reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Cyntia to jak będziesz wiedzieć co i jak to daj znać zobaczymy wtedy i my:) ja też patrzyłam na tej firmy termometr, bo mamy taki normalny elektroniczny tej firmy i w sumie jestem zadowolona z niego:)

MamoTomeczka mam właśnie Lovi dynamiczny i dużo mam je chwali, więc na razie się wstrzymam, też w szkole rodzenia dostaliśmy:)

Co do kosmetyków to ja chcę kupić tylko jakiś emolient do kąpieli, mam krem do ciała, a rossman niedaleko, więc M będzie biegał, a na suchą skórę stosować zalecają to :Produkty - KOSMETYKA DZIECIĘCA - AQUASTOP® krem dla noworodków - Ziołolek, nawet u wcześniaków stosują w szpitalu u nas w PZ:)

MamoTomeczka jak my będziemy rodzić to upałów już nie będzie, 2 chyba starcza, u mnie w szpitalu do porodu radzą wziąć T-shirt:)

mamaTomeczka a może spróbujcie u Ani podawać jakiś probiotyk codziennie? My dajemy po antybiotyku jeszcze, ale u nas kupy są ok, może to pomaga... :confused: na pewno nie zaszkodzi... my mamy multilac :) a do butelki dr Brown dołączona jest taka mini szczoteczka do czyszczenia tej rurki, nie mieliśmy problemu z higieną :-p

cyntia
super, że Wam się udało fotelik wygrać :-D

My do pielęgnacji ograniczmy się do wody z dodatkiem olejku babyderam fur mama - niby dla mam, ale tam same olejki są ;), co 2-gi dzień myję Grzesia w Ziajce - olejek myjący, on super pomaga na początki ciemieniuchy, jak ma troszkę, to myję i od razu schodzi, dlatego myję profilaktycznie... :) do pupy bepanthen, w sytuacjach początków odparzeń sudocrem i tormentiol... i koniec :happy2:

Ostatnia edycja:
MamaTomeczka - nam też mówili, żeby używać tylko płynu do kąpieli, bo one i tak są przeważnie z jakimś emolientem i to zdecydowanie wystarczy i bez potrzeby nie smarować ciałka.
Ten balsam Emolium to kupiłam na promocji - 45%, więc bardzo się opłacało i w sumie sama go teraz używam na brzuszek ;) Jest genialny, super nawilża. Z resztą Emolium są bez parabenów i bardzo łagodne.
Ostatnio położna mówiła, żeby z balsamami to i tak wstrzymać się, bo może być zarówno, że maluszek będzie mieć suchą skórę, jak i to, że będzie mieć tłustą skórę.

Kuzynka na brzuszek polecała mi kupić ten Sab Simplex, bo przy jej synku się sprawdziło, ale co dziecko to inny brzuszek....

A w ogóle, to dzisiaj, gdy myłam twarz chwyciłam krem na rozstępy, a nie żel do mycia twarzy :-D Dobrze, że w dłoniach się skapnęłam :-D

Dziewczynki ja też mam Microlife BEZDOTYKOWY termometr NC100 Microlife NC 100 HIT! (4426871937) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i cieszę się ze go kupiłam. Szczególnie żemłodej trzeba było kilka razy dziennie mierzyć temp. Jednak przy dzieciach do 6 m-cy zalecaja robić 3 pomiary i zostawic najwyższy.

Cyntia - ja żałowałam że przy Julce nie miałam spiworka bo strasznie sie rozkopywała. Teraz już mam :-D a że rodzimy jesienią więc będzie przydatny. Jak masz TESCO w pobliżu to widziałam grube za 40-50zł bo teraz tam przecena na wszystko.

Benfica - czy to cos takiego? ZIAJKA KREMOWY OLEJEK MYJĄCY NA CIEMIENIUCHĘ 300ml (4426131581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Szczerze powiem nie jestem zwolenniczka oliwek :sorry2: i to by mi pasowało.

Ostatnia edycja:
iwo tak :tak: ja jestem bardzo zadowolona, w aptece zapłaciłam za niego 7zł :happy2: a odkryłam go przez przypadek, bo dostałam próbkę, nie miałam zamiaru zużyć, ale akurat Grześ miał początki ciemieniuchy i stwierdziłam, że zobaczę :cool2: ja w ogóle większość próbek to zużyłam na sobie, bo nie chcę od samego początku Grzesia chemią pakować ;-) u Gabrysia też tak robiliśmy, jedyne co, to przy Grzesiu używamy chusteczek nawilżanych od początku, przy Gabrysiu długo używaliśmy tylko zamoczonych płatków kosmetycznych... ale też nie ma co przesadzać :-p

A Grześ ma dziś dzień śpiocha :szok: śpi i śpi, będzie ciężka noc :dry:

MamoTomeczka po przeczytaniu Twoich opowieści doszłam do wniosku, że ja już nie chcę słyszeć o żadnym porodzie do mojego porodu:) i koniec :)

No więc spytałam tego pediatrę na zajęciach na SR o termometr dla noworodka i on poleca dobry douszny, czyli skuszę się na ten polecany przez Was Microlife 100 :)
I co mnie zdziwiło, to, że zwykłym nie mierzy się w tych czasach temperatury w pupie (a ja tak myślałam :p), tylko pod paszką lub w pachwinie.

Ludzik - proszę, napisz jaki monitor oddechu kupiliście siostrze i czy jest godny polecenia (w sensie czy np nie włącza się po 10 razy w nocy bez powodu).

Iwo - dzięki bardzo za cynk co do śpiworków w Tesco. Muszę tam zaciągnąć P.
Do wózka coś takiego chciałam kupić Becik dziecięcy z wypełnieniem, bawełniany 70x32 + poduszka - sklep Melwa MARAN SKLEP | Rozki, beciki, posciele oraz wiele innych artykul�w dla dzieci - Becik na zamek kokos
a do łóżeczka jakiś śpiworek właśnie :)

MamaTomeczka - lecę czytać!!

reklama
[h=2]ANGELCARE, Monitor oddechu AC300 my kupiliśmy ten. włączył się im raz, ale nie wiadomo czemu, mały za chwilę zaczął płakać. Generalnie te "aniołki" mają dobre opinie. i w sumie nie wiadomo czy ten alarm był bo mały trochę dłuższą zrobił przerwę w oddechu czy co. Młody był wtedy bardzo malutki ok.2,5kg i monitor działał bo jak wyjmowało się go z łóżeczka zaczynał wyć. Siostra M mówiła, że zaczęła spać spokojnie:)
[/h]
Możesz zobaczyć też w smyku śpiworki też wyprzedawali. My mamy 2 w spadku, trzeci dostałam od przyjaciółki, ale kołderkę też chcę mieć w domu.

A co do termometru to też to przeanalizujemy w takim razie:) zbieram się powoli do lekarza, ciekawe co wymyśl teraz.

Do góry