reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Iwo M mój weźmie opiekę nade mną na dwa tygodnie, abyśmy mogli pobudować rodzinę, nauczyć się życia w 3 i pocieszyć się maluszkiem we dwoje:) My nie mamy nikogo z rodziny tutaj, więc nie wyobrażam sobie zostać po powrocie ze szpitala sama. Wiem, że M dostanie za te dwa tygodnie 80%, ale co tam poradzimy sobie, a potem w grudniu na Święta Bożego Narodzenia ma wziąć jeszcze normalny urlop, bo w tym roku wziął dopiero tydzień, więc jak Mała się pojawi trochę tego wolnego M będzie miał:) a jak Mała będzie lubić podróże to w marcu M weźmie tacierzyński i może uda nam się całą familią na narty wyjechać:) mój brat, bratowa, ich córcia i rodzice i my:) niech tylko wszystko pójdzie pozytywnie i plany urlopowe mamy nadzieję, że też się spełnią:)

A mi się dzisiaj nie chce nic:) A muszę zrobić miejsce na szafę Zosi:)

Mika zaciskam kciuki za pozytywne rozwiązanie:)

Ludziku - dacie radę ! My tez nikogo do pomocy nie mieliśmy i teraz też nie będziemy mieli.
Ja szafę dla Alusi już mam ale ją wietrze póki co :-D

Iwo, Wiikki, nie ma za co :)

Wiikki, cieszę się, że serduszko zdrowe. Silnego masz synka :*

Mikaa, kochana &&& :*

Natkusia, a jak u Ciebie?

Jak będę mieć wiadomość od miki od razu będę pisać.

Denerwuje się, bo @ nie mam a dzisiaj 36/37dc. @ powinna być, bo zabezpieczamy się i nie jest możliwe zajście w ciążę. Chyba, że jak na chwilę bez zabezpieczenia się kochalismy, ale to nie możliwe.

Dziewczyny, moje dzieci są dziwne. Wczoraj młodsza nasikala do nocnika dla lalki, a dzisiaj dałam w szklance herbatke dla niej i Roksance się chyba budziło, bo wzięła do szklanki nasikala. Skąd takie pomysły u dzieci? :-D

Ostatnia edycja:
Iwo pewnie, że damy, ale te dwa tygodnie mojego M po porodzie razem ze mną w domu wydają mi się konieczne:)

Ludzik, fajnie będziesz mieć. Ja po dwóch porodach sama byłam, bo M pracował. Przy pierwszej córce urlop tacierzyński wziął jak Oliwka miała 6 tygodni, a przy Roksance jak miała 2 miesiące. Do tego czasu musiałam sobie radzić.

Malusiolka Ty się nie nakręcaj teraz spóźniającą @ tylko zrób test. Jak wszystkie wiemy lubią się organizmy rozregulowywać:)

A po porodzie wydaje mi się bardzo ważne, aby obie strony były razem, bo my przez te 9 miesięcy nosimy tego malca i w ogóle, a oni to czują inaczej i niech tez się uczą życia codziennego:) dlatego cieszę się, że M będzie tylko jak będzie wisiał na telefonie i nadzorował swoja pracę zdalnie to go wyrzucę z domu:)

Dalej za nic się nie zabrałam:(

Witam i ja :)
Ludzik właśnie po co brać normalny urlop jak należy się tacierzyński w 100% płatny, nawet jak sie nie jest malzenstwem to ojcu sie nalezy. Naszukalam sie troche o tym bo Dawida kadrowa chciala Go zrobic w konia i mowila ze sie nie nalezy, a g...o sie zna za przeproszeniem.
Karolaaa Gratulacje coreczki :**
Wikii super ze wszystko sie zaroslo :)
Benfica, Kinius zdroweczka dla dzieciaczkow :**
Maluś rób teściora, cuda się zdarzają :p
MamaTomeczka Anusia sliczniusia :*

Co do mnie to 19.06 nasz wielki dzień, ksiadz zalatwiony, sala tez, jeszcze orkiestra i kamerzysta z fotografem i jak na razie mam spokoj :) Po wakacjach nauki przedmalzenskie zrobimy.
Suknia wisi wiec motywacja zeby schudnac jest, oby sie udalo bo slubu nie bedzie;p
Milego dnia Kochane :****

Agamemnon i jak? Zrobilas cos w sprawie tej oszustki? Jak tu ludziom ufać?!

