reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej kochane tu w nocy była burza i w efekcie nie ma czym oddychac :( ja muszę się przekrecac co godzinę więc nocki mam dość d...py.

Ludzik - ja bym chciała by Alusia była jak Julka - złote dziecko. Strasznie regularne miała określone godz spania i jedzenia, nie trzeba jej było nosić i nie psociła jak stanęła na nogi. Płacz tylko głodu lub choroby.
To tylko pobożne życzenia pewnie Ala będzie harpagan :)

Agamemnon - ja zawsze szybko chodziłam. Teraz czasem emek mnie pionuje i pyta gdzie tak lecę ;) ale obecnie to krotkodystansowiec ze mnie.

reklama
Agamemnon 9 sierpnia tescie juz powinni dojechac takze tydzien z kawalkiem zostal. Maja zostac dwa tygodnie, chyba ze jeszcze do tego czasu nie urodze to tesciowa zostanie dluzej.
Ludzik haha moj tez tak ma, ledwo kaszelek, katarek i biedny umierajacy. Kiedys mojemu dogryzlam,ntak troche przypadkiem jak mlodszy syn byl chory. Maz wrocil z pracy i sie pyta jak maly, to ja mu na to ze jak typowy facet, jeczy, steka i umiera. Oburzyl sie wtedy bo niby on tak nie robi. Za niedlugi czas i jego dopadlo lekkie przeziebienie to uniosl sie duma, nawet herbaty nie chcial;). Pozniej niestety zapomnial i sie zaczelo.
U mnie niestety przystanki autobusowe sa strasznie zle ulokowane, dalej do przystanku niz do sklepu.

Dziewczyny nie bedzie to glupio wygladalo jak pojde skosic trawe? Chodzi mi ze z takim wielkim brzuchem... Nie moge sie doczekc kiedy maz to zrobi, bo w tygodniu nie ma czasu a weekend zazwyczaj deszczowy. Teraz ma byc tak samo.

Tez sie zastanawiam gdzie malusiolka i jak tam dziewczynki.

Hej dziewczyny

Ja teraz na szybko, bo zaraz jedziemy do doradcy laktacyjnego... pisałam Wam wcześniej, że ostatnimi dniami coś u nas kiepsko z jedzeniem i mi laktacja siada... no i faktycznie, moje dziecię szło jak burza, a przez ostatnie kilka dni przestało przybierać na wadze :-( a tak się cieszyłam... on mało pije i mam coraz mniej mleka - mam nadzieję, że wizyta coś pomoże... :-( Będę pewnie wieczorem... :*

Benfica daj znac czego sie dowiedzialas po wizycie.

MamaTomeczka masz racje, trawsko mi przeszkadza tym bardziej ze to zawsze ja kosilam ale niech sobie rosnie, nie bede na nie patrzec. Sasiad obok tak ladnie swoja skosil a u mnie... echh dam rade i wytrzymam.
Mam nadzieje ze tesciowa jednak takich szopek nie bedzie odprawiac.
U mnie az tak zle nie bylo z noszeniem, aczkolwiek nie raz sie zdarzalo ze na tron czy pod prysznic bralam dziecko ze soba na poczatku w gondoli a pozniej w bujaczku, wolalam widziec co sie dzieje podczas kapania, bo tak prysznic by trwal 2 minuty i juz bym wychodzila.
Jak porozmawiasz z polozna to daj znac co Ci powiedziala o tym "serku" , bo nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest. Najbardziej to sie obawialam ze kupka tam bedzie wpadac, ale pewnie ten serek przed tym chroni?
Oby jak najszybciej te kolki Ani przeszly, bo i ona i Ty sie meczysz.
Rano weszlam na wage i wyszlo 10,2kg na plusie. W pierwszej ciazy dwa razy tyle przytylam.
Jak bedziesz lala malusiolke to ja Ci pomoge, bede trzymac i patrzec czy rowno puchnie:p

Grzanka dzieki za wiadomosc. A jak tam nocka u Ciebie?

Ale sie wyspalam, po poprzednim poscie pokrecilam sie po domu i polozylam w lozku syna aby poczytac jakies wiadomosci, no i obudzilam sie niedawno;). Teraz pora jakis obiad zrobic.

Phoebe to u mnie podobnie, przed chwilą się obudziłam:) Ale głowa mnie dziś boli, i jakos mi słabo, więc nawet na te upały się nie ruszam z domu. Do M dzwoniłam co z obiadem, powiedział, że pizze zamówić mam i się nie forsować i broń boże do żadnego sklepu iść, bo jeszcze gdzieś zemdleję mu i tylko będzie problem. No cóż wyjątkowo się posłucham.

