reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Agamemnon - u mnie nocka jako tako ale plecy mnie bolą. Wczoraj szłam do sklepu i stwierdziłam że plecak wezmę co w rękach nie nieść. I chyba za bardzo obciążyłam kregosłup. A to moze z 2 kg ważyło :baffled:
Ja też się pakuje tyle że nad morze :cool2:

Gosia - moja w 31 tyg była już przekręcona ale to też zależy ile miejsca masz w brzuchu. Niektóre dzieci jeszcze sie mogą odwrócić. Ala na razie leży w poprzek i dostaję raz z piąchy a raz kopa:sorry2: i potrafi tak z 30 minut sobie kopać......

Ludzik, cieszę się :)

Wczoraj trochę latania miałam po mieście + lekarz. Oliwka nie ma już anginy, ale jeszcze na kaszel dostała syrop, którego w aptekach wczoraj nie było i dzisiaj będę musiała kupić. Roksanka ma też syrop przepisany inny, ale póki nie dostanę dla Oliwki będę dawać ten. Roksanka lepiej, ale nadal z.płuc i do niedzieli antybiotyk + syrop 3 razy po 5ml, a chciała 2 razy po 10ml, to wyprosilam o inny, bo nie chce dzieciaka męczyć. Syrop taki niedobry, że będzie ciężko. Nawet w sokach ma ten specyficzny posmak.

iwo no to oby pogoda była :tak: Gdzie jedziecie jeśli to nie tajemnica?
Mój Młody jak zacznie się wiercić to potrafi ze dwie godziny łupać :sorry2: Na szczęście jeszcze nie przeszkadza mi to np w spaniu i szybko zasypiam, no chyba, że tak gdzieś dotkliwiej. Nie jest chyba przekręcony jeszcze główką w dół. Zresztą w poniedziałek zobacze :-)
Aktualnie ma czkawkę i czuję ją po prawej stronie

Malusiolka, no dziewczyny jeszcze będa kaszleć bo po jednej i po drugiej chorobie się wszystko odrywa. No ale grunt, że już lepiej :tak:

Dwa słoiki ogórków zrobiłam :tak:

A ja dalej nie wstałam z łóżka i czytam cały internet:)

Nie wiem od kiedy najlepiej,żeby mała się obróciła, ale wiem, że dobrze, żeby do chyba 33 - 34 tygodnie się obróciła:) bo potem może być jej trudno, a u Nas ona leżała w dość trudnej pozycji i mała jest duża i stąd były obiekcje czy da radę:) dziecko już osiągnęło ok. 2kg:), więc rośnie jak na drożdżach:) Wczoraj znowu ją podglądaliśmy i teraz leży już książkowo:) w związku z tym wiem, że w poniedziałek zrobiła odwrót, bo wtedy nie wiedziałam co się dzieje, i źle się czułam a potem wszystko wróciło do normy:) - teraz już wizyty kontrolne co dwa tygodnie:)

Iwo udanego wypoczynku:)

a my chyba dziś jednak trochę popierzemy i wyprasujemy jedną pralkę:)

Gosia - ja wnioskuje że leży poprzecznie bo potafię na raz dostać z lewa i z prawa :-D kolejne usg mam dopiero 7.08 by to zweryfikować

Agamemnon - do Jastarnii jedziemy:cool2:

Malusiolka - zdrówka dla dziewczynek!!!!

ludzik super wieści :-) nasze dziecię dalej siedzi pupa w miednicy i lekarka ma nadzieję, że się kiedyś odwróci :tak:

Malus dobrze, że z dziewczynkami coraz lepiej, oby im szybko przeszło :-)

Witajcie

Ludzik mi się wydaje że moja jeszcze w pozycji międnicowej bo kopie mnie po bokach a nie pod żebrami , w szpitalu ciągle zmieniała pozycję w środę zobaczę w jakiej jest pozycji;-)

Maluś zdrowia dla dziewczynek :-)

reklama
Hej.

Dziewczyny ja to mialam wczoraj niezle popoludnie i noc. Czekam na mojegp D az wroci z pracy bo mielismy jechac na usg bioderek z Lenką. Od 16 dziwne przeczucie mialam. I tak cos dlugo nie przyjezdza. W koncu wchodzi caly brudny i mokry, ciuchy poszarpane. Jechal motocyklem z pracy i cos mu wlecialo pod kolo a ze deszcze padal to wpadl w poslizg i sie wywalil. Spadl na reke i uderzyl glowa w wysepke. Na szczescie mial kask i cale ubranie motocyklowe. Pozbieral sie i przyjechal powolutku do domu jedna reka. Druga bardzo mu spuchla wiec zapakowalam jego i Małą do samochodu i na pogotowie. Okazalo sie ze kciuk zlamany z przemieszczeniem i trzeba operacyjnie robic. Zalozyli mu usztywnienie i dzisiaj rano mial sie zglosic. Zabrali go pol godziny temu a ja czekam na niego i sie stresuje. Na szczescir wczoraj przyjechali do nas przyjaciele w odwiedziny wiec moglam zostawic z nimi Lenkę. Masakra :(

A w ogole wiecie jaka znieczulica - moj D lezal na ziemi i nikt sie nie zatrzymal tylko go wymijali!! Masakra co za ludzie. Dopiero jakas babka co jechala z naprzeciwka zatrzymala sie na tej wysepce i pomogla mu podniesc motocykl. Szkoda slow:(

Do góry