
Na 8.09 mam się stawić na KTG no a 22.09 mam być u doktorki na wizycie i wtedy ew zrobi mi jakiś masaż szyjacza co by ruszyło bo mówiłam, że męzu jedynie na 2tyg przyjeżdza i chciał nie chciał musi się ruszyć choc ja w kosciach czuje, ze damy rade ;-)
Dobra lece szykować spanie, jak net da to będę potem:tak:

mychunia to pracowity dzien masz za soba
susel ja dalej jakas taka w strachu i przed kazda wizyta mam stresa. Teraz zaczelam czuc delikatne pukniecia wiec jest lepiej. Mysle ze jak juz beda regularne ruchy to sie uspokoje, no ale znowu mam lozysko nisko wiec kolejny stres
ludzik a maluch w osobnym pokoju bedzie czy ten kacik gdzies u Was w pokoju?
agamemnon ja mialam masaz szyjki jak mi wody odeszly, nie wspominam tego najlepiej a porod tez nie przyspieszyl :(

Gochson to jest u nas w pokoju:) nie mamy już więcej pokoików na razie:)

Ja też po wizycie:) wszystko okej, wizyta za dwa tygodnie, i wtedy zrobimy wymazy, na razie szyjka wysoko i nie zapowiada się, co bym miała szybko urodzić:) więc za dwa tygodnie zobaczymy co u malucha:) dziś USG nie było:) ale ja ładnie kilogram do przodu, i od tamtej wizyty będziemy robić ktg i te wszystkie inne bzdury:) najważniejsze, że dziś ciśnienie miałam w normie:) a to był główny cel wizyty zobaczyć czy jest okej:)

Ludzik jak sie urodził mpj synek to tez mielismy 1 pokoj no i jeszcze mamy psa wiec było troche ciasno ale dalismy rade przez kolejny rok. Pozbylismy sie paru mebli zeby wcisnac lozeczko i bylo super.

reklama
agamemnon u Grzesia główka była zawsze o tydzień starsza niż brzuch i jest ok :) po prostu Einsteiny będą :-p

mychunia oj narobiłaś się dziś i nie mów, że mało im pomogłaś,bo po pupsku dostaniesz... :cool2: smacznej glikozy :*

mamaTomeczka no i gdzie big post, hę? :-D

cyntia wymaz na gbs powinien być nie starszy niż 4tyg...

ludzik super, że wizyta udana :) a z szyjką to wiesz ;-) spytaj mnie i mamyTomeczka co miała przy Tomku ;-) szyjka ok a tu nagle siup :-D

susel nauczysz się tych wszystkich mądrości :-D na razie ciesz się ciążą :-D ja mocno trzymam za Was kciuki :*

iwo nie biorę witamin... :no: to mega wypadanie to od hormonów, w ciąży miałam piękne włosy, to teraz dla równowagi mam pióra... :sorry2: przy Gabrysiu było to samo, nic mi nie pomagało, musiałam przeczekać... wypadały kilka miesięcy :cool:

Cześć :happy2:
Jutro nasz ostatni dzień nad morzem i w czwartek powrót do domu w wir przeprowadzki :cool: i do tego wszystkiego zrobił mi się w jednej piersi zastój pokarmu, na razie lekki, ale nie jest to przyjemne... :-( mleko z niej za bardzo nie leci, przez co mniej ściągam... robię masaże, nawet ściągnęłam stanik, ale na razie średnio pomaga, mam nadzieję, że nie dostanę zapalenia, bo tylko tego jeszcze brakuje :dry: w ogóle to dziś był najcieplejszy dzień nad morzem podczas naszego pobytu :szok: ze 20st, słoneczko i wiatr taki, że głowy nie urywał tylko pół głowy ;-)

Do góry