Jesli chodzi o ten serek, to nam położna powiedziała, aby go nie usuwać bo to naturalna obrona, a tylko przemywać normalnie - bez wygrzebywania. a i zalecała, że lepiej u dziewczynek używać na początku wody przegotowanej i płatków higienicznych do pielęgnacji niż chusteczek nawilżonych ( chusteczki zostawić na wyjścia) no i kierunek od pochwy do odbytu, co by bakterii nie przenosić,

Co do masażu brzuszka u maluchów, powinien się on odbywać w momencie kiedy dziecko nie ma problemów z kolką i powinno się go robić regularnie, a wtedy może przynieść efekty. a i jeszcze można spróbować ciepłym termoforem, kładzionym na brzuszku. Zabawa w rowerek nóżkami, lub przyciąganie kolan do brzuszka, tylko te ruchy wykonywać trzeba jak bioderka nie są zbadane w szerokim rozstawieniu.

My po wizycie, jestem bardzo zadowolona :happy: kobitka rzeczowa, obejrzała mnie, Grzesia, pogadałyśmy i mam się nie martwić, sprawdziła, że mleczna jestem, a że Grześ chce teraz jeść co 1-1,5godz, tzn., że chce pić... :-p trochę tak myślałam... pokazała mi jak go karmić w upały i pierwsze pokazowe karmienie przebiegło super :) tfu tfu tfu żeby na zaś nie zapeszyć ;) do tego na tą główkę trzymaną w jedną stronę stwierdziła, że to syndrom kiss... i faktycznie, wszystko mi się zgadza, dzwoniłam już do kobiety, która odblokowuje kręgosłup i jestem z nią umówiona... do tego pokazała mi jak najlepiej uspokajać takie wrażliwe dziecko - bo podobno Grześ jest wrażliwcem :sorry: i faktycznie - przyjechaliśmy do domu, ponosiłam go w pokazany sposób i śpi :szok: ostatnio to było niemożliwe... pokazała mi jeszcze jak stymulować jego mięśnie poprzez uciskanie np. kończyn... naprawdę super :happy: wiem, że namiary na tą drugą kobitkę od integracji sensorycznej to może na wyrost, ale ja i tak się umówiłam na wizytę, chociażby żeby ten syndrom kiss zlikwidować, a może czegoś ciekawego się jeszcze dowiem... na dziecku nie będę oszczędzać... :sorry:

Wiecie co, to moje drugie dziecko a czuję się durniejsza niż przy pierwszym :sorry:

phoebe oj Ty chyba bardzo chcesz wcześniej urodzić i stąd Ci ta trawa do głowy przyszła :rofl2:

mamaTomeczka mamy łóżeczko turystyczne i są tam dodatkowe nogi - jak się je rozłoży, to można je bujać - przy Gabrysiu nie były używane, teraz są nieocenione wieczorami :rofl2:

ludzik chłop dobrze gada, nie ruszaj się dziś z domu... mnie się marzy pizza, ale nie wiem czy mogę... :sorry:

Dobra, muszę iść po starszaka do żłobka :happy: aaaaaaaaaaaa i mam chłopa dziś w domu - ma 39st gorączki :confused2: taki z nich pożytek :confused2:

Benfica - fajnie że wizyta się udała. Mam nadzieje że teraz będzie tylko lepiej.
Zdrówka dla męża!

Mama Tomeczka - ja tej mazi nie usuwalam. Ważne by po kupsku myć porządnie najlepiej pod bieżącą wodą. Oczywiście nie zawsze jest możliwość bo np dziecko smacznie śpi :)

Grzanko - dzięki za info o Malusiolce

A my ucieklismy z plaży bo nie szło wytrzymać. Woda dziś cholernie zimna więc dzieciaki znudziły się babraniem w piachu....

reklama
hej dziewczyny

Przepraszam, że tak zniknęłam. Znów byliśmy u tesciów nie miałam jak się odezwać. Postaram się nadrobić chociaż trochę. U nas leci dzień za dniem. Od poniedziałku mąż do pracy idzie więc zostanę z dwójką, ogólnie mam dużo mniej czasu na cokolwiek przy dwóch tak małych szkrabach, ale na razie nie narzekam. Nadusia to cudowna starsza siostra i oby tak zostało.

Do góry