reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mychunia, nie jestem pewna, ale chyba do 10 dni się bierze, mała przerwa i znowu można brać. Współczuję alergii.

Iwo, co do wyjazdu, to chcemy wyjechać, ale jak pracy nagranej nie ma, to nie ma jak wyjechać. M nie chce w ciemno, bo różnie bywa.

Ewcia, ja przed drugim porodem też wspominałam pierwszy poród i bałam się bólu. Było strasznie, ale jak małą mi dali trochę ułożyło. Dlaczego trochę? Dlatego, że jak miałam małą na brzuchu położona mnie szyła. Tylko nie odpowiedzialna z niej kobieta, bo prawie mi małą z rąk wypadła jak do zszywania dostałam znieczulenie, bo przy porodzie nie dali mi :/

Kasiula, jak u Was?

Grzaneczko, a Ty gdzie?

Nic mi się nie chce robić, a po 11-tej mama do mnie przyjeżdża. Teraz żyje tylko tym, cz M od przyszłego tygodnia dostanie urlop.

Kinia, masz fajnie, że Nadia chce u dziadka zostać, a on chce ją u siebie. Też tak chce, ale nigdy tak nie będzie. Po piątku wiemy, że dla teściów najważniejsze dzieci córki, a nasze to są, bo są. Żałuję, że tam pojechałam.

reklama
Malusiolka mi też znieczulenie do szycia dali po porodzie ale myślałam, że tak musi być :confused: jakoś dam radę :nerd: nie ma wyjścia :-) no właśnie, Grzanka miałaś się odezwać do nas i dać znać kiedy tą cesarkę będziesz miała bo to chyba miało być w tym tygodniu o ile pamięć mnie nie myli?

ewka kilogramy mamy nie mają wpływu na wagę dziecka, także się nie martw ;-) ze mną na sali leżała dziewczyna, gabarytów słusznych, a synek urodził się 3070g ;-) mnie podczas porodu trochę pękła śluzówka macicy, miałam zakładane 2 lub 3 szwy i też dostałam znieczulenie miejscowe z lignokainy chyba, ale szczerze mówiąc to czułam dość mocno jak mnie szyła...

malus rozumiem, że znów dano Wam u teściów odczuć, że są równi i równiejsi :wściekła/y: kij im w oko, kiedyś będą żałować :* udanej wizyty mamy :*

mychunia
oj nie zazdroszczę Ci tej alergii... mój A ma, teraz trawy szaleją i naprawdę ciągle mu się z nosa leje albo ciągle ma zapchany, przez to jest przymulony... a najgorsze, że z roku na rok alergia się pogłębia... :dry: myśleliśmy kiedyś o odczulaniu, ale za dużo o tym nie czytałam i nie wiem, jakich efektów się spodziewać, a niestety to kosztowna zabawa... :baffled:

mycha :confused::confused::confused: nie blokuj kolejki babo :-D:-D:-D

kasiula jak u Was? Jak Ty i Malutka?

kinia fajnie, ze Nadia lubi zostawać u dziadka - mój urwis najlepiej lubi być w domu z nami :sorry2: pojedzie na trochę owszem, ale około wieczora już chce do domu :sorry2:

Cześć :happy2:

U nas dziś upał... siedzę w domu i się ze mnie leje pot, a poporodowe szaleństwo hormonów mi w tym nie pomaga :dry: moja koleżanka, z którą miałam się spotkać na porodówce jest już w szpitalu i w środę ma cc :-D:-D:-D a mój termin jutro :-D:-D:-D

Maluś ja mam co któryś dzień przerwę jak nie kropię po 25h....

kinia
żadnych leków na alergię typu zyrtec i inne co mi zawsze pomagały nie mogę brać :-(

benfica
odczulanie jest dobre i naprawdę pomaga, tylko u mnie nie mogą zdiagnozować na co jestem uczulona, bo cały rok mam katar alergiczny.... :-(

No jestem jestem:) fajnie ze jeszcze o mnie pamietacie:)

Dzisiaj ide na wizyte i mam nadzieje, ze sie w koncu dowiem o termin. Bede nalegala ze chce w tym tyg bo juz ciezej to znosze. Poza tym mam rozne bole ktore moga byc przepowiadajace i boje sie ze zaczne sama wczesniej rodzic zanim cesarke ustala.

Malusiu u nas tak jest z teściową, że Nadia by nie chciała z nią zostać i vice versa. Dla niej też liczy się wnusia od strony córuni...

Ewka, Malusia no bo znieczulenie do szycia zawsze dają, bo tak trzeba, a i tak boli :)

Benefica też się cieszę, zwłaszcza teraz, bo mam chociaż chwilę do odpoczynku i porobienia wszystkiego, zwłaszcza, że ona do przedszkola póki co nie chodzi ;/

Mychunia możesz, ale lekarze nie mówią o tym, bo to w ostateczności jest :) Mnie potwierdziło to dwóch ginekologów i alergolog, teoretycznie nie są zalecane, ale jak nie ma wyjścia to można, ja biorę całą ciążę, bo inaczej bym nie wytrzymała.

Grzanka to daj znać jak już coś Ci powiedzą.

Ja byłam dzisiaj w Rossmannie kupić parę rzeczy dla siebie po porodzie, jakieś podkłady, wkładki laktacyjne itp. Skusiłam się na małą paczkę pampersów Dada, bo wszyscy w koło mówią, że są takie dobre. Jakby coś się jednak odpukać zaczęło dziać od nich to od razu kupuję Pampersa...

Nie mam już siły dzisiaj, wszystko mnie drażni przez ten upał.

Dziewczyny mam pytanie, do mojego gina dopiero w środę idę, a od kilku dni zauważyłam, że mnie zalewa śluz, ale to tak totalnie, ze 2-3 razy dziennie wymieniam wkładkę, a kupuję już te grubsze nie te cieniuteńkie i to takiego biało-żółtego koloru z takimi lepkimi grudkami. Czy Wy też tak macie/miałyście?? Może to głupie, ale przy Nadii tak nie miałam, więc się martwię trochę.

kinia może to jakaś infekcja grzybiczna? Bo takie grudki lubią być przy grzybku... ale może to fizjologia... ja bym zadzwoniła do gina... jeśli chodzi o Dady to używałam ich przy Gabrysiu i teraz też i jestem zadowolona :)

Benefica dziękuję, jutro i tak będę do niego dzwonić to od razu powiem co i jak. On i tak dopiero w środy przyjmuje, a w razie jak stwierdzi, że to może być pilne to jutro ma dyżur w szpitalu w Zgierzu.

reklama
Do góry