reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Hej kobietki :happy2: wracam do żywych, ale pewnie nie na długo, po w poniedziałek wyjeżdżamy nad morze :-D

phoebe czekamy :-D:-D:-D

kinia fajnie, że się odezwałaś :happy2: Gabryś i Nadia są w podobnym wieku, więc wierzę Ci w te jej pomysły w najmniej odpowiednich momentach :sorry2: mnie małż zostawił z kupą spraw do pozałatwiania przed wyjazdem i jeszcze auto musiałam zawieźć do mechanika i latałam z chłopakami po tramwajach i autobusach :-p wiem, że kiedyś tylko tak było i ludzie dawali radę, ale teraz jesteśmy przyzwyczajeni do wygody i brak auta przy dwójce dzieci = totalny rozgardiasz :cool2:

mamaTomeczka(_iAni)
nasze dzieciaki takie same są do spania w dzień :dry: i do tego Grześ nie bardzo lubi spacery... :dry: no ale mam nadzieję, że kiedyś wyrośnie - kiedyś na pewno :-p ja chciałam dawać Grzesiowi 2 piersi na jedno karmienie ale on mi się nie wiedzieć czemu zbuntował na cyca (to było przez kilka dni zanim dostał butlę) i chciał go tylko jako smoczka... :dry: czułam po cycach, że nie je za dużo... :baffled:

iwo
, agamemnon dzięki za słowa otuchy :*

Zakupiłam sobie laktator Canpola elektryczny, właściwie to małż mi zamówił jak był na wyjeździe :cool2: ale będę go miała jutro, bo jest u niego w pracy :cool2: w życiu bym nie pomyślała, że będę mamą laktatorową :szok: udaje mi się ściągać 500-600ml/dobę, Grześ zjada 500-700ml, więc w zasadzie nie jest źle... mm dostaje trochę, bo robię tak, że na raz dostaje 100ml mojego mleka, bo wiem, że to raczej zje i jak jest jeszcze głodny, to dorabiam mu 30ml mm... czasem pociągnie a często nie, więc wole wylewać mm niż moje ;-) i mam nadzieję, że tak nam się uda pociągnąć... jeszcze się nie cieszę, ale szansa jest :cool2: nie wiem, co zrobię, jak zwiększy mu się dobowe zapotrzebowanie, bo teraz ściągam pokarm 4 razy i to jest chyba max co mogę zrobić... może jak Gabryś pójdzie do przedszkola... ale nie nastawiam się... dobra, muszę się wziąć za przelewy przed wyjazdem, więc na razie pa pa :*

phoebe i jak tam rozkręca się coś?

iwo dałam radę, ale momentami wysiadałam :-(. Tak, Kuba jest zachwycony siostrą, a teraz mała zaczyna się uśmiechać to już w ogóle ma radochę :-D dużo pomaga i jest kochanym braciszkiem i synusiem :tak:
Ludzik wiesz, że w tym całym chaosie nawet nie pomyślałam o tym że mała może się zarazić :shocked2:
benfica gdzie jedziecie? My planujemy w ostatni weekend pojechać nad morze bo obiecałam Kubie i teraz spokoju mi nie daje i wciąż dopytuje kiedy jedziemy :-D

no to uciekam bo Karinka chyba czuje że ja siadam do kompa bo zaczyna płakać i domaga się by ktoś się nią zainteresował :-D

do juterka :-)

Grzanka, nam w szkole rodzenia mówili, że jeśli maluchowi się chce pić to wystarczy go na ok. 5-10 minut przystawić do piersi, bo ten pierwszy pokarm służy właśnie nawodnieniu i wtedy nie trzeba nawadniać dodatkowo.

Miłego weekendu życzę, nie wiem jak będzie czas w weekend wpadać:)

A wczorajsze badanie dna oka wykazało tyle ile wiem, że jak coś przeżywam, denerwuje się to mogę reagować skokami ciśnienia, ale typowego nadciśnienia nie mam. Hmm nie wiem co ta wiedza nam wnosi. mam częściej mierzyć w domu ciśnienie, będę, w domu ciągle książkowe:)

Hej!
Coś mnie wczoraj dopadło, nie wiem jak to nazwać, że pisac mi sie nie chciało ... :baffled:
No ale tez nie próżnowałam bo zrobiłam dwie sałatki do słoików. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców więc dzień zleci no a jutro (albo późno dzisiaj w nocy) będzie M :-) Wieczorem musze się do stanu używalności doprowadzić :-p Chociaż powiem Wam skrycie, że jak przy 1 ciąży nic tak teraz zauważam, że chłopina jakieś opory ma :baffled: Mimo, że ja teraz ważę 15kg mniej jak wtedy na tym etapie z H.

