reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Pheobe gratulacje:)

Benfica zeszly Grzesiowi potowki? Lenke teraz tez wysypalo na policzku i szyi. Mam nadzieje ze to potowki albo myslalam tez ze moze od mleka jak jej sie uleje czy cos.

reklama
phoebe GRATULACJE!! :-):-)

agamemnon Tak, upieklam dzis bo wczesniej ciagle cos, a wczoraj poszlam na silownie i juz mi sie nie chcialo, wlasnie sie studza:-)

grzanka Mi polozna mowila, ze jak dziecku chce sie bardziej pic niz jesc to mozna dac troche wody w te upaly i ja dawalam jak bylismy na spacerze bo praktycznie co troche chciala sie napic, ale ludzik ma racje te pierwsze mleczko jest bardzo chude i sluzy zaspokojeniu jak dziecku chce sie pic. U mnie w Danii upalow juz nie ma wiec wody juz tez nie daje zbytnio, tylko cycuś:tak:

benfica No to masz misje. Udanych wakacji!:-)

grzanka jak tylko się upały skończyły, to potówki zeszły :) smarowałam tylko neodexem :) mnie w poradni laktacyjnej pani mówiła, że przy upałach najlepiej karmić dziecko tak, że przystawiasz do jednej piersi, później na 2-3min do drugiej, żeby się dowodniło i znów do tej co na początku, żeby dojadło ten bardziej wartościowy pokarm... u nas póki Grześ pił z piersi bardzo dobrze to funkcjonowało... :zawstydzona/y: teraz mimo, że pije moje mleczko z butli, to daję mu wody, bo on ma w butli wszystko zmieszane i nie ma tych kolejnych faz... :-:)baffled:

Phoebe gratulacje! Kochana, już po wszystkim i teraz pozostaje cieszyć się tym małym szczęściem :-)

iwo
eee to jak wychowam to nie ma żadnego wpływu na to co będzie potem. Mam przykład swego brata....szkoda słów. Wiem, że jak synowa sie trafi ciulowa to i kontakty z synem będą kiepskie (z synami).

benfica, ja też chciałam dwóch jajcewów ale mówie, jakoś chyba przez hormony mnie na płaczki wzięło z tego powodu :-pNo ale wiesz, mam przykład swojej teściowej, która kompletnie została sama bo mój M razemz bratem są w DE. No ale teściowa sama sobie winna bo nie utrzymuje ze mną kontaktu, a brat M nie ma żadnej kobity. Jakoś mi jej przeraźliwie żal, że taka antyspołeczna się zrobiła. Zamiast się cieszyć, ze choć jeden z synów ma rodzinę i mu się układa to zachowywała sie tak jakbym jej nie wiadomo co zrobiła. Ech długa historia....
Co do pogody to masz racje, nad morzem upałów nie czuć i faktycznie, zeby nie padało. Pakowanie jak pakowanie , dla mnie najgorsze jest rozpakowywanie. Torba z kosmetykami leżała ponad tydzień zanim ją rozpakowałam :sorry2:

mycha, zazdroszczę siłowni! Już nie moge się doczekać kiedy się normalnie zacznę ruszać bo udziska mam jak pudzian :zawstydzona/y:

Nam dzień śmignął. Oczywiście nie obyło się bez nerwów. Ja wiem, ze mój H to absorbujący dzieciak i jak sobie mój tato pozwolił tak teraz cierpi bo syn ciągle chce się z nim bawić czy cokolwiek robić. No więc dla świętego spokoju jak jesteśmy u rodziców to grają z moim tatem na komputerze. Oczywiscie gry nie jakieś głupawe ot np łowienie ryb. No ale....nic się nie odzywam bo wiem, ze to dla mego taty wybawienie, ze nie musi np bawić się w chowanego. Dzisiaj jak przyjechaliśmy to od 9:30 do 16 , z przerwą ok 1:45min siedział dzieciak przy kompie. Wchodzi coś się spytać mnie juz koło 16 a oczy jak u królika czerwone. Więc mówię dosyć, nie ma grania. Na co mój syn wpadł w histerie płaczu i drze japacza. Tato już się zjeżył, ze ja dziecku zabraniam, ze jesczze tylko jedna gra itp. Mówie, ze to JA decyduje ile jeszcze i tłumacze, ze juz jest zmeczony, ze oczy czerwone itp. Syn pobeczał, przemyślał, przeprosił. Mówie, ze mozemy jeszcze zostać ale ma nie ruszac komputera i koniec. Zgodził się, poszedł do pokoju do dziadzia i leżeli z 20minut. Na co mój tato wstał, usiadł do komputera i włączył mu gre. Nosz kur***a mać :wściekła/y:Stary i durny po prostu. W 3 sekundy się ubrałam i wyszłam, więc H musiał za mną biec. Powiedziałam tacie, ze jest tak złośliwy, ze szkoda gadać. No a mój syn za to ze podszedł do kompa miał dzisiaj zakaz oglądania bajek i na cały tydzien zakaz gry na tablecie (gra sporadycznie ale mimo wszystko).
Czasami nie wiem, czy to ja jestem taka wredna? Czy nie przesadzam? Czy moze powinnam pozwalać na wszystko i olać pewne rzeczy co by nerwów nie szargać? Nie wiem....:zawstydzona/y:
To się wygadałam.

U nas z tym karmieniem to jest tak, ze Lenka raz ladnie ciagnie az sie naje i spokoj a raz spija tylko to pierwsze mleko pozniej troche possie i zaraz placze bo jej juz tak nie leci. I nie wiem jak to zrobic zeby ssala az sie naje bo tak to za godzine znowu chce bo glodna.

Milej nocki:)

Karola - witaj :-) pokażesz nam foteczki Kalinki?

proszę bardzo, mówisz-masz! ;-)

Zobacz załącznik 638839Zobacz załącznik 638840Zobacz załącznik 638841Zobacz załącznik 638842 smile small.jpg

Kalinka przybrała już 1 kg i urosła 2 cm :tak: od wczoraj ma fazę na uśmiechy, wystarczy coś do niej zaszczebiotać lub posmyrać ją po nosie lub policzku i zaraz pojawia się uśmiech :-D:-D:-D:-D pozdrawiamy!!!!!

Załączniki

• smile small.jpg
    smile small.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 37
Cześć laseczki :-)

phoebe gratuluję córeczki :-)

benfica
my co roku jeździliśmy do Rowów, a w tym roku chcieliśmy jechać do Dębków :tak: a Białogóra sprawdzałam na mapie jest tuż obok :-D ale heca :tak:
agamemnon ja też jestem zła jak mówię dość, a dziadkowie nie słuchają tylko robią po swojemu normalnie szału wewnętrznego dostaje jak ktoś podważa moje zdanie i robi po swojemu :wściekła/y: na szczęście Kuba jest już na tyle duży że wie jak mama powie nie i dość to rozumie i tego nie robi.

grzanko jak mała marudzi przy cycku to daj jej drugiego i już :tak:

uciekam bo czas karmienia :tak:

miłego weekendu ;-)

reklama
Karola - jakie śliczności!!! Spojrzenie i pozy ma nad wyraz dorosłe:sorry2:

U mnie dziś nocka do bani, emek poszedł na spotkanie w męskim gronie i w efekcie o 1 po niego jechałam bo by biedak nie doszedł. Z tego wszystkiego usnełam po 2 a wstałam 10.30:szok: więc dzień mi przeleciał przez palce.
Kolejna nocka zapowiada się z emocjami bo szwagiera rodzi. Także czekam na MMS.

Do góry