reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Kasiula Kciuki za Twoją córcie!!! Oby wada się nie potwierdziła!!! Będzie dobrze, musi!!!!!!!!

A ja dziewczyny nie rodze i chyba sama nie jestem w stanie urodzić, nie wiem już sama. Bóle ogólnie przeszły, czasem pobolewa, zakłuje i chyba odszedł mi kawałek czopa i to tyle. Myśle, że sytuacja się powtarza jak z Leną i będzie wywołanie. Już się na to psychicznie nastawiłam, jeśli się uda wcześniej urodzić to fajnie, a jak nie to 16.6 będę miała wywoływany poród.
Dzięki za kciuki :-)

Malusiolka No tu właśnie jest inaczej, tu po 10 dniach wywołują poród i w szpitalu nie zostawiają. Pójde dostane tabletke na wywołanie i wróce jak już będę rodziła. Jestem już na to nastawiona i to nawet pozytywnie, więc jest ok, już bliziutko tak czy siak;-)

reklama
mycha - w UK jest identycznie... ja idę na masaż szyjki 16 czerwca - może urodzimy w tym samym czasie ;p

chyba nie dotrwam tak długo ;p brzuch mi opadł...

Ostatnia edycja:
Kasiula, może tak być widać z tymi oczkami i nóżkami, bo urodzilas wcześniej. Dzieciaczek z dnia na dzień nabierze wagi i wygląd poprawi się.

Wróciliśmy do domu na noc. Widać było, że siostra męża ma pretensje i cały czas głupie teksty puszczała i na dziewczynki krzyczała. Wolę u siebie siedziec. Nawet jej 5 letni syn w wejściu do nas, że to nie nasz dom tylko jego, aż ręce opadły mi. Od dziecka uczą takiego czegoś.

Uciekam spać, dobranoc:*

Kasiu super ze mala jest w wsrod nas!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje ze wada jest lekka i za jakis czas bedzie z Wami:)
Oby diagnoza sie ni potwierdzila!! Trzymajcie sie:***

Ja caly dzien zalatany, jestem padnieta do tego postanowilam znow zrobic podejscie do Chodakowskiej...zobaczymy co z tego bedzie

Trzymajcie sie dziewczynki:)

hejka

Kasiula - cały czas o Was myślę. Mam nadzieję że maleńka rośnie w siłę!

Julka - ty Chodakowską a ja dziś szukać ćw dla cieżarnych, jeszcze poołówki nie ma a tu mnie ciągnie, tam kłuje. Nie ruszałam się dobre 4 miesiące :zawstydzona/y:a i tą dużą piłkę sobie pożyczę

Marchew, Mycha - no to już u Was baaaardzo blisko

Ewka to jak już taki power to godzina zero zbliża się ogromniastymi krokami :)

Marchewa może to szyjka się "rusza", w sensie skraca, otwiera częściowo?? Jak skurczy brak to raczzej nic nie pójdzie, ale jakbyś miała dodatkowe dolegliwości to od razu leć do lekarza lub na IP.

Benefica ja powiem tak - myślę, że to zależy od Ciebie, uważaj tylko na te najgorsze momenty jak jest upał czyli od tej 11 do 14-15, a co do spacerów to ja mogę powiedzieć, że z Nadią na pierwszy spacer w październiku wyszliśmy na jakieś 30-40 min, ale to dlatego, że ja kiepsko się wtedy czułam, a następnego dnia już zaczęły się spacery normalne, czyli 1-2 h. Moja kuzynka rodziła 1.07 i były upały to prawie cały czas z młodą siedziała na podwórku i jak najbardziej dziecko zadowolone.

Kasiula cieszę się bardzo, że mała jest stabilna - to teraz najważniejsze. A z tą wagą to nie tak źle jak Ci przekazywali w takim razie. Po prostu myślę, że mniejsza jest, mniej rosła, bo wód było mniej - generalnie taka też jest zależność. Mam nadzieję, że ZD się nie potwierdzi. Ale pamiętaj jeśłi jednak się potwierdzi to naprawdę dzieci i ogólnie ludzie z ZD mogą normalnie funkcjonować i są bardzo uczuciowi i wspaniali, a Twoja córka zawsze będzie wyjątkowa i najcudowniejsza nie ważne czy będzie miała o jeden chromosom więcej czy mniej :* Trzymaj się kochana i pisz do nas jak tylko będziesz miała czas i ochotę :*:*

Paulinko jak miło Cię widzieć. Super, że Marcelek już taki chłopak duży, 6 tygodni to naprawdę sporo. Najważniejsze, że mimo, że wcześniak to możecie się cieszyć już nim. Uściski dla Synusia :*

Cyntia, ale wiesz czy Maluszki przeżyły? Bo w tym tygodniu to już mogą lekarze działać z ratowaniem.

Mycha to powodzenia i mam nadzieję, że jednak samo się szybko ruszy :)

Cześć dziewczyny,

wczoraj z mężem wzięliśmy się za kolejne przemeblowanie pokoju dziecięcego, tzn ja oczywiście wymierzałam wszystko i dyrygowałam, on przenosił :p Zeszło się nam do grubo po 22... Na dzisiaj mam tylko poprzekładanie Nadii zabawek, puzzli i książeczek zanim wróci. Generalnie spać poszliśmy po 2, a ja już o 6 byłam wyspana. Tak przymusem leżałam i drzemałam po 10-15 minut, aż ok 8 wstałam, bo już miałam dość. Wczoraj od mojego taty przywiozłam sobie świeżą miętkę i właśnie dopijam herbatkę z nią :)

Miłego weekendu

P.S. u nas pogoda prześliczna się zapowiada :) Rano o 8 30 stopni na termometrze :p

Ale tutaj cicho dzisiaj. Ja już zrobiłam porządek w pokoju dzieci, zabawki Nadii poskładane, puzzle i książeczki też mają swoje nowe miejsce :) Jestem z siebie dumna choć sapię jak po zdobyciu Mount Everest :p

Kinia ja wzięłam się za porzadki za mną już najgorsze czyszczenia piekarnika i blach, bleeeeee.

Emek pojechał upolować większe auto dla naszej rodzinki. Ciekawe z czym wróci :confused: z tej ekscytacji zapomniał o moich urodzinach :-( ech faceci, pewnie facebook mu przypomni :baffled:
Stara jestem to nie ma co świętować ale chodzi o samą pamięć............

reklama
Do góry