reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mamaTomeczka ale Cię z tym porodem zrobili :cool: najważniejsze, że się dobrze wszystko potoczyło :happy2:

A mnie mój małż dziś uraczył gośćmi :szok: zadzwonił ok. 15, że ok. 19 będą - jego koleżanka ze studiów przybędzie lada moment zaprosić nas na ślub i wesele we wrześniu... mają córeczkę o 2 dni starszą od Grzesia :-D ciekawe czy nam się uda iść na to wesele, bo to już trzecie w tym roku, a na żadne nie udało nam się dotrzeć :sorry2: a to niespodziewanie wczesny poród, a później tuż po porodzie było... :sorry2:

reklama
Ja mleko ze sobą wezmę do szpitala i nawet nie zamierzam mówić, że mam. Wezmę też czajnik i sama będę robić jak będzie taka potrzeba. Wiem jedynie, ze na oddziale juz jakiś tam typ mleka mają i wtedy z synem to był NAN i kazali taki sam kupic do domu. Nie wiem jakie kupie :confused:
Co do monitorów itp to ja się czaję jeszcze na takie cudo
Elektroniczna Niania Kamera LCD Denver SC-16 (4442927865) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Moja mama powtarza, że to zbyteczne, a ja uważam, ze w domu mi się przyda. Nie muszę targac dziecka na dół do kuchni by obiad uszykować. Będzie w swoim pokoju i koniec

mamoTomeczka wiem o czym piszesz, ze pozbyłas się wszystkich szwów :-)
Co do zachwalania to ja zawsze trzymam język za zebami bo zawsze jak pochwaliłam H to było na odwrót, tak samo jak ktoś sie teraz pyta: "nie choruje?" - nic nie odpowiadam bo ostatnio mówiłam, ze 3 miechy cisza i za tydzien była angina :baffled:

Co do tych wszystkich rzeczy które trzeba do szpitala to na prawde, przekonałam się jakie to ważne by w miarę wszystko wziąć. Jak urodził się H no to tak po południu mama z mężem przyjeżdzali i jakoś chyba na drugi dzien po porodzie poprosiłam by mi przywieźli smoczek dla H bo ciężko go uspokoić w nocy. Wytłumaczyłam jaki, że najmniejszy itp No to przyjeżdzają na następny dzien, mama mi opowiada, ze dwa kupili, że wyparzyła. Ja patrze, a oni kupili dwa smoczki do butelek aventu :zawstydzona/y: Szkoda gadać :-p

Ludziku, jak rodziłam to był upał jak sie patrzy :tak: Wiesz jak to z pogodą, wszystko się może zdażyć. Jedyny gwarant to to, ze śniegu nie będzie :-)

Dobra, byłam dzisiaj na Policji :happy2:Sprawę zgłosiłam więc sama z siebie dumna jestem, że poszłam :tak:
U mamci zjadłam makaron z jagodamiiiiii,.....mmmmmm :rofl:
No a teraz zawijam się myć i potem poczytam wizyty i porody :-)
---------------
Co do mleka to to mi się podoba
ENFAMIL O-Lac 400g ( Nie zawiera laktozy) (4449667583) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mój synu pija mleko bez laktozy i ogólnie takowe jest zalecane. Czasami te wszystkie bóle brzucha są właśnie spowodowane jej nietolerancją .
Wy jakie kupiłyście??

ENFAMIL O-Lac 400g ( Nie zawiera laktozy) (4449667583) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Agamemnon - ja zamówiłam Enfamil, ale to zwykłe - Lipil Premium. A dzisiaj ten dr mówił, że właśnie jak kogoś stać, to lepiej kupować takie bez laktozy albo HA (czyli te hipoalergiczne).

Tylko na sekundę:) ODWRÓCIŁA SIĘ:) nawet lekarz był zdziwiony, że jej tak dobrze i szybko poszło:):):) Zdolna córeczka:)

reklama
Ludziku, liczyłam na Ciebie, że się pojawisz z rana :-)

No ja nie wiem co tu działać....polece zaraz zobaczyć ogórki i jak będą to słoików parę porobię. Nastawię ziemniory bo dzisiaj na obiad zapiekanka. Z grubsza chałupę oblecę bo koleżanka dzisiaj zapowiedziała się z wizytą. No troche mam do zrobienia ale jak zwykle mam kiepski start ;-)
Właśnie spisałam sobie na kartce co zabrać do szpitala i będę pakować walizkę.

Do góry