Phoebe kochana jak tam??
ewka no to super, że starszy brat pomaga :tak:Mam nadzieje, że u mnie będzie podobnie. Już przekonałam się ile to znaczy jak ktoś choć na parę minut spojrzy na dziecko. Tym bardziej, że zimą jak przysypie to ja muszę podjazd odśnieżać żeby wyjechać i w sprinterskim tempie to 30minut :baffled: Więc liczę na mojego syna.

No, a jeszcze dopiszę propo pomocy syna tak mi się wczoraj przy robieniu słoików pomyślało, bo dzisiaj wiozę dla mamy po dwa słoiczki załatek żeby spróbowała. Tak mi się smutno aż zrobiło, że mi nie będzie miał kto przywieźć kiedyś sałatek, ani nie przyjedzie poplotkować, nie wesprze pomocną "córkową" dłonią. Jeny, to na bank hormony ale aż mi łzy teraz ciekną :-(

mycha, i jak? robiłaś muffinki z jagodami? Ja bym wszamała sernika z jagodami ech :-)

Ludziku doczekamy się, patrz jak w sumie mało zostało nie?? Mi teraz tydzien przeleci jak z płatka bo będzie M więc zostanie mniej niż miesiąc :szok::-D To mówisz, ze wszystko ok z badaniem dna oka. No to gites :tak:

benfica kurde, zebyście pogode mieli bo coś teraz kiepsko widzę, że się dzieje. No mi to na rękę oczywiście bo w końcu jest czym oddychać.

Grzanko co do dokarmiania no to na mm trzeba, tutaj jak karmisz mieszanie to szczerze nie wiem ale chyba przy duzym upale czy duchocie nie zaszkodziłoby z raz dopoić, no nie?

MamoTomAni tak się naczytałam jak obłowiłaś swego syna w ciuchy więc i ja jeszcze wczoraj natrafiłam na promocję w 5'10'15 i kupiłam bluzki z długim rękawem za 15 i 10 zeta :-)Oczywiście przez neta bo mi tam się nie chce po sklepach łazić, kasy wtedy nawydaję ze hej :-p

Dobra ide od kompa, coś już zauważyłam ze nie mam humoru i obecność syna tez sprawia ze ciśnienie się podnosi. Więc życzcie mi dużo wytrwałości na dzisiaj.
:zawstydzona/y:

Agamemnon - to i ja zajrzę do 5-10-15:tak: A to czy synkowie będą słoiki przywozili to zależy wyłącznie od tego jak ich wychowasz no i gotować ich naucz - taki mąż to potem skarb.

No i mam newsa!!!!
"14 sierpnia o godz 21.00 urodziła się Maja. Waga 3240g. 9 pkt Apgar , po 5 minutach otrzymała 10 pkt. Czujemy się dobrze. Jutro wieczorem powinnyśmy być już w domku - Phoebe"

Jupii!! Kolejne szcześliwe zakończenie. Aż łezki w oczach stają!!! Phoebe jeszcze raz gratulacje!!!!!

phoebe super, gratulacje :-D:-D:-D mamy kolejne dzieciątko :happy2:

ewka jedziemy do Białogóry, mamy sprawdzoną miejscówkę :tak:

agamemnon to miłego czasu ze ślubnym ;-) a wiesz - ja też mam 2 chłopaczków i bardzo chciałam właśnie tak, nawet nie pomyślałam o więzi emocjonalnej z córką... pozostaje liczyć nam na dobre synowe :cool2: chociaż masz rację... niby synek jest dla mamusi a córka dla tatusia, ale... może jakbyśmy wpadę zaliczyli za jakiś czas (bo świadomie nie planujemy trzeciego :-p), to będzie dziewczynka? U phoebe dało radę :tak: choć moi teściowie mają 3 synów i trzeci - wpada - też miał być córką :cool2: pogoda nad morzem... my i tak jakoś mega na plaży nie będziemy siedzieć, więc dla mnie najważniejsze, żeby nie padało... ja też nie lubię upałów, choć nad morzem są mniej dokuczliwe :happy2:

Cześć :cool2:
My dziś pakujemy klamoty do pudeł, bo chcemy przed wyjazdem przewieźć do nowego mieszkania wszystko prócz mebli i potrzebnych rzeczy... mamy 2 dni, bo w niedzielę pakowanie na wyjazd... :cool: nie lubię pakowania... :no: ten wszechobecny rozgardiasz i wszystko wszędzie leżące mnie dobija... :baffled::nerd:

reklama
Do góry