MamaTomeczka musisz potrzasnac chlopina. Nie wyobrazam sobie żeby mój jeździł sobie gdzieś i miał w mnie w nosie tuz po porodzie. Mój będzie miał w sumie 3 tyg wolnego bo od 17 sierpnia ma urlop na tydzień i później 2 tyg tacierzynskiego. Śliczna córeczka. Jak Tomek na siostrę reaguje? Nie jest zazdrosny? Koleżanki mi ostatnio mówiły ze na laktacje dobry jest sok jabłkowy rozcieńczony woda.

Mikaaa kciuki mocno zaciśnięte! &&&&&

Kinia, Benfica zdrowka dla waszych dzieciaczkow!

Wiikki cieszymy się razem z Toba, ze synek ma zdrowe serduszko! Jak Nadusia? Nie traktuje braciszka jak zabawkę?

Natkusia jak się czujesz?

Malusiolka testuj, nie ma 100% zabezpieczenia...chyba ze brak przytulanek. Kochana dzieci maja różne pomysły, cierpliwości życzę:)

Madziulek gratuluje wyznaczenia daty ślubu! Ja swój miałam 16.06 i juz nam 13 lat stuknelo. Czerwiec widać dobry miesiąc:)

Cos z poniedziałku za dobrze się nie czuje. W plecach mnie lupie może to nerka a może mała gdzieś uciska. W ogóle jakas bez energii jestem, a malutka tak się wierci ze co chwile do kibelka latam bo naciska na pęcherz, a o zchylaniu się mogę zapomnieć.
W piątek zamowilismy juz wózek i do 7 dni ma dojść. Spakowana jestem, nawet psychicznie się nastawilam na cesarke. Teraz pozostaje tylko czekać.

reklama
Ludzik, Madziulek, nie testuje, bo czekam na @. Mam teraz co innego w planach niż ciąża.

Phoebe, wolę poczekać. Mam nadzieję, że spóźniona będzie przez stres. Przutulanka są. Ja wiem, że nie ma 100% pewności, ale na razie wolę do pracy iść. Do do dzieci, to od dzisiaj zaczęłam stosować karę krzesełkową i samotne siedzenie w pokoju. Mam nadzieję, że pomoże. Krzyki i piski są już nie do wytrzymania. Oliwka na początku brała, to jako zabawę. Ale jak już skończyła tą 4 minutową karę i zaczęła piszczec, to stawiałam ją do drugiego pokoju, zaczęła mnie od razu przepraszać, a ja nic z tym nie zrobiłam i tak siedziała parę minut i musiał coś przemyśleć, bo już nie było śmiechu tylko płacz. Oby szybko zaskutkiwało. Kochana, a Ty kiedy masz planowo cc? Już się nie mogę doczekać jako pokazesz zdjęcie małej. Dzisiaj, albo jutro Mikka ma cc

MamaTomeczka, śliczna malutka :*

Madziulek, 19.06 to już było miesiąc temu :p cieszę się, że ślub bierzecie.

Ludzik, u mojego M 2/3 tygodnie czeka się na odpowiedź z tym urlopem. A poza tym dużo pracy było i nie chcieli mu dac. Za to na chrzciny miał te 2 tygodnie. Wtedy bardziej go potrzebowałam, bo w domu robiliśmy chrzciny i samej byłoby ciężko.

Ostatnia edycja:
Do góry